6 Октомври 2022
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Трансформация или удоволствие са любовта и секса

Изпратил: Румяна Кожухарова

В астрологията любов, брак, дружба и секс са различни понятия.
Когато искаш с някого да си приятел, да дружите, това означава, че човек влиза в напълно безкористни и главното свободни и духовни отношения. За това отговарят планетите Меркурий и Уран.
Сексуалноста разглеждаме основно чрез аспектите на Венера, Марс и Плутон. Това е така, защото сексът в астрологията е обмяна на енергия и трансформация, промяна и възраждане. Използвайки физическото си тяло, ние се свързваме с другия човек с невидима нишка.
Когато става въпрос да обичаш някого, да се развличаш и да си почиваш с него, да се вдъхновяваш, да споделяш, да напишеш стих или песен, да мечтаеш, да изпитваш вълнение, което може и да е платонично - за това отговаря Нептун с примес от Венера , Марс и Слънцето. Нептун е свързан и с любовта в напреднала възраст, в есента на живота.
Бракът в астрологията има преди всичко обществено и юридическо значение и се управлява от планетите на социума Юпитер и Сатурн. Бракът е партньорство, съюз между двама равни, където хората сключват определен договор и публично го признават.
В хороскопа на всеки човек има указания за това как и кого именно ще обича през своя живот. Могат да се видят признаците и предпочитанията. В картата на жена се ориентираме по положението по дом и знак на Марс и Слънце, а в картата на мъж по положението на Венера и Луна по дом и знак. Някои имат склонност към по - млади любовници, тогава изследваме положението на Меркурий в картата, други към по-възрастни партньори . Някои хора предпочитат съчетанието на любов с пари, т.е. избират тези, които могат да им дадат и едното и другото. В този случай изследваме положението на Венера , Плутон и Марс.
СЛЪНЦЕ В зависимост от разположението му в картата хората по различен начин проявяват любовта си.
Типичните Овни, тоест тези, които имат много планети в този знак се влюбват силно и бързо и след това внезапно разлюбват. Тенденция към интензивни сексуални отношения, потребност от множество връзки. Напрегнатите аспекти между Марс или Уран може да дадат садистични тенденции.
Телците обратното, нуждаят се от привързаност, тях трябва да ги завоюваш и са много сетивни, гальовни.
Близнаците са много променливи, търсят интересни разговори, разнообразие и не са страстни, но с тях е интересно.
Раците са пасивни, срамежливи, раними и много сантиментални. Лъвовете предпочитат да ги обичат и да им се прекланят, но ако те обикнат някого това ще е неговата голяма любов.
Девите и Водолеите обикновено обичат истински веднъж в живота си. Девите искат стабилност и покой, а Водолея търси единомишленик.
Везните търсят активен партньор и трябва да бъдат завоювани като Телците.
Скорпионът търси страстен, силен човек и не се страхува от болки и страдания.
Стрелците са идеалисти,прями и честни.
Козирозите са сдържани, но страстни и дълго ще проверяват здравината на отношенията.
Рибите са много раними в любовта и практически никога не са напълно удовлетворени от своя избор.
Хората от огнената стихия – Овен, Лъв и Стрелец са горещи, импулсивни, страстни и искат веднага да получат резултат от своите желания, без да се грижат за последиците. Ако обичате човек от водната стихия Риба, Рак или Скорпион, който се стреми към поглъщане и разтваряне в чувствата ще ви бъде по-трудно. Може да сте твърде груби за него, твърде много и бързо да искате всичко и да не го разбирате. В случай, че обичате човек от стихията на Въздуха – Везни, Водолей или Близнаци трябва да се научите да споделяте любовта си с още хора, които са приятели, познати, партньори и трудно ще го имате само за себе си. Когато чувствата ни са насочени към човек от стихията на Земята – Телец, Дева и Козирог трябва да не се откъсваме много от реалностите и практичната страна на живота, да бъдем основателни и издържливи и да създаваме чувство за стабилност на връзката.

АСТРОЛОГИЧЕСКИ КОНФИГУРАЦИИ СВЪРЗАНИ С ЛЮБОВТА И СЕКСА
Когато говориме за трансформационни процеси вследствие на любовни и сексуални взаимоотношения изследваме напрегнатите аспекти между светилата Слънце и Луна и личните планети Венера и Марс с Уран, Нептун и най-вече Плутон. Именно напрегнатите аспекти дават призив за промяна, трансформация, страдания и възможност да промениш живота си, силни преживявания. Хармоничните аспекти не дават призив, не предизвикват, там процесите са плавни и безконфликтни и съответно няма ярки любовни и сексуални връзки и преживявания.
СЛЪНЦЕТО в картата има отношение към жизнената енергия, към духа, свръх Аза, мъжкия принцип. Когато имаме съвпад, квадрат и опозиция на Слънце с Плутон се забелязва стремеж към власт, екстремност, напрежение. Често пъти при такива аспекти се преживяват тайнствени срещи и връзки, които не се поддават на рационално обяснение. Този тип хора са много взискателни към другите,често пъти арогантни и безогледни и така отблъскват истинската любов към която така силно се стремят. Вследствие на това те изживяват жестоки разочарования в интимните връзки. Напрегнатите аспекти между Слънцето и Нептун дават силна тенденция към мистика, въображение, идеализация и интуиция. Може да дадат лъжливо чувство за духовно превъзходство. Тези аспекти дават на хората вътрешна тревожност и необходимост да се срещнат очи в очи с илюзиите си и след разочарованието да постигнат истинско духовно прозрение и способност да изпитват любов състрадание. Съвпадите, квадратурите и опозициите на Слънцето с Уран дават желание за независимост, експерименти и често карат хората да се озовават в напрегнати ситуации свързани с радикални промени в отношенията. Те без следа от сантименталност могат да прекратят връзката си, за да потърсят възможности за нови и по-свободни хоризонти в живота си. Не се съобразяват с усещанията на другите и могат да бъдат нетактични и безчувствени.
Хармоничните аспекти на Слънцето с Уран, Нептун и Плутон също могат да доведат до трансформация, но тя става много по-плавно, хармонично и безболезнено и не предизвиква ярки събития. Хората с тези аспекти са по-подготвени и не преживяват кризи и напрежение.
ЛУНАТА в картата има отношение към душевните вълнения, емоциите, подсъзнанието. Когато има аспекти между Луна и Плутон имаме една експлозивна чувствителност, силно психическо поле, интензивна емоционална несигурност. Напрегнатите аспекти на Луната с Плутон поставят въпроса за трансформация на инстинктивните модели на поведение и реакция.Хората с напрегнати аспекти на Луната с Уран изпитват необходимост да променят по радикален начин живота си, обкръжението си и дори името си, за да ревизират начина си на живот. Луна в квадратура, опозиция или съвпад с Нептун дава големи трудности при намирането на партньор, който да отговаря на непостижимите очаквания и на нереалистичната идеализация.
МЕРКУРИЙ няма отношение към страстите, любовта и секса, а по скоро към интелектуалните, приятелските, духовните връзки. Може да даде предпочитание към по-млади от нас хора.
ВЕНЕРА е силен фактор в любовните и сексуални отношения и когато е аспектирана от Марс, Плутон, Уран и Нептун независимо хармонично или напрегнато дава много информация за любовния и сексуален живот. Венера в напрегнати аспекти – съвпад, квадратура и опозиция с Уран дава скандалност, пороци, странни стечения на обстоятелствата, неприятни отношения с любимите. Човек може да има склонност към противоестествени влечения и извращения и може да реализира тези склонности. Авантюризмът и любовните приключения обикновено са свързани с тези аспекти. Много раздели като израз на необходимост от обновяване на отношенията, любовта. На хората с такива аспекти не са им достатъчни тези отношения които имат, това положение на нещата и търсят свобода, разтрогване на връзката. Често пъти любовните отношения са свързани със скандали, неустойчивост, катастрофа, която налага промяна на планове, проекти и всичко това става неочаквано, тежко и рязко. Понякога дава опасност от изнасилване и при жени и при мъже. Уран отговаря за ритъма на либидото и половия живот и тъй като е планета свързана със спазмите и нарушенията, предизвиква непостоянство, ексцентричност и неочакваност в интимните отношения.Хомосексуалните, не естествените връзки и отношения също са свързани с Уран в напрегнат аспект с Венера, като в случая водещото е желанието за експеримент, да се опита и тази страна на любовта, да си различен.Хората с напрегнати аспекти на Венера и Уран оставят усещането за необвързаност, необезателност, дистанцираност, което се изживява трудно от партньорите.Човекът с напрегнати аспекти на Венера с Уран като че ли казва с поведението си "Аз мога и без теб", което силно наранява по-чувствителните. Уран не предразполага към разтваряне, проникване на дълбоко емоционално равнище в другия и чрез другия човек. Венера в съвпад, квадратура и опозиция с Нептун дава на хората непрекъснат копнеж към идеални взаимоотношения. За зла участ любовните и сексуални връзки са белязани от изневери, измама, емоционални трудности, скандали. Неподходящи обекти на любов, които предизвикват илюзорни страсти, отклонения, болезнена физическа чувственост, тайни любовни преживявания. Нерядко са необходими допълнителни стимуланти за поддържане на страста като алкохол, наркотици. Нептунизация на любовта, която може да доведе до хомосексуализъм, оргии,като водещото начало са сексуални видения, въображение, емоционални комплекси.Напрегнатите аспекти на Венера с Плутон дават много силно изразена похотливост и необходимост човек да се занимава с въпроси от сексуално и емоционално естество.Сексуалната енергия е по-силна от него. Сексът и еротиката може да бъдат свързани с пари, което от своя страна води до проституция и сутеньорство, алчност, безогледност. Венера и Плутон управляват Телец и Скорпион, оста на парите и на енергията. Тези аспекти освобождават много сила, концентрирани емоции и страсти, които може да са пагубни. Понякога са свързани със смърта, със загубата на любим човек. Необузданата еротика, сексуални излишества и проблеми правят връзките неприятни. Човек се държи като обсебен от някаква сила, магия.Плутон е планетата, която е свързана с мощна психосексуална енергия, която дава възможност на индивида да манипулира, обсебва и обладава обекта на своята любов и страст. В зависимост от аспектите и еволюционното ниво на човека, това може да бъде вдъхновяваща, трансформираща любов, но може да бъде и погубваща, фатална и самоунищожителна страст.
Чрез прогресия или в наталната карта може да има кармични аспекти от 20 градуса полунонагон, 40 градуса нонагон, 80 градуса бинонагон и 100 градуса сентагон на Венера с Плутон, Нептун, Уран, тогава се задвижва съдбата, фаталните ситуации и срещи в любовния и сексуален живот на хората През тези аспекти се минава тежко и изискват трансформиране на природата на човека, в противен случай се тръгва по линията на най-малкото съпротивление и се попада във фатални, безизходни положения.
МАРС , който е свързан с енергията и активноста е мощен фактор, особено в мъжката карта. Марс в аспект с Венера, Плутон, Нептун и Уран може да даде указания за сексуалната и любовна активност. Енергията на Марс не предизвиква трансформации като Плутон, защото е свързана с физическата издържливост и виталност, но дава агресия, насилие, безцеремонност, импулсивност, страст в интимните отношения. Марс в напрегнати аспекти с Венера може да даде също емоционални трудности в любовта заради нехармонични отношения, грубо използване на другия пол само за сексуално удовлетворение. Хората с такъв аспект са сексуално привлекателни, но трудно могат да поддържат продължителни отношения поради липса на такт, добър вкус и мярка. Преобладаване на половия инстинкт и животинската природа в човека. Интереса е насочен към такива обекти на любов и страст, които са неподходящи "лошите момчета и момичета", а се отблъскват тези, които могат да дадат истинска любов и привързаност. Човек върви срещу интересите си. Интересна е комбинацията на Марс с Нептун, който се явява като висшата октава на Венера. При напрегнати аспекти между планетите можем да срещнем двете крайности – изразяване на грубата енергия на Марс, чрез въображението, вдъхновението на Нептун, което може да доведе до странни емоционални желания, идващи от подсъзнанието и не съответстващи на съществуващия ред в обществото, сексуални аномалии, безчестие, измама и самоизмама. Ако инстинктите на Марс биват подтиснати, тогава са възможни неврози, сексуални и психоматични, алкохолизъм, наркомания, необясними постъпки, конфуз, обърканост. Въпреки това, тези аспекти дават сексуална привлекателност свързана с фантазия и влияят върху подсъзнанието на обекта на желание.
ЮПИТЕР като планета свързана със социума може да даде отражение върху социалните отношения на индивида вследствие на любовни и сексуални връзки. Възможноста за разширяване на контакти и влияние, което в случая може да има спомагателна функция.
САТУРН също е свързан със социума и има отношение към закона и правилата и е повече свързан с брачните отношения. Той може да създаде комплекси и затормозяване в любовната сфера, когато е в напрегнати аспекти с Венера, Луна, Слънце, но дава и постоянство, вярност и лоялност в създадената връзка при хармонични аспекти. Способства за продължителни, макар и не много страстни и емоционални отношения. Би могъл да стабилизира и ограничи в известна степен напрегнатоста на аспектите на светилата и Венера и Марс с Плутон, Уран и Нептун, когато е поставен добре в картата. Неговото влияние е стягащо, ограничаващо и кристализиращо, но не е свързано нито с трансформациите, нито с удоволствията на любовта.
ЧЕРНАТА ЛУНА – ЛИЛИТ също е свързана с любовта и секса и особено когато се намира в знаците на Скорпион, Овен, Лъв. Колкото по-силно е поставена Черната Луна в картата, толкова повече съблазнява и изкушава да бъде преработена и осъзната чрез множество връзки и преживявания, които в крайна сметка завършват катастрофално.Черната Луна в Скорпион може да даде садизъм, почти магическо привличане и след това манипулиране, злоупотреба. Черна Луна в Лъв може да е свързана с вътрешно презрение, горделивост и използване на любимия като слуга, превъзходство
ЮЖНИЯТ ЛУНЕН ВЪЗЕЛ особено в знаците на Скорпион, Лъв, които са свързани съответно с пети и осми дом също може да даде интензивни любовни и сексуални отношения преди човек да се осъзнае и тръгне по пътя на еволюцията си по СЕВЕРЕН ЛУНЕН ВЪЗЕЛ.
Не можем да бъдем в хармония с хора, които са ни чужди по своя енергиен баланс. Някои хора предизвикват у нас непреодолим интерес. Други нищо не предизвикват. Природата ни рядко греши. Когато планетите от хороскопа на единия се привличат от планетите на хороскопа на другия човек, се получава химическа реакция, която наричаме любов, сексуално привличане или и двете заедно. На хората са им необходими преживявания в сферата на любовта и секса, за да се научат да разбират себе си и своите чувства и нужди. Само така човек може да установи за себе си какви са неговите приоритети в тези отношения.
В съвременният анализ на картата ние обикновено свързваме осми дом проблемите със сексуалната злоупотреба и манипулиране, насилствената проституция, изнасилването. Поколението родено между 1984г. и 1996 г. има Плутон в Скорпион и сме свидетели на низшата проява на планетата в собствения си знак, проституция, престъпления, чалга, пошлост. Свидетели сме на убийство и изнасилване на сестрите Белмейски през февруари тази година. Това са деца от това поколение. Предишното поколение с Плутон в Скорпион е това на Гьоте, роден на 28.08.1749 г. с АСЦ Скорпион и Плутон в 1 ви дом. Знаем, че той запазва сексуалната, емоционалната и творческа енергия до късна възраст. Надявам се и в това поколение да има хора, които да трансформират Плутоновата енергия в висши ценности, защото с осми дом е свързана и трансформиращата, обновяващата любов след която човек вече не е същият.
Сексът като развлечение, приятно или случайно действие не носи характеристиките на Плутон, който е свързан с кризите и трансформациите в живота. Това е приоритет на пети дом.
Пети дом е свързан с приятната, даваща живот любов в която реализираме творческия си потенциал, разкриваме себе си свързвайки се с друг човек
Дванадесети дом ни дава указания за невъзможните връзки, връзка с несвободен човек, тайните извънбрачни отношения, любов към човек, който се намира на отдалечено място, несподелената любов.
Транзитите, прогресиите и дирекциите към върха на 5 дом са свързани с някакво сексуално действие особено когато разглеждаме карти на влюбени, любовници, но не и съпружески отношения. Трябва да търсим в наталната карта определените астрологически конфигурации които дават указания за това,дали обекта на изследване може да се причисли към категорията на "Великите любовници". Това са аспекти свързани със сексуална изобретателност, умението да доставяш радост на партньора, неуморимост и определено разнообразие във връзките, ако се цени повече количеството от тяхното качество.

СЕКСЪТ и ЛЮБОВТА КАТО УДОВОЛСТВИЕ И РАДОСТ ОТ ЖИВОТАКартата на великият любовник Казанова има всички астрологически признаци за да бъде причислен в тази категория. Той има Марс, Венера и Меркурий в пети дом, Слънце на три градуса от върха на 6 дом, Венера и Меркурий в опозиция на Плутон и при това Венера е в полусекстил със Сатурн. Опозицията на Венера и Плутон показва похотливост и силни сексуални желания.
Казанова Джовани Джакомо е роден на 02.04.1725 г. във Венеция в 19 часа 55 минути
В първата част от живота си Казанова съсредоточава усилията си в изкуството да съблазнява и е имал многочислени отношения с жени и мъже, девойки малко по-големи от 11 години. Сексът за него е бил приятно развлечение , необременително и без дълбочина. Наранената Венера води до засилена сексуалност, достъпност и известно безсрамие. Тя дава на притежателя и удоволствие и сладострастие. Интересно е, че напрегнатите аспекти особено на Плутон с Венера не дават щастие в любовта за страничния наблюдател, а за самия притежател на аспекта не е така. Той усеща силата им като някакво превъзходство и дарба. Казанова е типичен пример за развитие на любовта по линията на 5 дом. В крайна сметка той не е правил жените и мъжете с които е бил нещастни, а напротив дарявал ги е с много интензивни плътски удоволствия Южен Лунен възел в знака на Скорпион също е показател за вроден интерес към секса и любовта. Той е похотлив, но не е демоничен, както е един друг нарицателен образ, този на Дон Жуан, който желае да погуби завладените жени, прави ги нещастни, защото ги презира Стелиум от планети в знака на Риби, Венера в екзалтация в съвпад с Марс в Риби го правят сексуално привлекателен, очарователен , сексапилен. Луната в знака на Стрелец му дава авантюристичен дух, естравагантност, емоционалност, веселост и оптимизъм, а Черна Луна в знака също на Стрелец прави от това философия и начин на живот. Тя е в тригон със Слънцето и го прави здрав, с добри жизнени сили и положителна енергия, оптимист, който привлича околните.Неговата природа е епикурейска. Той се грижи да достави наслада не само на своята еротичност, но и на еротичноста на другите и да ги направи щастливи.

СЕКСЪТ и ЛЮБОВТА КАТО ПРОФЕСИЯ, ЗАНАЯТ И БИЗНЕСНаша съвременница е небезизвестната Ксавиера Холандер, която гостува в шоуто на Слави Трифонов. Нейният хороскоп е много ярък пример за астрологични фактори, които определят не само професията и на проститутка, но и връзката на 5 и 8 дом в една карта. Родена е на 15.06.1943 г. в 01 часа и 50 минути в Сурабайа, Индонезия. В нейната карта виждаме съвпад на Венера с Плутон с Черна Луна в знака на Лъв в 5 дом в квадратура с Луна в Скорпион в 8 дом. В Лъв е и Северния Лунен възел, но дали тя успява да възприеме неговата енергия. Неудържимо сексуална, тя е и едновремнно с това артистична, със силно присъствие. Би могла да бъде и забележителна актриса, ако не беше напрегнатия аспект с Луната, която управлява 5 дом, а Плутон управлява 8 дом. Напрежението между управителите на 5 и 8 дом и дават много силна емоционалност и психическо поле и съответно емоционални трудности, прекаленост. Управителите на втори и осми дом, Венера и Плутон са в съвпад, което и дава връзката между нейната похотливост с парите. Тя прави от своя талант на любовница професия, бизнес. В този случай нещата не са свързани с авантюра, а удоволствието е съчетано с печеленето на пари и манипулирането и скланянето и на други хора да приемат професията на проститутка или да придобият сексуални опитности, да влязат надълбоко в материята. Знаем, че тя става и собственичка на скъпи публични домове. Тя самата излъчва силна психосексуална енергия ,с която е в състояние да манипулира, да принуждава обектите на своята страст или финансови интереси да следват нейната воля. За тази дейност е необходима огромна енергия, която тя получава и от тригона на силен Марс в знака на Овен и в 1 ви дом с Венера и Плутон в 5 дом. Ксавиера Холандер е демонстративна в своите изяви, защото тригона се осъществява в огнените знаци на Овен и Лъв, но Луната в знака на Скорпион я прави нееднозначна, често пъти скриваща истинските си намерения, а те са както финансови, така и желание да властва над обектите на своята страст, да бъде своеволна, да се съобразява преди всичко със своите интереси. Освен тази страна от своя характер, тази жена с професия на проститутка от висшите кръгове на обществото има и други таланти, които сравнително рано намират изява. Ксавиера Холандер е получила добро образование,знае няколко чужди езика. Тя има 4 планети в знака на Близнаци в 3 дом и ние знаем ,че е издала много книги въз основа на собствения си професионален опит. Ксавиера Холандер е умна и предприемчива. Нейният ум е оргинален и има гениални идеи, много бърза реакция, силна интуиция, независимо мислене, ексцентричност. Тя може да пише, има за какво да пише и го прави добре, печелейки и от това. Сатурн в съвпад със Слънце я прави много организирана, дисциплинирана и структурирана. Сатурн в секстил с Марс - силна и издържлива, точна, ефективна. Тя може да управлява структурите, които създава, публичните домове с желязна ръка и да има безкомпромисни изисквания - истински професионалист. Още нещо се вижда в картата и може да се предположи, че имайки връзки и отношения с хора свързани с власта и бизнеса, тя е имала възможност да стига до информация, да знае много неща, които биха представлявали интерес за някои институции.Тя може да работи много добре с информация. Уран, който управлява 12 дом е в съвпад с Меркурий, управителя на 3 дом – тайната информация или затворените клубове, общества.
Слънце в квадратура с Нептун и дава усещането, че е избрана, че заслужава уважение и е значима. Странни емоционални желания, физическа чувственост, свръхвъзбудимо въображение, което подгрява желанията и.

СЕКСЪТ И ЛЮБОВТА КАТО ТРАНСФОРМИРАЩО ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ГОЛЕМИ МАСИ ОТ ХОРАПлутон може да даде и натрапчиво отношение към секса. Отработването на сексуалната програма става с много интензивни връзки. Елвис Пресли роден на 08.01.1935 г. в гр. Тупело, щат Мисисипи в 13 часа 05 минути е твърдял, че е преспал със стотици жени преди да срещне жена си Присила има Плутон в опозиция със Слънце, Меркурий и Венера, квинконс със Сатурн и квадратура с Уран. Това е един случай, когато сексът е свързан с натрапчивите идеи, желанието да манипулираш, да използваш психосексуалната си енергия за силно влияние не само върху другия пол, но и върху масите, тълпите от почитатели, да разширяваш влиянието си. Елвис Пресли създава нов тип музика, под влянието на квадратурата на Плутон с Уран, която е революционна по своята същност Тази квадратура има отношение и към половите излишества, промяната на съществуващия ред, естравагантност и упоритост, радикални промени. Венера в опозиция на Плутон и в квадратура с Уран дава на Елвис Пресли вълнения, лабилност, свръхактивност и непостоянство в любовта. Нужда от необикновени сексуални преживявания и при невъзможност да се осъществят са случват нервни разстройства. Виждали сме момичета, които разкъсват дрехите си под влияние на музиката и личното му въздействие. Кралят на рока създава мощна по своето сексуално въздействие музика, която прави революция изобщо в музиката.Черна Луна в знака на Лъв може да бъде и много творческа, активна, но в любовта едва ли му е дала удовлетворение, щастие и хармония. Опозицията на Слънце с Плутон дава желание да се използва тази мощ против другите в смисъл, че е агресивна, влияе на подсъзнанието, но по много по префинен от чисто Марсовия начин на въздействие.Венера му дава интензивна емоционалност, която има тенденция да принуждава и да събужда страсти, възбуда и да пробужда енергия у другите – жени, публика. Чрез напрегнатите аспекти на Плутон с Венера, Меркурий и Слънце и Уран, Елвис Пресли създава нова ценностна система, нова философия за живота,нова вяра, нов начин на слушане на музиката на следващите поколения, която изразява обърканото време в което живее, кризата в обществото, в ценностите, емоционалната и сексулна напрегнатост на поколението, нуждата от нови идеали. В този смисъл неговата първична сексуална енергия служи за трансформиране на ценностната система, на начина на мислене в цяло едно поколение.
Опозицията на Меркурий с Плутон, която виждаме в картата на Елвис Пресли е свързана по принцип с острота на изказа и с умствено нарежение, но може да даде тенденция да преспиш за една нощ и количеството за него да е по-важно от качеството. Краткотрайни връзки и многообразие, това е Меркурий в любовните връзки и в ранния Елвис Пресли. Меркурий и трети дом също могат да имат отношение към ранния сексуалния опит. Елвис Пресли има опозиция на Луна с Нептун, а Луната управлява 3 дом и неговият ранен сексуален опит има връзка с майка му. Известно е, че той е имал изключително тесни връзки с нея и те са спали в едно легло до четиринадессетгодишната му възраст. Тези данни носят малко жълт и скандален отенък, но ситуацията е нетипична.
Луната в Риби не може да даде на Елвис Пресли емоционална устойчивост. Той е психически раним, много впечатлителен и попива емоционалната атмосфера, излъчванията на публиката, на хората с които общува и се освобождава от този товар с помоща на наркотици, алкохол, секс, става зависим от тях и в крайна сметка те го погубват. Невротични и психоматични тенденции, ирационални страхове, превес на подсъзнанието го правят уязвим и той не успява да се справи с товара на известноста.

СЕКСЪТ И ЛЮБОВТА КАТО ТВОРЧЕСТВОДруг пример на необикновено любовно поведение е мексиканската художничка Фрида Кало, която е родена на 06.07.1907 г. в 08 часа и 30 минути в град Мексико. Аспект на съвпад на Плутон с Венера, който е много точен в знака на Близнаци в кармичен аспект от 20 градуса полунонагон със Слънце и Нептун в Рак и в квадратура със Сатурн в знака на Риби в 8 дом. В случая имаме една много страстна, творческа натура. Човек, който е в състояние да преживее кармична, обновяваща любов на високо ниво. Този аспект дава и много силен талант в изкуството, а на моменти се проявява като неудържима сексуалност. Сатурн в 8 дом, управлява 6 ти дом, здравето. Фрида Кало се разболява на 6 години от полиомиелит и единият и крак е почти изсъхнал, а на 17.09.1925 г. преживява тежка автомобилна катастрофа в която е пронизана утробата и и гръбначния стълб от един железен прът. Тя се научава да живее с непрекъсната болка и въпреки това е сексуално, емоционално и творчески много активна Съвпадът на Слънце с Нептун в знака на Рак, който също е много точен и е в съвпад със неподвижната звезда Сириус е в опозиция на друг съвпад в Козирог на Марс и Уран са аспекти с много силно въздействие. Тя живее като че ли не е от този свят и изпитва чувства, желания, които идват от други сфери, божествено вдъхновение. Резки желания, тъга, силни инстинкти в съчетание с желязна воля, защото имаме Марс в Козирог, в съвпад с Уран, което вероятно е причината за катастрофата,която ще доведе до 32 оперативни намеси. Нептун, който управлява нейния 8 дом е в опозиция на Марс и често пъти дава неприемливи сексуални желания и потребности. Необикновени емоционални желания идващи от подсъзнанието, които не се подтискат, защото имаме аспект на опозиция, желание да бъдеш необикновен. Подсъзнанието Нептун води до изявата на инстинктите на Марс, до мистика, до видения, до странно вдъхновение. Слънце опозиция с Уран я прави неуправляема, ексцентрична, но и гениална, талатлива, трудна за общуване, свръхчувствителна, неочаквана.Силна необходимост от нови връзки, преживявания, обновяване чрез експерименти в любовта, това за което отговаря Уран. Отразява се на творчеството и, което е екстравагантно, оргинално, ярко, самобитно и днес е високо ценено . Фрида Кало има един брак с Диего Ривера, който е кармичен по своята същност. Непрекъснатите изневери на съпруга и, невъзможноста да износи дете, което много силно иска я карат паралелно с него има връзка с Троцки, с Полет Годар, с Долорес дел Рио, с Тина Модотти. На първо място винаги е Диего Ривера, който единствено нея признава за равна на него.Те са съпрузи, любовници и колеги, съперници в изкуството. Тяхната първа среща става, когато Фрида е още подрастваща, на 16 годишна възраст. Когато го вижда за първи път, той поразява въображението и тя се старае да го впечатли дразнейки "стария Фасто" и веднъж буквално предвиждайки общото им бъдеще заявява на училищните си приятели "Аз непременно ще се омъжа за този мачо и ще родя от него син". В това време прогресивната Венера, която в наталната карта на Фрида е в съвпад с Плутон, застава на 20 градуса от него, в кармичен аспект полунонагон в съвпад със Слънце и Нептун, в опозиция на Марс и Уран , което предизвиква осъзнаване на тайнството, безсъзнателно проникване в предопределението, в кармата. Това е привличане от пръв поглед. Слънцето на Диего Ривера е в 5 дом на Фрида, в знака на Стрелец.Тя казва, че има две катастрофи в живота си тази с рейса като ученичка и срещата и с Диего Ривера. Това е любовта на живота и , но не пречи на нейните любовни хетеро и бисексуални отношения, ясно подчертани от опозицията на Уран с Нептун и Слънцето, от опозицията на Марс с Нептун, но тази предизвикателна енергия не се ограничава само в любовни и сексуални преживявания. Сексуалната и любовна енергия се трансформира в творчество, изкуство. Смърта се приема като освобождение от физическото тяло, болестите и недъзите.Черна Луна в знака на Рак я превръщат в затворник в собствения и дом. Тя като че ли изплаща кармата на рода си, на поколения преди нея. Един много тежък и същевременно много силен, подчертан хороскоп на жена, която преди да почине на 13.07.1954 г. от възпаление на белите дробове казва "Аз весело чакам смърта и се надявам никога да не се връщам."

ЛЮБОВТА И СЕКСА КАТО НЕЕСТЕСТВЕНА СЛАБОСТ КЪМ ДЕЦАИнтересен от гледна точка на отклоненията в любовния и сексуален живот е и хороскопа на Майкъл Джексън, който е роден на 29.08.1958 г. в 7 часа и 54 минути в Гари Ин. Свидетели сме на безкрайни дела и обвинения в педофилия на един безспорно талантлив, но не и харесван от всички певец. Съвпад на Венера с Уран в знака на Лъв говори за любов към децата, но и за склонност към неестествени връзки с тях. Уран в знака на Лъв е свързан с ексцентричност, егоцентричност и собствени морални норми на любовно и сексуално поведение. Възможно е да не е имало сексуално издевателство над дете, но във всички случаи имаме нещо излизащо от рамките на приемливото. Това се вижда и от специфичната форма на изразяване и в песните и сценичното му поведение, множеството пластични операции, избелване на кожата и т.н. Формалните бракове, които прави също са вследствие на дистанцираното отношение към жените, към нормалните човешки отношения. Страх от обвързване, от привързаност и традиционност на връзките. Обидно за другата страна поведение на безразличие. Друга конфликтна и напрегната зона е опозицията на Слънце и Плутон в знака на Дева с Луна в знака на Риби. Той носи в себе си огромно напрежение и неумение да създава контакти с другия пол. Психически, емоционални и нервни проблеми, безпокойство, нервозност, вътрешна неуравновесеност. Това в някои моменти се изразява в необоснована агресивност, раздвоеност, силна любов, омраза, комплекси в съчетание с желание да контролира живота на другите, в случая на децата, които са по-слаби и уязвими от него. Черна Луна в съвпад с Опашката на Дракона в знака на Овен на върха на 8 дом му дава агресивност или обратното страх от насилие, от жестокост.Осми дом се управлява от Марс, а той е в знака на Водолей в 9 дом. Можем да си зададем въпроса, склонен ли е Майкъл Джексън към сексуално насилие или изплаща стари грехове чрез съдебни дела свързани с 8 дом и секса.? Възможно ли е да е педофил в някаква форма? Луна в знака на Риби го прави много уязвим, психичен, внушаем и болезнен. Слънце и Плутон в секстил с Нептун и Луна в тригон с Нептун му дават музикален талант, хармония , ритъм. Сатурн в тригон с Венера и Уран го прави едновремнно структуриран, с чувство за ритъм и оргинален, неповторим със свой почерк. В неговия случай имаме напрежение по линия на Плутон и необходимост от трансформация. Стивън Аройо пише в своята книга "Астрология, карма и трансформация", че напрегнатите аспекти на Луна с Плутон,който е в съвпад със Слънцето могат да изразяват доминиращи и манипулативно изискващи родители - баща и майка в случая на Майкъл Джексън. В последствие този аспект се изразява като желание да бъде "супербаща", да изисква децата да обърнат цялото си внимание към него, да се разтвори в тези отношения, образно да ги погълне , да ги има само за себе си, да се слее с тях.
Спирам темата за трансформациите на любовта и секса до тук, като я оставям отворена за мнения, препоръки, примери и всичко за което не съм се сетила.