7 Октомври 2022
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Асцендент (Част 1)

Изпратил: Румяна Кожухарова

Отправна точка на всеки хороскоп е знакът на Асцендента, знакът, който изгрява от изток в часа на раждане. Когато не знаем точния час на раждане, а само датата и трябва да го намерим по методите на ректификацията си помагаме изучавайки външния вид на човека, неговия маниер на поведение. Необходимо ни е да общуваме с него известно време и да проведем разговор.
Характеристиките на отделните знаци могат да ни дадат информация и да ни приближат до истинския час на раждане. Така ще улесним работата си с останалите методи за намиране на точния час на раждане и ще сведем изследванията си в рамките на 2 часа разлика.
Трябва да имаме предвид, че върху външния вид може да има влияние и положението на господаря на знака на Асцендента в знаците и домовете и доколко той е аспектиран и изявен в картата. Например при Асцендент Близнаци и управител Меркурий, но планетата се намира в знака на Рак са възможни смесени черти между Близнаци и Рак и този човек може и да не е много приказлив, въпреки, че му е приятно да бъде в контакт с много хора. В този случай няма да има ясно изразена комуникативност, а човекът ще предпочита да събира и запазва в паметта си информацията, която получава. Няма да има ясно изразен стремеж веднага да я споделя и обменя. Не винаги външния вид е ясно и подчертано свързан с характеристиките на знака на Асцендента, но при много от случаите се покрива.
АСЦЕНДЕНТ в знака на:
ОВЕН. Огнен знак, кардинален, положителен, електричен, северен, мъжки, активен, животински. Темперамент на холерик.
Телосложението е стройно, мускулесто, жилаво и сухо, няма излишни килограми, реакциите са бързи. Шията е дълга с изпъкнала адамова ябълка. Челото е широко в областа на слепите очи, изпъкнало, особено на мястото над очите, клиновидна глава. Очите са тъмни или светли в зависимост от расата, но с остър поглед. Остри, тъмни коси. На пръв поглед най-изразителните черти на лицето са очите и веждите. Те са ярко очертани и спиращи погледа.Често пъти на лицето има белег, бенка или петно. Кожата е мургава с червеникав отенък. Устните са пълни и профилът заедно с останалите характеристики напомня за животното овен. Животът и задачите си приемат с въодушевление и ярко желание да се изявят. Нужна им е жизнена борба, защото смятат, че само тя ще им даде възможност да се самоутвърдят и да постигнат идеалите си. Ако възникналото препятствие им отнема много време, може да пуснат в действие всичките си сили стигайки до фанатизъм. Покоя се възприема почти като смърт. Силно желаят да водят хората след себе си.
ТЕЛЕЦ. Земен знак, неподвижен, отрицателен, северен, магнетичен, животински, женски, пасивен. Флегматичен темперамент.
Телосложението е силно, широка и силна горна част на тялото, широки рамене и силни гърди, тесен таз, къси и силни крайници. Тъмни приветливи очи, пълни устни, къса, дебела шия и силен врат, гъсти вълнисти коси, широк нос.Челото е широко и обикновено ниско. Кожата е светла и бледа. Жените са по-привлекателни от мъжете със заоблено, сбито тяло, тъмни очи, кръгло лице, тъмни къдрави коси. Силен и мелодичен глас. Излъчват сдържана сила, търпение, но не са много общителни. Стремят се към обезпеченост в живота, а в междуличностните отношения към култура. Стараят се връзките им да са продължителни, качествени и стабилни. Любезни са в общуването, което им помага да отстраняват препятствията. В постъпките си са основателни, непреклонни, но запазват порядъчноста. Отстъпчиви са, когато нещата не засягат личните им интереси. Стремят се към порядък в своите работи и отношения.
БЛИЗНАЦИ. Въздушен знак, подвижен, северен, положителен, електричен, мъжки, активен, двоен, човешки. Сангвиничен темперамент.
Висока, стройна, изправена фигура, дълги крайници – ръце и крака, проницателен поглед, остър нос, който понякога е изкривен като клюн на птица, птичи профил, бърза, пружинираща походка, жива жестикулация, изострени върхове на пръстите, бистър тен на кожата на лицето, независимо дали е бяла или мургава, тъмни коси и тъмни или кафяви очи. Бърза реакция, много говорят и се интересуват от няколко неща наведнъж.Когато говорят усилено жестикулират. Пръстите на ръцете никога не са в покой. Обичат да си играят с нещо - ключове, да движат ръцете си в джобовете и да създават впечатление за нервност и невъзможност да стоят на едно място дълго време. Имат стремеж към контакти, словоохотливи са и умеят да говорят. Стремят се да кажат всичко. Ценят интелектуалните способности, тънкия хумор и изобретателноста. Знаят как да намерят пътя към контакта. За тях може да са проблематични точноста, реда и постоянството, а също и основателноста. Въпреки това са способни да въодушевят другите, но самите те лесно превключват от едно на друго занимание.
РАК. Воден знак, кардинален, северен, отрицателен, магнетичен,женски, животински,пасивен, плодовит. Меланхоличен темперамент.
Средно развито телосложение, горната половина на тялото е по-силно развита, главата е валчеста.Кръгло, пълно лице с бледа кожа, тъп на върха нос, брадата е слабо развита, голяма и изразителна уста, очите са леко изпъкнал и с поглед обърнат навътре към себе си, излъчващ кроткост, мечтателност, доброта, дебели клепачи. Скули не се забелязват. Косите са кестеняви, слаби. Походката е някак си странична, наподобяваща движението на животното рак. В знаците на Водата винаги присъства някаква закръгленост на тялото като цяло. То не е релефно и няма остри, ъгловати форми. Стремят се да бъдат предпазливи винаги и навсякъде. Внимание, дори известна срамежливост в контактите и обкръжаващия ги свят. Много възприемчиви и постигат нещата чрез чувство и опит. Склонни са повече да слушат отколкото да говорят. Подвластни са на моментното настроение, което се възприема от околните като каприз, но в критични моменти могат да действат с поразително мъжество.
ЛЪВ. Огнен знак, неподвижен, положителен, мъжки, северен, електричен, бизплоден, животински. Холеричен темперамент.
Висок ръст, голямо тяло, добре сложено, широки рамене, горната част на тялото е по развита, големи очи, горд поглед, открито лице, кръгла глава, шишарковиден нос. Гласът е силен и в тона му има нещо заповедническо, което се забелязва и в погледа. Излъчва гордост и достойнство в поведението има нещо величествено и е трудно да не бъдат забелязани. Когато говорят широко жестикулират и подчертават смисъла на казаното със силно ударение. С тях трудно се спори, защото почти никога не променят мнението си.Стремят се да се изяват като силни и уверени личности, силни лидери. Склонни са към ленивост в съчетание с мащабно мислене. Може да проявят в общуването си презрение.
ДЕВА. Земен знак, северен, подвижен, отрицателен, магнетичен, човешки. Флегматичен темперамент с нюанси на нервност.
Средно телосложение, подвижно тяло, съразмерна фигура, нормален нос, овално лице, тъмни коси и очи, мургава кожа. Добре развита с крушовидна форма глава, добре изразено широко чело, с красиво заобляне и леко изпъкнало в средата над носа. Стреми се към разум, подреденост. На тези хора можеш да се довериш, защото те се захващат само с реални неща. Поетите задължения изпълняват педантично. Склонни са към остра и рязка критика, но самите те не възприемат нормално критиката по техен адрес. Всяко нещо с което се захващат за тях е значимо. Изобретателни са, обичат да научават практични похвати и методи на работа, подробни и педантични, точни, усърдни и методични. Понякога са излишно скептични, егоистични и коварни. Практичноста и материализма не им позволява да се откъсват от земните неща.

Използвана литература:
“Астрологический толковы словарь” Москва, 1992 г.
Александер “Суперенциклопедия на тайнствените науки” т.1., София, 1992 г.
Кефер, Ян “Практическая астрология” кн.3, Москва, 1992 г.