7 Октомври 2022
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Транзити на Нептун

Изпратил: Румяна Кожухарова

Нептун обикаля целия зодиак за 165 години. Престоява в един знак приблизително 14 години. Тази планета е свързана с колективните енергии и показва какви са задачите на дадено поколение по отношение та културата, духовноста, вярата, творчеството. Показва и в какво отношение това поколение ще се бори със заблуди, илюзии, самоизмама и откъсване от реалноста. За отделния човек са важни аспектите на Нептун към личните планети, както и позицията му по дом и не толкова по знак.

1. Квадрат, опозиция, съвпад със Слънце. Тайни любовни преживявания. Измама в любовта. Нежелана бременност. Неправилно отношение към децата. Мания за величие, прекалено самомнение.Загуби от спекулации Проблеми с газ, нефт, вода.Неприятни психични преживяваия, липса на дисциплина, безредие, неправилна употреба на лекарства, наркотици. Самоизмама и нежелание да носиш отговорност. Влиянието продължава две години.
2. Тригон, секстил със Слънце. Творчество, достъп до подсъзнанието, засилена интуиция, духовност, мистика, религия. Телепатия, пророчество, проникване в бъдещи културни течения. Идеална или платонична любов. Съчувствие, грижа за по нещастните. Полза от духовни учители.. Влиянието продължава 2 години.
3. Квадрат, опозиция, съвпад с Луна. Витаеш в облаците, емоционален смут, неблагоприятно психическо влияние, подсъзнателна невроза, трудности в семейните отношения, неуправляемо въображение. Подсъзнателния разум има негативно влияние, преценката е изкривена, неуместно поведение и емоционални реакции. Склонност към измама или се поддава на измама. Неясни отношения с жени. Заболявания на които не може да се направи диагноза, проблеми с храносмилането, проблеми с чревни газове. Психически и емоционални стресове.
4. Тригон, секстил. Интелектуално вдъхновение, плодотворно въображение, засилена интуиция. Полза от предишни усилия. Може да се проникне в подсъзнателните процеси не само на себе си, но и на близките. Благоприятно за отношения с жени и вникване в тяхното емоционално състояние. Психологическа проницателност. Засилва музикалното и артистично изразяване, прояви. Занимания с медитация, телепатия. Психическа еволюция на личноста.
5. Квадрат, опозиция, съвпад с Меркурий. Подсъзнателно изкривяване на мисълта.Смутен ум, нерешителност, фантазиране, разсеяност, неизпълняване на обещания, измама, самоизмама. Мисленето е неясно и общо. Недоразумения в общуването. Злоупотреба с лекарства, наркотици., дезориентация.
6. Тригон, секстил с Меркурий. Интуиция, телепатия. Творчески, интуитивни умствени процеси. Получава се ценна информация от подсъзнанието. Добър период за занимания с психология. Плодотворно въображение. Подходящ транзит за писатели, актьори, поети, музиканти, фотографи. Интуитивно умствено осъзнаване.
7. Квадратура, опозиция с Венера. Заблуди и обърканост в брачните и любовни отношения. Емоционална свръхчувствителност, нереалистични очаквания. Тайни любовни връзки, неморални прояви. Нереалистични планове за бързо забогатяване. Финансови загуби. Емоционална, финансова и любовна заблуда.
8. Съвпад, тригон, секстил на Нептун с Венера – стимулира интуитивни, ясновидски, фанатзийни и естетически способности. Мощен стимул за художници и музиканти. Повишена чувствителност към красотата. Хармония в любовта, брака, семейството. Доброта и чувствителност, мекота на израза. Пчелене на пари от изкуство, музика, фотография, поезия.
9. Квадрат, опозиция, съвпад с Марс. Скрит гняв, тайни интриги, сексуални излишества, оргии. Подсъзнателно саморазрушение. Трудни за диагностика болести и инфекции. Опасност от отравяне, анестезия, алергии. Измама в бизнеса и професионалните работи. Разсеяност и неефективност в работата. Продължителен период свързан с опасности от тайни интриги и инфекции. Стимулират се подсъзнателните чувства. При съвпад може да има както добро, така и лошо влияние в зависимост от другите аспекти към съвпада. При добро влияние мощно духовно лечение, екстрасензорни способности.
10. Тригон, секстил на Нептун с Марс. Благоприятен за танцьори и актьори. Стимулира духовните способности за лечение. Добре е за медитация и духовни практики. Изразени творчески и фантазиини способности. Успех в секретна, задкулисна дейност, разузнаване,
11. Съвпад на Нептун с Юпитер – духовна осъзнатост, радост и щедрост на духа.Идеализъм и емоционалност хвърлят мъгла върху реалноста. Състрадание. Добър аспект за духовници. Търсене на висши, мистични истини. При тригон и секстил – необикновена доброта, кротост, духовност, помощ за нещастните, внимание към членовете на семейството. Мистично пробуждане. Награда за предишни добри постъпки. Благородство.
12. Квадрат, опозиция на Нептун с Юпитер. Мечтателен, разсеян, непрактичен, криворазбран идеализъм, неправилни симпатии, бягство от действителноста. Заблуди, почитане на съмнителни религии, култове, идеологии. Непрактичнот, не носиш на никого полза от заниманията си.
13. Съвпад на Нептун със Сатурн. Силно концентриране и фокусиране върху психологически проблеми..Ползотворна делова дейност свързана с изкуство, музика, развлечения, фотография. Интерес към история на културата или религията, научни, сериозни интереси в тази област. Може да възникне емоционална депресия, спомени за неприятни и болезнени неща. При квадрат и опозиция ирационални страхове, безпокойство, саморазрушение. Самосъжаление. Неясноти в бизнеса, партньорството, семейните работи, самоизмама. Крият се неща, които трябва да се кажат ясно.Интриги, тайни врагове измислени или реални. Този аспект може да се случи само веднъж в живота.
14. Секстил, тригон на Нептун със Сатурн. Спокоен, фокусиран Стига се до дълбоки прозрения и постижения. Черпи се информация от дълбоките слоеве на подсъзнанието. Можеш да стигнеш и до предишната си инкарнация. Разбираш как работят тайните механизми на власта и бизнеса. Добре е за хора, които се занимават с психология, болници, приюти, затвори. Жънеш плодовете от предишни усилия, дисциплина, организация и тежък труд.
15. Съвпад на Нептун с Уран – може да настъпят внезапни промени в личните неща в резултата на мащабни, обществени, икономически или политически промени. Касаят цяло поколение. Случващото се е извън контрола на родения. Възможно е възникване на приятелство със духовни, интуитивни, талантливи или надарени с парапсихологически способности хора.Можеш да влезеш в тайна група или организация. Интерес към астрология, психология. Пророчество. Две години, продължителен период на вътрешни, интуитивни промени и развитие. При секстил и тригон се развиват ясновидски, интуитивни способности Вътрешен, духовен ръст и развитие.Може да се приложат нови интуитивни идеи и в бизнеса. Може да се получи подарък, наследство. Подходящ за творческа работа.
16. Квадрат, опозиция на Нептун с Уран – смесване на фантазия и психически впечатления. Избягва се рутинната работа, бяга се от задължения Изажда на повърхноста безсъзнателни сили и желания Няма направление, обърканост. Търси се контакт с групи, които се занимават със съмнителни духовни или ясновидски практики. Няма организация при финансовите въпроси. Разстройствата в личния живот могат да станат и при големи политически, икономически и социални сътресения.
17. Съвпад на Нептун с Нептун при директно и ретроградно движение на планетата. Не може да се срещне в един нормален по продължителност човешки живот с изключение в ранното детство, в годината в която се раждаш. В този случай сили, които са извън възможностите на човека да се съпротивлява могат да променят хода на живота на човека и неговото семейство.
18. Съвпад на Нептун с АСЦ – стимулира интуитивните способности, активно въвлича в окултна или мистична дейност. Повишава емоционалната чувствителност, осъзнаване на подсъзнанието. Влияе върху външния вид и здравето за добро или зло.Може да се прояви като желание за изолация или саморазрушение, разсеяност, страност, мечтателност.
19. Съвпад на Нептун с МС. Професионални занимания с интриги или секретност. Води до конфликти и конфузии в службата. Благоприятно е за професионални занимания с изкуство, шоу, развлечения, кино, фотография.
20. Съвпад с ДСЦ – интерес към психология, към преживяванеята на другите хора. Опасност от измама в брака и партньорствата. Обществени отношения свързани с изкуство.
21. Съвпад с ИС – интуитивна връзка с членовете на семейството. Възможни проблеми с течове, газ, пробиви на парно, тръби. Добре е за медитация. При стрес аспекти възникват психологически проблеми с членове на семейството.
22. Секстил, тригон на Нептун с Нептун – стимулират се ясновидски способности, интуиция, прозрения. Добре е за емоционална и телепатична връзка с другите, стимулира фантазията, поезия, литература, сценарии. Добро е за психолози, лекари.
23. Секстил, тригон с Плутон – трансформация на подсъзнанието. Развитие или изследване на ясновидски способности. Добър период за научни знания в областа на окултното, философията.Чрез интуиция се достига до изобретения. Може да се развие интерес към паранормални явления
24. Квадрат, опозиция на Нептун с Нептун – объркани психологически преживявания, емоционални проблеми, опит психологически да се избяга от другите хора. Избягване на задължения, бягане, скриване. Психическия стрес може да има пагубно въздействие върху здравето. Халюцинации, нежелани астрални влияния, чуване на гласове или видения.
25. Квадрат и опозиция на Нептун с Плутон – Характеризира се с психологическо насилие върху родения.Халюцинации, вредно психическо влияние. Особено опасни са неправилно взетите лекарства, алкохол, психологическото манипулиране. Опасност от измама, психически стрес, отвличане, загубване. Възможни са природни, икономически и политически катаклизми. Могат да възникнат тайни Интриги свързани с важни отношения. Сблъсък с трудни психически преживявания и проблеми, насилие. Духовно и психическо напрежение, което може да доведе и до осъзнаване. Може да се прозре културното еволюционно развитие особено при опозиция.

Използвана литература:
Сакоян, Франсис, Льюис Еккер "Болъшой учебник астрологии" кн.1. Москва, 1992 г.