7 Октомври 2022
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Транзити на Юпитер

Изпратил: Румяна Кожухарова

Юпитер е свързан винаги с разширение, пълнота, щастие и справедливост. При транзитите на Юпитер се забелязва подем в живота на хората, но разбира се това е съобразено и с радикалния, основния хороскоп.Под хармоничното влияние на Юпитер се живее по – леко, настроението е по – оптимистично, подобрява се здравословното състояние, отпадат грижи и човек може да разгърне най – добрите си възможности и наклонности. Това
може да стане не само поради появата на по – добри възможности, а и поради чувството за удовлетвореност от постигнатото и положителен и оптимистичен поглед върху живота. Особено успешно ще бъде въздействието на Юпитер, когато той минава няколко пъти през една и съща точка в радикалния хороскоп и я аспектира положително.
На Юпитер са му необходими 12 години за да премине през всички знаци на зодиака. Престоява средно по 1 година в знак.
Транзити на Юпитер през домовете:
1 дом – оптимизъм, увереност в себе си. Интерес към духовно усъвършенстване, към по висока степен на образование. През това време може да се появи желание да се пътува, а и възможности за това. Често пъти преминаването на Юпитер през 1 дом се съпровожда с прибавянето на килограми, напълняване. При напрегнати аспекти на Юпитер е възможно да се разшири и нарастне чувството за собствена значимост, което да излезе извън рамките на приемливото.
2 дом – създават се възможности за придобиване на ценности, по оптимистично се гледа на въпросите свързани с пари, бизнес, енергия. Възможни са придобивки свързани с пътувания, работа в голяма фирма с чуждестранно участие. Човек става по – щедър, може да има интерес към инвестиране на средства в образование, култура. При напрегнати аспекти на Юпитер е възможно да се прояви лекомислие или разточителност и да се объркат финансовите работи.
3 дом – оптимистична, позитивна умствена настройка. Появява се вдъхновение и условия за да се проявят интелектуалните способности. Приятно общуване с близкото обкръжение, братя, сестри. Възможно е да се предоставят повече от обикновено възможности за пътуване. Благоприятно се отразява на ученето, писмената дейност, публикациите. Опасноста идва от прекалено общото и обобщаващо мислене и недостатъчната конкретност и практичност на изложените идеи. При напрегнати аспекти на Юпитер се губи мярката и се губи интелектуална енергия в неразумно разширение на дейности свързани с общуване, писане, говорене, пътуване.
4 дом – добро влияние за разширение и нови възможности свързани с недвижима собственост, земя. Добре е да су купи дом, за занимания с ферма. Понякога разширението се проявява с появата на нов член в семейството – раждане на дете. Като цяло се подобряват условията на живот, семейството преживява период на подем. Домът е защитен и безопасен при този транзит. При стресиращи аспекти на Юпитер е възможна неуместна щедрост, придобиване на прекалено много и излишни имоти, земи или плащане на висока цена за тях. Може да се построи прекалено голяма къща. Може да се изрази като приемане на хора, като членове на семейството, което от своя страна да създаде неудобства.
5 дом – характерно за този транзит е, че дава нови възможности на творците, артистите, хората, които се занимават с шоу, с хазартен бизнес, борси. Благоприятно се отразява на любовните отношения. Често пъти е свързан с бременност при жените. Правят се много неща за децата, за тяхното образование, възпитание и успешно представяне. Благоприятно е за всички, които работят с деца и младежи като учители, възпитатели, треньори. Печалбите от хазарт, тото, лотария също са свързани с 5 дом.
При напрегнати аспекти са възможни загуби от хазарт, неблагоразумие в любовните отношения, прекалена експанзия в желанието да се прояви творчество.
6 дом – дава нови възможности за работа, за подобряване на условията за работа, повишаване на трудовото възнаграждение. Може да създаде условия за получаване на по-висока длъжност в служебната иерархия. Работата може да бъде свързана с публикации, обучение, пътувания, чужбина и чужденци. Добър транзит за хора, които се занимават с медицина, лекари, мед. сестри, лечители, масажисти, рехабилитатори. Може да се появи интерес към духовна или алтернативна медицина. Постигат се добри резултати от различни видове лечение, терапия. Добре е в такъв период да се променят начините на хранене, диета, грижа за тялото, защото човек е по – оптимистичен, с положителна нагласа и може да постигне успех. Може да се развие интерес към подобряване на външния вид и смяна на гардероба. Често пъти този транзит е свързан с професионална квалификация или разширение на дейност свързана с някакъв вид занаят.
При напрегнати аспекти Юпитер може да увеличи проблем свързан със здравето. Възможно е и очакванията от работата и заплащането да се окажат по големи от възможностите на човека.
7 дом – получават се положителни емоции от партньорства, лични или делови. Появява се възможност за сключване на добър брак или партньорство. Добре е за активна дейност и обществени отношения. Увеличава популярноста, публиката, клиентите. Решават се спорове и съдебни дела по благоприятен начин. Създават се повече връзки и отношения. Човек е по –склонен да бъде добър, снизходителен към чуждите слабости, проявява повече разбиране.
При напрегнати аспекти се пропиляват благоприятните условия с погрешни ходове или се очаква повече от другите хора без да се отчитат реалните възможности.
8 дом – в материален план дава повече финансова подкрепа от съпруг, съдружник, общество. Добър период за обединяване на общи средства и започване на бизнес. Благоприятно влияние за политици, получаване на финансова и морална подръжка. Често пъти е свързано с получаване на голямо наследство. В духовен план може да се развият окултни способности, интерес към реинкарнация, увеличават се психическите способности. Не са изключени и контакти и договаряния с чужденци или финансови институции. Подходящ момент за теглене на голям кредит и договаряне с финансови институции, банки.
При напрегнати аспекти може да има проблеми с издръжки, кредити, наследства. Неправилно влагане на пари, инвестиции и големи очаквания за печалба и въвръщаемост.
9 дом – интерес към религия, философия, ценностна система, духовност, етика и морал. Благоприятно е за взимане на сертификат, титла или започване на обучение във висше учебно заведение. Много добър период за издатели, публицисти, лектори. Често пъти дава възможност за дълги пътешествия, пребиваване в чужбина. Благоприятства духовници, религиозни водачи, идеолози, проповедници. Влияе добре на учени, изследователи, писатели.
При напрегнати аспекти са възможни трудности в чужбина, неправилно отношение към образование, религия. Загуби и неприятности със закон и право в чужда страна. Забавяне, отлагане при получаване на документи, визи, дипломи.
10 дом – дава възможности за издигане в работата, професията, кариерата. Получава се обществено признание, уважение. Благоприятно е за търсене на подкрепа и помощ от авторитети и от власта. Засилва амбициите в съчетание с благоприятни възможности. Може да се получи награда за минали усилия. Благоприятно е за политици, юристи, прокурори, издатели, за международна търговия. Полза от пътешествия свързани с работата, професията. Деловото сътрудничество с чужденци е ползотворно.
При напрегнати аспекти човек може да пострада защото е надценил възможностите си, от проява на гордост и високомерие в съчетание с неправилна преценка. Разширяването на бизнеса, отговорностите са свързани с неприятни преживявания и неприемане от другите.
11 дом – по време на този транзит е възможна полза от групи и организации. Добре е нещата да се правят в колектив, отбор, екип. Възможни са обединения на фирми и организации, партии. Може да има интерес към наука, интелектуални идеи, култура. Създаване на приятелски отношения с чужденци, с интересни и устремени към бъдещето хора. Юпитер може да даде необикновени възможности за реализирането на лични цели, планове, проекти и желания. Възможно е включване към група, която се занимава с духовни или философски практики, йога, медитация, астрология. Приятелите играят положителна роля и съществува необходимост от принадлежност към някакво общество.
При напрегнати аспекти на Юпитер е възможно лицемерие, нереални цели и мечти, прекалени очаквания свързани с приятели, групи и организации. Несполучливо членство в партия, партийни и групови неволи.
12 дом – човек става по – състрадателен към другите. Добро време за престой на усамотено място, за медитация, изолация, вглеждане вътре в себе си. Силни вътрешни преживявания свързани с философия, изкуство, музика, природа. Юпитер защитава от злото, от загуби, когато е в 12 дом. Не са изключени и пътувания в чужбина, но нагласата е по скоро към самота и затова далечните места могат да се възприемат като заточение.
При напрегнати аспекти е трудна адаптацията към отдалеченото място. При отрицателно въздействие на Юпитер може да се прояви прекалена сантименталност, самосъжаление, склонност към илюзии. В краен случай необходимост от продължително лечение.

АСПЕКТИ НА ЮПИТЕР С ПЛАНЕТИТЕ.
1. Юпитер в съвпад, тригон и секстил със Слънце. Период на подобрения, хармонизация, експанзия. Стабилизират се отношенията в любовта и брака. В социалната сфера помага да се постигнат целите, да се разширят възможностите за професионално и делово влияние. Благоприятен период за начало на нови дейности. Лесно се решават проблемите. Възможна е тенденция към обогатяване, подобряване на финансовото състояние. Общо жизненоста укрепва, повишават се силите и съпротивляемоста на организма. Болестните състояния вървят към явно подбрение. Съществува опасност поради лесното решаване на проблемите да се развие някакво високомерие и това да попречи на продължителния прогрес.
2. Юпитер в квадрат и опозиция със Слънце. Планетата на щастието Юпитер сама по себе си не може да подобри свързаните с нея неща в хороскопа, ако е в напрегнати аспекти към Слънцето. Появява се тенденция към преувеличаване, своенравие, високомерие, гордост и егоизъм. Едностранчивост, липса на дипломатичност създават проблеми в работата и бизнеса. В любовта може да се появи тенденция към използване на другия човек за собствени интереси. В деловите отношения съществува опасност от започване на непремислена нова дейност. Може да възникнат проблеми от бързи и спекулативни сделки. Конфликти с юристи, съд, власт. Преговорите не текат благоприятно. В сферата на парите се наблюдава разпръскване, загуби от партньори или от собствено недомислие. Купуват се ненужни и скъпи неща. В този период не трябва да се правят покупки или продажби на недвижимо имущество. Необходимо е да се внимава при правенето на договори и даването на обещания. Възможни са заболявания свързани с черния дроб, жлъчката. Нарушенията в дейноста на сърдечно – съдовата система също са възможни. Нарушенията в кръвообращението могат да доведат до инфаркти, инсулти. Юпитер предразполага към напълняване, което също е вредно за здравето.
3. Юпитер в съвпад, секстил и тригон с Луната.При този транзит човек става по – мек и възприемчив, отзивчив и съчувстващ. Силно желание да се общува по хармоничен начин с близките хора. Води до примирие с противниците. Цени се морала, реда и закона. Съдейства за заздравяване на връзките с брачния партньор. Обстановката в семейството е хармонична. Този транзит е благоприятен и за деловите връзки. Човек има усещането, че е на прав път и работата се съпровожда от радостно усещане за успех. От страна на обществото също има проява на симпатия. В материалната сфера нещата могат да се подредят добре, да доведат до промяна в условията на живот, до материално благополучие. В такъв период се правят много подаръци, печели се от хазартни игри, успешно се завършват спекулативни сделки. Добър е за пътуване в чужбина и за отношения с чужденци. Чувството за радост от живота и доброто настроение се отразява благоприятно и на здравето. Човек се чувства пълен със сили и жизнена енергия. Луната е свързана с астралното тяло и то получава достатъчно енергия от Юпитер в това време.
4. Юпитер в квадратура и опозиция с Луната. По време на този дисхармоничен аспект човек рядко е обективен и може да преценява собствените си възможности. Съществува тенденция към надценяване, разчитане на случайноста или оставяне на работите на самотек. При по – лабилните хора се забелязва по – голяма импулсивност, емоционалност, която води до отрицателни последици. Бързо вдъхновяване и бърза загуба на интерес. При такъв транзит съществува предразположеност към екстремно, емоционално поведение и не се преценява правилно ситуацията. Всички мероприятия които се правят с партньори приключват неуспешно. В работата е възможно планиране на грандиозни неща, натиск, експанзия, които обикновено завършват със загуби. Неприятни преживявания са възможни и при пътувания и отношения с чужденци. Трудно може да се промени социалното положение към по – добро при такъв транзит. В материалната сфера и парите има опасност от сключване на неизгодни сделки. Не е благоприятно да се сменя дом, да се купува или продава жилище. Много внимателно трябва да се подхожда към сключването на договори и е необходима помоща на адвокат. Неприятните ситуации и загуби могат да доведат до компенсаторно ядене, а от там проблеми с храносмилането, стомаха, здравето. Ендокринната система поради психическото натоварване може да излезе извън равновесие.
Ако Юпитер се намира в благоприятно положение в рождения хороскоп, то тези транзити няма да окажат много силно въздействие. При нехармонично поставен Юпитер в рождения хороскоп може обратното да се усили негативното въздействие.
5. Юпитер в съвпад, тригон и секстил с Меркурий. Хармоничните транзитни съвпади на Юпитер с Меркурий могат да окажат особено положително въздействие върху интелектуално – духовната сфера на дейност. Способстват за появата на нови идеи и правят чавека активен в интелектуално – духовните му занимания. По време на този транзит се осъществяват много бързо контакти между познати и партньори. Дава бързо сближаване между хората и всечки видове контакти са от полза. Професионалната дейност, ако е свързана с интелектуален труд получава положителен импулс. Възможно е професионално издигане. Положителното въздействие се разпростира и върху финансовите договори и отношения. Създава се благоприятна ситуация за сключване на делови договори и отношения. Това може да касае както парите от сделки, така и комисионни, кредити. В здравословно отношение това е благоприятен период за нервната система и храносмилането.
6. Юпитер в квадратура и опозиция с Меркурий. Отрицателните черти на характера като лесна обидчивост,неоткровенност, блъфиране или прекалено любопитство се изострят. Засилва се склонноста да се представят нещата по преувеличен начин, превратно или да се превъзнасят. Преобладаващата в този период липса на откровеност пречи на партньорствата. Често пъти липсва здрава и реална основа за да станат нещата и така са обречени на провал. По този начин при напрегнати аспекти Юпитер руши и хармонията в семейните отношения. В работата и деловите контакти се проиграва доброто отношение на началници и висшестоящи. Деловите партньори също не се представят в добра светлина. Възможни са твърде големи инвестиции или други грешни стъпки при вземане н решения. Всички делови отношения с други страни, с чужденци не дават добър резултат. В материалната сфера и финансите може да има загуби поради лекомислие. В този период в здравословно отношение може да пострада нервната система и храносмилането.
7. Юпитер в съвпад, секстил и тригон с Венера. В този период влияние имат както "голямото" така и "малкото" щастие. Това може да бъде много хубав период за общуване, за успех в обществото. Човек показва себе си от най – добрата си страна. Стремежът към хармония и нежност сближава партньорите. Отношенията в семейството са хармонични и щастливи. Работата и деловите контакти са съзидателни и творчески. Нещата се правят с лекота и успешно. Оптимистичната настройка се предава и на партньорите и на работата и носи по – голям успех от обикновено. Всякакъв тип обучение се приема с лекота, повече като вдъхновение, отколкото като тежест. Лошото е, че дори и при хармонични аспекти може да липсва дълбочина и сериозност. В материалната сфера благодарение на партньорства и отношения се постига напредък и полза. Донякъде влиянието е негативно поради харчене на много пари за скъпи и луксозни предмети, но човек може да си купи и нещо много стойностно и полезно при такъв транзит.
8. Юпитер в квадрат и опозиция с Венера. Ако в рождения хороскоп тези две планети са в дисхармонични аспекти, това ще говори за вродено лекомислено поведение. Когато това се усили чрез транзит човек се стреми към лесни и бързи пари. В резултат на това може лесно да бъде измамен, а при определени обстоятелства може да се стигне и до криминални действия. При такъв транзит може да се прояви склонност към нечестни постъпки, може да се прекрачи границата на разумното, да не се съобразява с морал и етика. В любовта и брака са възможни изневери, нечестност и разговори за развод. В работата и деловите контакти отсъства сериозно отношения. Мислите и енергията са отправени в посока удоволствия, хоби, харчене на пари. ревност или завист могат да създадат чувство за вътрешна неудовлетвореност. Работите свързани с бизнес и делови отношения не вървят. Правят се големи разходи. Съдебните процеси не протичат с полза за родения. Случват се материални и финансови загуби. При развод са възможни спорове за пари и имущество. Лесно може да се избегне негативното действие на този транзит, ако в момента има помощ от Сатурн, Меркурий и в тези случаи човек става по разумен и дисциплиниран.
9. Юпитер в съвпад, секстил и тригон с Марс.Транзитът на Юпитер през рождената позиция на Марс има благоприятно въздействие, но ако в рождената карта тези две планети са в напрегнати аспекти съвпадът не е положителен. Във всички случаи се наблюдава прилив на енергия и ентусиазъм. При хармоничните аспекти се дават възможности за реализация и успех. Нараства вътрешната сила, самосъзнанието, което дава възможност да се осъществят намеренията. По отношение на партньорствата и любовта, брака има по – големи изисквания към енергетиката на другия човек. В деловите партньорства човек заема доминиращо положение. Всички инициативи свързани с работа и бизнес бързо и уверено водят до успех. Интуитивно се преценява, кога е правилния период за да се сключат важни договори и да се вземат важни решения.Благоприятен период за публични изяви. В материалната сфера и финансите, благодарение на настойчивост и предприемчивост се увеличават успехите и придобивките. Бързо се разпознават благоприятните ситуации и правилно се използват шансоветеПолза има и от сътрудничество с власт и хора с авторитет. При такива транзити се подобрява здравето, жизненоста. Отделянето на много енергия подобрява външншния облик на човека.
10. Юпитер в квадрат и опозиция с Марс. Възможни са конфликти от много страни и посоки. Невнимание, прибързаност също са характерни за този транзит. Особено при хора с темперамент на холерик може да се стигне до спонтанни решения. Човек е склонен към високо самочувствие и самооценка и забравя за дипломацията и такта в поведението, което от своя страна води до конфликти. Егоизмът е лайтмотив за всички постъпки, но може лицемерно да е скрит зад грижа за колектива, за другите. В партньорството, брака и любовта се проявява безцеремонност, егоизъм, прекалености и лош вкус. Не се отчитат интересите на другите, липсва взаимно разбиране и настъпва криза и дори разрив в отношенията. В семейството също са възможни разногласия и особено по отношение на финансови разходи. В работата и деловите контакти се преминава мярката и може да се прояви като некомпетентност. Неправилни действия и липса на приятелско отношение с колеги, разногласия с началници. Работата и бизнеса може да се разширят извън възможностите на човека и това ги обрича на провал.Проявите в обществото са несдържани и провокират агресия от другата страна. При такъв транзит не трябва да се водят преговори, защото ще липсва съгласуваност. В здравословно отношение са възможни травми, порезни рани, простудни и инфекциозни заболявания придружени от висока температура.
11. Юпитер в съвпад, тригон и секстил с Юпитер от рождения хороскоп. Съвпадът на Юпитер със собственото му положение обикновено е свързан с успех, с период на разширение и експанзия. Юпитер е планета на щастието и неговото положение дава областите в които може да се постигне успех и щастие. Хармоничните аспекти и съвпадът дават подем и активиране на потенциалните възможности. Осъзнава се собствената значимост в обществото, има основа за нови постижения. Спомага за създаване на хармонични отношения с партньори в личен и делови план. Дори и да има разногласия, те се изглаждат лесно. В работата и деловите контакти може да започне нов ползотворен период. Значението на човека в работата, бизнеса, организацията нараства. Радва се на благосклонност от страна на началниците, получава протекции. Обикновено това положение на Юпитер води до ефективност, положителен резултат, преобразувания, удачни нови начинания, финансово благополучие. В материалната сфера и финансите се появяват нови възможности, подем, който трябва да се използва. В здравословно отношение този транзит е благоприятен. Засилва жизненоста, благоприятства оздравяването, възстановяването на здравето. Хронични заболявания на черния дроб, жлъчните канали, далака, сърдечните функции и кръвообращението показват тенденция към оздравяване и възстановяване.
12. Юпитер в квадрат и опозиция с Юпитер. При такъв транзит човек явно надценява своите сили, средствата и пътищата, които се избират за постигане на целите.Повишената гордост подтиква към стремеж за власт. Неуспехите в това направление правят хората озлобени и конфликтни. Това е особено очевидно при опозиция. В любовните и брачни връзки липсва хармония. Трябва да се избягват поводи за конфликти, защото това може да доведе до разрив в отношенията. Нарушава се мирната обстановка в дома и семейството поради упорито и негъвкаво отношение към другите. Възможни са финансови загуби чрез партньори, неприятности в приятелските връзки, а също така и от страна на роднини. В работата и деловите контакти опитите за разширяване на влиянието водят до усложнения със закона. Новите инициативи в последствие водят до загуби. В такъв период не могат да се направят никакви благоприятни промени в службата. Трябва да се избягват всякакви незаконни действия. Стремежът абсолютно да се отстоява собствената позиция води до конфликти. В материалната сфера и финансите нещата се развиват неблагоприятно. Не трябва да се правят големи капиталовложения, да се избягва харчене на пари и да не се взимат никакви кредити. Всякакви покупки или продажби могат да донесат загуби. Желанието и готовноста да се оказва помощ и особено непоискана след време носят вреда. Придобивки от спекулативни дейности в този период са просто невъзможни. Предразположеност към заболявания на черния дроб и стомаха или нервна превъзбуда съпътстват здравословното състояние. Необходима е умереност в храненето и употребата на алкохол. Хората в напреднала възраст могат да пострадат от лошо кръвообръщение и запушване на големите кръвоносни съдове – артериите. Също така съществува опасност и от получаване на инфаркт, инсулт.
13. Юпитер в съвпад, тригон и секстил със Сатурн. Транзитите на Юпитер към Сатурн водят до постижения, стабилизация, сила на характера и дългосрочно подобряване на жизнените условия. В характера се проявяват качества като търпение, умение да се изчака подходящия момент, създаване на предпоставки за успех. Всеки човек при такъв транзит получава много възможности, които са реални и изпълними и може до тогава да са били недостъпни. В партньорството, любовта и брака липсват бързи срещи и флиртове. Благоприятно е за тези хора, които са съхранили продължителни и дълбоки човешки контакти. Брак, сключен в такъв момент може да бъде устойчив и продължителен. В работата и деловите контакти се създават сериозни отношения, за дълъг период от време. Може да се търси съдействие от високопоставени хора. Личните потенциални способности са на висота. Творческите сили се концентрират в една цел. Възможно е да се натрупа голям капитал, недвижима собсвеност, собствен бизнес. Всички неща при такъв транзит се създават за дълго време. Всичко, което е постоянно, което изисква планомерна и упорита работа е под благоприятно въздействие. Това може да бъде основаване на предприятие, придобиване на недвижима собственост, строеж на дом, покупка на селскостопански земи, животни и т.н. В материалната сфера и парите е добре те да се влагат в неща, които са устойчиви, сигурни и могат да носят доход. Подходящо е за дългосрочни инвестиции, купуване на ценни книжа. Деловите връзки, които се създават в този момент са много ценни за бъдещето. Здравето в такъв период трябва да се стабилизира.
14. Юпитер в квадратура и опозиция със Сатурн. Финансови загуби, загуба на собственост, авторитет, протекция, а също грижи, болести са възможни при напрегнатите аспекти. Пословицата, че парите развалят човека намира своето астрологическо обяснение при този транзит. Възможно е също така и превишаване на собствените права и власт, ненавист, несъобразяване със законите. В партньорството, любовта и брака съществува тенденция към раздели, охлаждане на отношенията, към уединение и мизантропия. Недоверие и подозрителност към партньорите. Съществува опасност от разваляне на връзки и отношения с приятели. Не се препоръчва в такъв период човек да се жени. В работата и деловите контактисе появяват много затормозяващи въздействия. По време на този транзит не се препоръчва да се разширява дейноста, бизнеса. По добре е човек да се откаже от големи планове и да се стреми да съхрани и запази това, което има. Социални контакти, разширения, издигане в службата при такъв транзит са просто невъзможни. По скоро са възможни неудачи и усложнения. Работата не спори, нещата се забавят. Не трябва да се настоява нещата да станат на всяка цена, защото това ще доведе до конфликти с обкръжението. В такъв момент не може да се разчита на подобряване на финансовото и материално положение и особено на щастлив случай или бързо и лесно получаване на придобивки. Нищо няма да се отдава така лесно и може да има придобивки само след упорит труд. Спекулации от какъвто и да било вид не могат да имат успех.Големи разходи или кредити могат да доведат до загуби. Не трябва да се купуват ценни книжа. Необходимо е голямо внимание при подписване на документи и не трябва да се става поръчител. В здравословно отношение организмът може да е много уязвим и податлив на заболявания. Всички хронични болести могат да се изострят и да представляват опасност за живота. Особено трябва да се внимава с простудните заболявания и тези, които се намират под влиянието на Сатурн и Юпитер – ревматизъм, подагра, ишиас.
15. Юпитер в съвпад, тригон и секстил с Уран.По време на такъв транзит настъпват резки промени в характера, които се определят от положението на Уран в рождения хороскоп.Характерен е стремежа към нещо ново, необикновено, различно от обичайното. Човек се стреми да тръгне по нов път. Често пъти събитията са съпроводени с щастлива случайност. Получават се нови импулси, внезапно се откриват отговори на въпроси от които зависят важни неща. Могат да се появят нови възможности за партньорство, ново запознанство от делови характер или любовни отношения.Интимните отношения започват бързо, но и бързо прекъсват. В работата и деловите отношения този транзит съдейства за повишаване на производителноста, внася в работата нови идеи.Възможно е получаване на признание, създаване на благоприятна атмосфера за ръст и придобивки. Може да се използват протекции и нестандартни отношения. В деловите отношения може да се отиде на по – голям риск, да се предприеме нещо ново. Този период е благоприятен за започване на нещо ново, всички идеи за реформи и преобразувания са успешни. Това води и до финансови придобивки. Спекулативните сделки носат неочаквани доходи. В здравословно отношение може да настъпи спонтанно оздравяване или благодарение на някакъв нов метод или технология. Силен стремеж и желание към действия, прилив на енергия и нарастнала способност за умствена работа.
16. Юпитер в квадратура и опозиция с Уран. Под критичното въздействие на този транзит човек може да се държи прекалено оргинално или ексцентрично. Променящи се идеи и настроение, необикновено психическо напрежение могат да тласнат към поведение извън контрол, нетактичност, хазартност, непредвидимост. В отношенията в любовта и брака съществува тенденция към спорове, взаимно неразбиране, разногласия и неочаквани раздели. В работата и деловите контакти съществува настройка към бързо и необмислено взимане на решения, правене на необмислени сделки. Трябва да се проявява внимание при покупки и продажби. Появяват се различни възможности за неочаквани придобивки, но те са такива само на пръв поглед. Развитието на нещата води до загуби и кризи. По време на такъв транзит не трябва да се започва собствен бизнес или човек да се опитва насилствено да подобрява нещо. Необходимо е внимание към неясни и ненадеждни начинания. В здравословно отношение са възможни нещастни случаи в резултат от автомобилна катастрофа или неправилно използване на електрически битови уреди.
17. Юпитер в съвпад, тригон и секстил с Нептун. Транзитът на Юпитер през рождената позиция на Нептун по провило прави хората по – добри, по- благородни. Засилва се фантазията, макар и това да не води до конкретни и осезаеми резултати. Набляга се на чувствата, на философското и религиозно възприемане на света, на мистичните преживявания. В партньорствата, любовта и брака се проявява готовност за настройване на честотата на другите хора. Общите духовни интереси сближават хората. Сексуалноста се превръща повече в еротика, става по изтънчена. Изразът на любовта е по скоро алтруизъм, съчувствие и човеколюбие. В работата и деловите контакти отношенията са идеалистични, като има тенденция да се отстъпва в по - дребните неща. В материалната сфера и финансите работите може и да не бележат напредък пак поради твърде идеалистичното отношение. Възможен е успех в работата с чужденци. В здравословно отношение се увеличава възприемчивоста към лечението на лечители, знахари, екстрасенси.Нагласата към хармония и толерантност помага да се постигне душевен покой, което се отразява добре и на физическото здраве. Проявите на агресия са минимални, което от своя страна спомага за отпускане и за добър сън.
18. Юпитер в квадратура и опозиция с Нептун. Предизвиква много силно бягство от действителноста, което от своя страна води до трудности в реалния живот.Нещата се приемат твърде илюзорно и човек отива в крайности -–вижда нещата или много розови или много черни. Това стимулира употребата на лекарства и наркотици. В партньорството, брака и любовта води до прояви на слабост и заблуда. Между партньорите възникват неприятни ситуации. Възможно е да се очаква от партньора твърде много, а да не се дава нищо в замяна. Лабилност и прояви на слабост пред съблазни, което причинява изневери, а от там и раздели. Репутацията може да пострада от интриги и скандали. В работата и деловите отношения трябва да се проявява внмиание и човек да не се подлъгва по измамни възможности. Не е благоприятно за занимания с делови проекти, производство. В кръга на колегите може да се зародят интриги. В материалната сфера и парите са възможни загуби от необмислени спекулации. Опасноста идва от преоценка на възможностите.
19. Юпитер в съвпад, секстил и тригон с Плутон. Може да доведе до важни и необратими промени във философски, идеологически или религиозни възгледи. Във финансово отношение моге да даде полза от общ бизнес, инвестиции. Благоприятен период за решаване на спорове и юридически дела. Има условия за разцвет на бизнеса и за големи печалби.Може да се прояви и интерес към рефоми в обществото, законодателството. В духовно отношение се постига напредък и човек е склонен да се самоусъвършенства.
20. Юпитер в квадрат и опозиция с Плутон.Появява се желание да се възейства насилствено върху другите хора с цел да бъдат променени. В същото време човек не е склонен да променя себе си. Това предизвиква силно раздразнение в околните. Възможно е използване на нечестни средства за постигане на власт и положение. Конфликти и проблеми в бизнеса, с партньори, общи пари и инвестиции. Съществува тенденция да се започват работи без необходимата подготовка. Прояви на гордост и високомерие и пренебрегване на дребни, но важни детайли. Нерядко този аспект се проявява като борба с корупцията или власта, което представлява опасност и се засягат интересите на мощни финансови и властови групи.
21. Юпитер в съвпад, тригон и секстил с Асцендента. Повишена жизненост, прилив на сили. В такъв момент човек се показва в най – добрата си светлина. Благоприятно е за социалните контакти, личната инициатива, служебното издигане. В материално отношение води до подобряване на условията на живот, повече пари и придобивки. Съществува опасност от напълняване, особено при съвпад с Асцендента.
22. Юпитер в квадрат и опозиция с Асцендента. Прави се неправилен избор на целите и средствата за тяхното постигане. Инициативите се възприемат като натрапване. Липсва гъвкавост и дипломатичност. В здравословно отношение са възможни отрицателни въздействия.
23. Юпитер в съвпад, секстил и тригон с МС. Спомага да се осъществяват личните цели и желания. Появяват се щастливи възможности за израстване в кариерата и професията. Признание за качества и възможности. Поради опозицята на Юпитер в този момент с ИС е възможно амбициите и стремежите да се сблъскат с неодобрение от страна на семейството. Създават се добри предпоставки за печелене на пари от професия, призвание. Признание на възможности.
24. Юпитер в квадрат и опозиция с МС – води до загуби и неблагоприятни социални обстоятелства. Възможни са разногласия в брака.Спънки и проблеми от страна на право, закон, финансови проблеми. В здравословно отношение са възможни нарушения във вегетативната нервна система, ендокринната система, нарушения в обмяната на веществата, стомаха.
25. Юпитер в съвпад, секстил и тригон с Десцендента. Характеризира се с добра воля и хармония във важни отношения. Удачен период за сключване на брак или делово партньорство. Удачно време за решаване на съдебни спорове и дела. Добре се подреждат отношенията с чужденци и чужбина. Този транзит помага за създаване на полезни връзки и контакти, за популярноста.
26. Юпитер в квадрат и опозиция с Десцендента. Може да се прояви като равнодушие към задълженията към партньора и обществото. Липса на реализъм и тенденция да се възприемат отношенията като нещо дължимо. Възможно е човек да дава обещания, които не може да изпълни. Появяват се ситуации на спор, противопоставяне. Недостиг на култура и рафинираност в поведението.
27. Юпитер в съвпад, секстил и тригон с ИС. Нарства желанието за сътрудничество и взаимно разбиране с членовете на семейството. Благоприятен период за купуване на дом, за разширението му. Подобряват се семейните работи чрез добра атмосфера в дома или чрез финансови постъпления. Периодът е благоприятен за духовно уединение и медитация.
28. Юпитер в квадрат и опозиция с ИС. Тенденция да се възприема подкрепата от членовете на семейството като нещо дължимо, без да се дава достатъчнов замяна. Не е подходящ момент за купуване на дом, строеж и влагане на пари в разширения на дома. Възможно е да се налагат морални и етични ценности на членовете на семейството и това да предизвиква раздразнение. Прекалени грижи или прилепване единствено към благополучието в дома води до обратни на очакваните резултати.

Използвана литература:
Сакоян, Франсис, Льюис Еккер "Большой учебник астрологии" ч.2, Москва, 1992 г.
Астрология. Учебный курс Мюнхенского Института Парапсихологии, т.2, Москва, 1993 г.