7 Октомври 2022
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Транзити на Марс

Изпратил: Румяна Кожухарова

Наименованието на тази планета е свързано с думата "mares" – мъж и древния корен "mor" – смърт. Марс се счита за разрушителна планета, но това качество се проявява обикновено само , когато е в непрегнат аспект с Уран, Сатурн или Плутон. Сам по себе си не е опасен. Марс дава силно желание за движение напред, позитивно, енергично, радостно, което разчиствайки за себе си път, просто не забелязва препятствията.
Устремен и неотстъпващ, динамичен, неговата слабост е импулсивноста. На Марс не му достига уравновесеност. Неговото движение е по скоро порив и се нуждае от съвсем малко тласък от страни. Управлява знака на Овен, който е кардинален, мъжки, огнен, знак на началото, на проявата на воля. Марс е свързан с осъзнаването на собственото "Аз", а мислите тласкат към действие. По своя характер Марс оправдава грубоста, резкоста и не забелязва своето разрушително влияние. Напротив той има най – благородни, оптимистични цели да създава неща, освобождавайки човек от рутината, скуката и еднообразието.
Марс управлява животинските инстинкти в човека, желанията и сексуалната енергия. Показва как проявяваме амбицията, силата, моща, конструктивноста, работата, стремежа, духа на съревнование. Управлява хирургията и операциите, оръжието, войната, пожарите, порезните рани, изгарянията, насилието, инструментите, желязото и стоманата. Влиянието на Марс е неочаквано и възбуждащо. Той може да се прояви деструктивно и злобно, войнствено или като смелост и сила.
Марс обикаля целия зодиак за 1 година 322 дни. Така, за това време той има възможност да премине през всичките знаци и домове на индивидуалния хороскоп. Движението му е 31 минути при средна скорост за 24 часа .Обикновено при своето директно движение той престоява в даден знака около 57 дни. В случаите, когато става ретрограден престоя му в знака може да продължи до 6 месеца. Например 29.07.2005 г. Марс влиза в знака на Телец. На 2.10.2005 той става ретрограден. На 11.12.2005 г. става отново директен и на 18.02.2006 влиза в знака на Близнаци. От 29.07.2005 г. до 18.02.2006 г. Марс се намира в знака на Телец и със своята специфика има продължително влияние върху хората в чиито хороскопи са засегнати аспекти от рождената карта.
ТРАНЗИТИ НА МАРС ПРЕЗ ДОМОВЕТЕ:
ПЪРВИ ДОМ – Увеличава се физическата и психическата енергия, предизвиква желание за съперничество. Стимулира амбициите, инициативите и собствената увереност. Възможни са прояви на импулсивност, агресия, физическа активност. Транзитът увеличава телесната температура и води до подобрение на здравето, благоприятства тежката физическа работа. Ако прави напрегнати аспекти с други планети и точки в хороскопа предизвиква агресивност, самоувереност, упоритост, егоцентричност и егоизъм.
ВТОРИ ДОМ – По време на този транзит може да се забележи по – голям стремеж към придобиване на материални ценности, пари, вещи. По активни действия, които осигуряват придобиването им. Проявява се по – голяма предприемчивост в работата, професията. Силно желание за притежаване на нещо материално и за подсигуряване.
ТРЕТИ ДОМ – Характеризира се с енергичност свъзана с интелектуални занимания, съперничество, дискусии, спорове, пътувания, получаване на информация. Идеите и информацията трябва да имат практична стойност и да могат да се използват в конкретни дейности. Възможни са действия, свързани с договаряне, подписване на документи, недалечни командировки свързани с бизнес и професия. Може да се прояви интерес към всякакви новини свързани с политика, спорт, бизнес, военни въпроси. Не са рядкост действия свързани с ремонт на автомобили, комуникационни технологии. Възможни са конфликти с братя, сестри и близко обкръжение. При наличие на напрегнати аспекти при транзита на Марс към рождени планети съществува и опасност от автомобилни катастрофи, транспортни проблеми, проблеми с комуникациите, импулсивни изказвания, саркастичност, нервност и раздразнителност.
ЧЕТВЪРТИ ДОМ – Характеризира се с повишена активност в дома. Благоприятен е за всякакви лични инициативи, физическо натоварване, ремонти. При напрегнати аспекти съществува опасност от пожар, нараняване и нещастен случай. Подсъзнателни преживявания, свързани с минали неща могат да провокират емоционални изригвания. Семейни и емоционални проблеми предизвикват спорове и агресия вътре в семейството. Емоционалните стресове или лошите навици в храненето могат да предизвикат лошо храносмилане.
ПЕТИ ДОМ – Характеризира се със силни сексуални желания, чувственост, необходимост от любов, творчество и добри отношения с децата. При напрегнати аспекти може да стане проблем агресивното и грубо поведение спрямо децата или любимите хора. Транзитът може да се използва за физическа дейност, спортна дейност, секс, артистични и художествени прояви. Благоприятен период при добри аспект за художници, музиканти, хора със свободна професия. Желателно е внимателно поведение с децата, които имат такъв транзит, защото могат да имат крайни, агресивни постъпки и да не се поддават на контрол.
ШЕСТИ ДОМ – Характеризира се с енергична работа, която може да бъде свързана с инструменти или някакъв вид механични средства. Благоприятства хирурзите, инженерите, военните. При напрегнати аспекти са възможни случаи на производствени аварии. Подходящ период за активни действия свързани с подобряване на здравето, лечение, диета, оздравителни физически упражнения. Възможни са конфликти в работната среда с началници или подчинени. При напрегнати аспекти са възможни и проблеми с настинки, висока температура, различни видове възпаления, нервно напрежение, хирургическа намеса. Лошите хранителни навици, употребата на много пикантни храни може да доведе до проблеми с храносмилането.
СЕДМИ ДОМ – Характеризира се с агресивно поведение по отношение на другите хора или от тяхна страна. Активира сътрудничеството, партньорствата. При напрегнати аспекти са възможни конфликти, които в краен случай стигат до физическа разправа. Често пъти се създават ситуации на спорове, несъгласия в брака, съдебни спорове, ситуация на развод. Когато Марс е в хармонични аспекти води до енергично сътрудничество, много клиенти, активен светски и обществен живот.
ОСМИ ДОМ – Характеризира се с делова активност свързана с общи пари, бизнес, банки, кредити, застраховки, наследства, анулиране на стари договори и създаване на нови. При напрегнати аспекти са възможни операции, екстремни и опасни ситуации, конфликти. В някои случаи се засилва интереса към окултни или секретни дейности. Засилва се сексуалноста и опасноста от сексуални престъпления, изнасилвания. В краен случай този транзит в съчетание с други напрегнати аспекти може да даде загуба на важен за родения човек.
ДЕВЕТИ ДОМ – Характеризира се с агресивно пропагандиране на лични религиозни, просветни, философски, политически и културни ценности. Може да доведе до конфликти и някакъв вид фанатизъм. Възможно е да се засили активноста в деловите отношения с чужденци, чужди страни, външна търговия. При напрегнати аспекти е възможна опасност за физическото съществуване на човека, нещастни случаи, сблъсъци, конфликти в чужда страна. Възможни са сблъсъци с хора изповядващи различна религия, култура и духовни ценности.
ДЕСЕТИ ДОМ – Характеризира се с прояви на професионално, делово и обществено честолюбие. Възможно е включване в политическа дейност. Този транзит възбужда желанието за слава, почести, статус, повишение в длъжност, занимания с управленска дейност. Води до динамични действия в областа на кариерата. Професионалната дейност може да бъде свързана с работа в полиция, военни, тежка промишленост, метали, инженерна дейност, политика, държавна служба. Вероятност от много физическо напрежение, свързано с професията. Възможно е начало на нова кариера или реорганизация на стария бизнес и начало на нов. При напрегнати аспекти са възможни конфликти с работодатели, правителство, власт. В някои случаи самият човек става много властен, авторитарен, насилствено предизвиква промени и конфликти в бизнеса и професионалните работи.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДОМ – Характеризира се с енергични действия, свързани с приятели, групи и организации. Приятелите и съмишлениците стават причина за активни действия или човек сам подбужда група от хора към такива. В някои случаи възникват конфликти или съперничество между хората от групата или организацията. При напрегнати аспекти приятелите могат да въвлекат човека в опасни и рисковани действия. Не са рядкост проявите на революционни чувства и действия, които искат да променят правилата на колективните отношения. Може да се появи желание за лидерство в групата. Чрез колектива, отбора или групата се реализират лични цели и задачи.
ДВАНАДЕСЕТИ ДОМ – Характеризира се със секретна, подмолна или задкулисна дейност и се избягва явната конфронтация и опозиция. Този транзит поражда подсъзнателна агресивност, психическа възбуда и предразполага към несъзнателни действия. При напрегнати аспекти е възможно участие в тайни интриги или човек е подложен на натиск от страна на тайни врагове. В някои случаи човек става сам враг на себе си, което води до психически трудности, болнично лечение, принудителна изолация. Марс управлява принципите на желанието и на действието, но неправилно насочените действия водят до саморазрушителни постъпки.
АСПЕКТИ НА МАРС.
АСПЕКТИ НА МАРС СЪС СЛЪНЦЕТО:
СЪВПАД. Характериизира се с лична активност, собствени действия често пъти от физически характер. Стимулират се заниманията със спорт, физическа работа и деца. Сексуалната енергия също получава стимул и води до агресивно любовно поведение. Възможно е да се прояви и дух на съперническтво, стремеж към власт и превъзходство. В деловите и професионални отношения се проявява честолюбие и инициативност. Самоувереност, активно отстояване на собствените интереси, нарастване на волята също са свързани с този транзит. Решителни действия, бързо решаване на важни въпроси, но и известна импулсивност могат да станат опасни. Ако този съвпад е аспектират напрегнато от други планети в рождената карта или транзити са възможни прояви на нетърпение, гняв, прекалено агресивно поведение и пренебрегване на правата на другите. Проблем става и сексуалната агресивност.
КВАДРАТУРА И ОПОЗИЦИЯ. Предизвиква проблеми чрез агресивно, невнимателно и импулсивно поведение. Гняв, натрапване на собственото становище, импулсивни реакции стават причина за неприемане от околните и яростни сблъсъци. В някои случаи тези сблъсъци прерастват в скандали и физическа разправа. При такъв транзит човек има чувството че е прав, защото е по – силен. Не е благоприятен период за отношения с деца, авторитети, влиятелни хора. Спекулативните дейности не носят успех. Любовните и обществени отношения не вървят гладко и са възможни конфликти. Физическо пренапрежение и противоречиви емоционални отношения водят да изтощение и вредят на здравето и жизненоста. Неблагоприятен транзит за хора със сърдечни заболявания, високо кръвно налягане. В краен случай този транзит в комбинация и с други аспекти на транзитиращи или прогресивни, дирекционни планети може да способства за получаване на инфаркт, сърдечна криза. Квадратурата може да се случи един път в годината. Опозицията е веднъж на приблизително две години.
ТРИГОН И СЕКСТИЛ. Нараства енергията, силата, самоувереноста и авторитета.През този период могат да се осъществят важни инициативи, идеи и цели. Човек може да стане лидер. Физическата работа и упражнения подобряват здравето и външния вид. Може да се прояви интерес към спорта и да се постигнат успехи в това направление. Добър перид за контакти с деца и младежи посредством спорт и физическа работа. Спомага за придобиване на увереност в любовните и светски отношения. Благоприятно е за всякакви дейности на които е нужна енергия и напрежение.
АСПЕКТИ НА МАРС С ЛУНАТА.
СЪВПАД. При съвпад на Марс с Луната обикновено се демонстрира гняв и раздразнителност, огорчение. Възможни са семейни спорове, кавги, домашни усложнения. Отношенията с жени са напрегнати. Този съвпад може да се използва и по конструктивен начин като се действа активно в дома и домакинството, въпроси свързани с храна, недвижимо имущество, вила, ферма. В този период е важно да се управляват емоциите и да се проявява чувствителност към нуждите и на другите хора. Евмоционалните огорчения предизвикват проблеми със стомаха.
КВАДРАТУРА И ОПОЗИЦИЯ. Нетърпение, емоцинална неустойчивст, раздразнителност и импулсивност. Семейни спорове, проблеми с жени, изблици на гняв за дребни неща от ежедневието. Семейни проблеми могат да пречат на деловата дейност.Емоционалните огорчения и гнева предизвикнат проблеми с храносмилането. Съществува опасност от пожари, нещастни случаи, които са в резултат от нетърпение, небрежност или гняв. Необходимо е внимание при работа с инструменти, оръжие, остри предмети. Като цяло неблагоприятен период за отношения с хората. Неблагоприятно време за делови сделки свързани с недвижима собственост, храна, домашно имущество. При ретрограден Марс, този транзит може да се задържи по – дълго време и да предизвика сериозни последици от раздразнение, а не просто краткотраен гняв.
ТРИГОН И СЕКСТИЛ. Предизвиква енергично, емоционално наситено и предприемчиво поведение. Човек е склонен да проявява своите чувства прямо и открито, честно. Възможно е динамично общуване с жени. Дава възможности за контакти с широка публика. Това е благоприятно време за ремонти, подобряване на обстановката в дома, влагане на физическа сила и емоция в домашните работи. Добро време за спорт и физически упражнения. Може да се наблюдава засилен апетит и склонност към гореща и люта храна. Храносмилането е добро.
АСПЕКТИ НА МАРС С МЕРКУРИЙ.
СЪВПАД . За този транзит са характерни интелектуалните дебати, спорове и конкуренция. Човек става по агресивен от обикновено в отстояването на своите идеи и гледна точка. Това е подходящ момент за изграждане на стратегия и тактика. Засилва се решителноста при изпълнение на работата, решаването на проблеми. Засилва се умствената енергия, придприемчивоста и това води до успех в работата и учението. При такъв транзит проблем могат да станат разгорещените спорове, особено ако съвпада получава напрегнато влияние от други планети. Сериозен проблем могат да станат раздразнителноста, язвителноста, споровете. Съществува тенденция за нервно раздразнение, импулсивни решения, язвителност, нетърпение. Не са изключени инфекции, възпаления, порезни рани или хирургическа интервенция доколкото Меркурий управлява знака на Девата, а тя е свързана със здравето.
КВАДРАТ И ОПОЗИЦИЯ. Характеризират се с умствена възбуда, раздразнение, предизвикване на спорове, злословие, сарказъм и изблици на словесен гняв. Възможни са трудности в деловите връзки, разногласия. Не е подходящ момент за прокарване на лични идеи пред началници или подчинени. Разногласия по отношение на методите на работа. Съществува опасност от разстройство на храносмилането и инфекциозни заболявания. Енергията се разпилява и това се отразява зле и на сексуалния живот.
ТРИГОН И СЕКСТИЛ. При такъв транзит човек става позитивен, динамичен, има много нови идеи. Подходящ период за водене на преговори и решаване на спорни въпроси. Има условия за пътуване, за комуникации, за уреждане на неща свързани с работа. Добър транзит за занимания със спорт. Действието на транзита е в посока ефективност и прилагане на нови идеи на практика. Добър транзит за договаряне, подписване на документи, изграждане на стратегия и тактика. Много добре се отразява на учещите, студенти, ученици. Може да се повиши необходимоста от разговаряне, споделяне на различни проблеми свързани с емоции и секс. Като цяло положителна умствена активност.
АСПЕКТИ НА МАРС С ВЕНЕРА.
СЪВПАД. Стимулира сексуалноста, любовта, но не в посока на културна, интелектуална или емоционална съвместимост. Контактът на двете планети е по скоро физически и носи страст. Ако този съвпад е аспектиран напрегнато от други планети е възможна проява на силни чувства, несъобразяване с чувствата на другите, груба чувственост. Този транзит е подходящ за изява на художници, обществена дейност, танци. Възможно е да съдейства за възникване на делови отношения в области свързани с изкуство, музика. Благоприятно е за шоу бизнес и работи свързани с развлечения. Възможни са финансови придобивки чрез брак , общ бизнес. Като цяло период на активна делова, обществена и сексуална изява.
КВАДРАТ И ОПОЗИЦИЯ. Създава проблеми в любовните и сексуални отношения. Възможни са прояви на ревност, сексуални излишества и недостатъчно внимание към чувствата и настроенията на хората с които човек е свързан. При хората, които се занимават с някакъв вид изкуство им липсва усет и изтънченост. Емоциите, страстите стават проблем. Не са рядко сблъсъците по повод на общи пари, издръжки и изобщо финансови въпроси.
ТРИГОН И СЕКСТИЛ. Увеличава активноста, инициативата в обществените, любовните и свързани с изкуство прояви. Благоприятства сексуалната хармония в любовта и брака. Жените, които искат да забременеят могат да имат успех. Благоприятен преиод за решаване на финансови въпроси, за бизнес. Като цяло период на увереност, инициатива, хармония.
АСПЕКТИ НА МАРС С МАРС.
СЪВПАД. Характеризира се с инициативност, войнственост и стремеж към нови начинания. Неспокойни, интензивни действия, които ускоряват нещата, увеличена енергия, агресивно поведение, физическо и умствено напрежение. Засилва сексуалните и материални желания, професиналните амбиции и стремежи, желанието за статус и успех.
КВАДРАТ И ОПОЗИЦИЯ. Агресивно, импулсивно поведение. Конфликти на тема лидерство. Гняв, сблъсъци, дразги, изблици на злоба, прибързани и необмислени действия. Често пъти това води и до физически сблъсъци и разправи. Необузданите сексуални желания, страсти и импулси предизвикват проблеми. Това е неподходящо време за начинания в областа на бизнеса и професионалните работи. Желанието за първенство предизвиква съпротивата на околните. Прибързаноста и лошо разчетените действия могат да станат причина за нещастни случаи. Съществува възможност за настинки, висока температура, инфекции. Трябва да се внимава при работа с оръжие, огън, остри предмети, взривоопасни химикали.
ТРИГОН И СЕКСТИЛ. Характеризира се с творчески действия, конструктивизъм, честолюбие, физическа жизнеспособност и увереност в себе си. Проявява се по – голяма инициатива и способности на водач. Спортът и физическите усилия доставят удоволствие. Периодът е подходящ за извършване на работа, която изисква физически усилия. Добър период за поставяне на ново начало, за нови проекти. Особено благоприятен е при полицаи и военни.
АСПЕКТИ НА МАРС С ЮПИТЕР.
СЪВПАД. Има силно въздействие върху ентусиазма, честолюбието и самоувереноста. Благоприятно за търсене на работа, повишение в службата. В бизнеса и работата се проявява повече активност и предприемчивост. Добре е за хора, които се занимават с външна търговия, делови отношения с чужденци и чужбина. Периодът е благоприятен за водене на съдебни дела. Добър аспект за хора, които се занимават с проблемите на образованието, културата, религиозни и просветителски организации. В някои случаи може да се прояви прекалена настойчивост и натрапване на собствената културна, религиозна и ценностна система на другите. Създава предпоставки за проява на фанатизъм.
КВАДРАТ И ОПОЗИЦИЯ. Дава прекалено раздуто чувство за собствената значимост. Липсва умереност в действията. Засилва амбициите по отношение на заемането на лидерска роля в обществото. В същото време може да липсва необходимата подготовка, което предизвиква трудности. Неблагоприятно време за започване на нови инициативи. Възможни са морални и етични проблеми с обкръжението. Човек става много смел и дързък, екстравагантен по отношение на бизнеса и финансовите работи. Трябва да се избягва ненужен финансов и физически риск. Вероятост от проблеми свързани с общи пари, склонност към злоупотреба с чужди пари и енергия. Възможни са юридически проблеми, съдебни дела с неприятен край, неточни и неползотворни отношения с чужденци. Нетърпение, неуместен ентусиазъм в съчетание с безгрижие и авантюризъм са основните опасности при такъв транзит.
ТРИГОН И СЕКСТИЛ. Дава възможности за устойчив прогрес в бизнеса и професията. Доверие предизвикват честноста и правдивоста на постъпките на родения. Благоприятен период за отношения с университети, религиозни огрганизации, политически партии. Добър транзит за водене на съдебни дела, за работи свързани с бизнеса и професията. Добър аспект за външно - търговска дейност, за пътувания в чужбина, за отношения с чужденци. Период на конструктивни действия и успех.
АСПЕКТИ НА МАРС СЪС САТУРН.
СЪВПАД. Този аспект се характеризира с тежка работа в съчетание със слаби импулси към действие. Сатурн не позволява на Марс да разгърне своята природа – активност и импулсивност. Това може да предизвика сподавено чувство на гняв и недоволство, озлобление. При положително използване на транзита се засилва вниманието, разума, точноста. Тежка работа и отговорности изискващи координирани действия. Премислени, ефективни и организирани действия могат да доведат до успех и конкретни резултати. Добър аспект за индустриалци, хора, които се занимават с производство, а също и за политици, военни. При неправилно използване на транзита честолюбието не позволява човек да се съобразява с другите. Това може да доведе до непредсказуеми и тежки последици. Възможни са трудности и конфликти с работодатели, авторитети. Като цяло период на тежка работа и отговорности.
КВАДРАТ И ОПОЗИЦИЯ. Характеризира се с разочарование в амбициите. Емоционалнен спад, твърд и понякога жесток подход към околните, сдържан гняв. Възможна е тежка работа и отговорности, които изсмукват сили те на човека. Необходими са двойни усилия за да се свърши един и същи обем от работа. Работата не спори, усилията не са ефективни, липсва ритъм. Възможни са травми, физическа преумора и изтощение. Не са рядкост възпаленията на кожата, падания, синини, счупвания на кости, проблеми със зъбите. Конфликти с власта, с по възрастни хора, проблеми, физическа опасност. Като цяло трудности и разстройства.
ТРИГОН И СЕКСТИЛ. Ефективност, практичност, решителност, които благоприятстват всякаква работа. Човек се труди упорито, отхвърля много работа, дисциплиниран е и добре организиран. Това е особено добър аспект за бизнес, за производство, за административна работа, за военни и полицаи, инженери. Благоприятен период за търсене на помощ и подкрепа от авторитети, държавна администрация, възрастни хора. Като цяло постижения след тежък труд, дисциплина и добра организация.
АСПЕКТИ НА МАРС С УРАН.
СЪВПАД. Характеризира се със силно желание за независимост в съчетание с импулсивност. Дава голяма инициатива в бизнеса, особено в екипната работа и сдруженията. Засилва активноста в отношенията с приятели, съмишленици, групи и организации. Дава възможност за заемане на лидерска позиция в неформални сдружения или партии. Поведението е агресивно и нееднозначно, което може да предизвика конфликти в колективната работа. Силно желание да се правят промени и реформи, да се променят правилата. Може да предизвика неочаквани събития. При получаване на стрес от други аспекти са възможни нещастни случаи, взривове на гняв или насилие. Опасностите могат да дойдат от електричество, автомобили, оръжие. Като цяло период на внезапни взривове от енергия и желание за промяна на съществуващите условия.
КВАДРАТ И ОПОЗИЦИЯ. Характеризира се с импулсивни действия, взривове от гняв, желание за свобода на всяка цена. Разногласия с приятели, групи и организации. Източник на конфликти могат да бъдат общи пари, административни работи, данъци, наследства. Не е подходящо и няма условия за започване на делови начинания. Много фактори могат да попречат на успешното изпълнение на плановете и намеренията. Понякога сили, които са извън контрола на човека могат да решават съдбата му. Опасност от взривове, катастрофи, нещастни случаи, оръжие. Период на раздразнителност, импулсивност и правене на нещата с натиск.
ТРИГОН И СЕКСТИЛ. Характеризира се с конструктивни, динамични действия. Желанието за свобода и реформи се изразява хармонично. Нараства собствената самоувереност и желанието да се изпита нещо ново в професията, бизнеса, науката. Отлично време за занимания с електроника, технологии. Смелост, бързина, динамика, реформи, екперименти, творчество които водят до успех и голяма крачка напред.
АСПЕКТИ НА МАРС С НЕПТУН.
СЪВПАД. Дейноста обикновено се води скрито, за да се избегне опозиция и неодобрение. Подсъзнателните желания и чувства могат да станат много силни. Това в някои случаи води до загуба на контрол над импулсите. Отключват се психически и интуитивни сили. Хората, които имат творчески професии могат да получат силен импулс и вдъхновение за работа. Благоприятства духовните лечители, екстрасенсите. Понякога при напрегнати аспекти от други аспекти може да има опасност от алкохол, наркотици, лекарства, алергии. Трябва да се внимава при оперативна намеса за прилаганата упойка. Като цяло сублимирана психическа енергия за добро или зло.
КВАДРАТ И ОПОЗИЦИЯ. Скрит гняв, интриги, тайни действия и трудности в контрола на подсъзнателните желания. Възможни са тайни сексуални приключения. Понякога води до саморазрушителни постъпки свързани с алкохол, наркотици. При такъв аспект са възможни трудни за диагностика заболявания и инфекции. Опасност от отравяне и неправилно приложена анестезия при операции. В бизнеса и отношенията също съществува опасност от измама. Разсеяност и неефективност в работата. Като цяло това може да бъде период на интриги, самоизмама, измама.
ТРИГОН И СЕКСТИЛ. Стимулира фантазията и интуицията. Много благоприятно за всякакъв вид творчество. Добро въздействие има върху танцьори, актьори. Стимулират се способностите за духовно лечителство, екстрасенси, нетрадиционна медицина. Може да се засили интереса към мистика, окултизъм, духовни практики. Успех в секретна, задкулисна дейност. Дава се възможност да се преодолеят негативни емоционални навици и желания. Помага на тези, които се занимават с психология.
АСПЕКТИ НА МАРС С ПЛУТОН.
СЪВПАД. Агресивни, самоутвърждаващи действия и демонстрация на сила и воля. Възможна е много активна дейност свързана с наука, изследвания, атомна енергия, окултизъм или полицейски и военни работи. Може да се прояви и на чисто физическо ниво, като атлети, спортисти, хора, които се занимават с екстремни спортове. Често пъти този съвпад е свързан с голямо напрежение и опасност за живота. Плутон е свързан с големите тълпи, маси от хора, а в съчетание с Марс ги прави много агресивни и опасни. Енергията на Марс в съчетание със стремежа на Плутон към трансформация може да даде и положителен ефект като унищожи старите условия и използвайки своите резерви създаде нещо ново. То може да бъде в различни области – бизнес, наука, финанси, отношения. Като цяло това са коренни промени.
КВАДРАТ И ОПОЗИЦИЯ. Борба и опити насилствено да се променят нещата. Гняв и агресия, липса на дипломация и правилни разсъждения. Може да се прояви като диктаторско поведение. Възможни са конфликти на тема общи пари, наследства. Съществува опасност от сексуално насилие или прояви на ревност. Необходимо е да се избягват места, хора и ситуации, които могат да бъдат източник на насилие. Съществува опасност от места, където има разгневени хора, тълпи и сборища. В ситуация на война или природно бедствие има опасност за родения и хората около него. Необходимо е внимание при работа с инструменти, машини, оръжие, опасни химикали и радиоактивни вещества, особено ако Марс има квадратура с Плутон и в рождената карта.
ТРИГОН И СЕКСТИЛ. Характеризира се с енергия, силна воля, лидерство в бизнеса, професионалните работи и отношетнията. С голяма сила се защитават собствените принципи. Човек изпитва силен енергиен импулс в постигането на целите си. Ефективно се използват обединени финанси в бизнеса, прилагат се нови технологии. Често пъти се правят много усилия за физическо и духовно самоусъвършенстване. Добър период за хора, които се занимават с екстремни и опасни спортове, атлети, автомобилни състезатели и всичко, което изисква физическо напрежение и воля. Като цяло динамика, воля, целеустременост и постигане на високи резултати.

Използвана литература:
Сакоян, Франсис. Льюис Еккер "Большой учебник астрологии" ч.2. Москва, 1992 г.
Марч, Марион, Джоан Мак – Еверс "Лучший способ выучить астрологию" кн. 1, Киев, 1994 г.
Семира и В. Вешаш "Изкуство астрологии" ч. 2, Воронеж, 1993 г.