7 Октомври 2022
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Бременност и Астрология

Изпратил: Румяна Кожухарова

„Ако в бъдеще науката може с точност до минута да определи момента на зачатието, то това ще има революционно въздействие върху астрологията и хороскопът на зачатието ще стане много по – популярен от хороскопът на раждането”

1. ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА БРЕМЕННОСТА И ХОРОСКОП НА ЗАЧАТИЕТО.
Темата за зачатието в астрологията се споменава много по – рядко от темата за раждането. Причина за това е изключително трудното установяване на момента на оплождане на яйцеклетката. Това е свързано с мистерията на 8 дом, а той пази тайните си ревниво. Определената от природата средна продължителност на бременноста е 273 дни, което е равно на 10 лунни месеца или приблизително 9 слънчеви месеца. Средно всеки човек има родство по зачатие с 10 - тия знак на Зодиака обратно на движението на Слънцето.
2. ЗНАК НА ЗОДИАКА и ЗНАК НА ЗАЧАТИЕТО:
1.Овенът е заченат, когато Слънцето е в знака на Рак. 2.Телецът е заченат, когато Слънцето е в знака на Лъв.
3. Близнаците за заченати, когато Слънцето е в знака на Дева.
4. Ракът е заченат, когато Слънцето е в знака на Везни.
5. Лъвът е заченат, когато Слънцето е в знака на Скорпион.
6. Девата е зачената, когато Слънцето е в знака на Стрелец.
7. Везните са заченати, когато Слънцето е в знака на Козирог.
8. Скорпионът е заченат, когато Слънцето е в знака на Водолей.
9. Стрелецът е заченат, когато Слънцето е в знака на Риби.
10. Козирогът е заченат, когато Слънцето е в знака на Овен.
11. Водолеят е заченат, когато Слънцето е в знака на Телец.
12. Рибите са заченати, когато Слънцето е в знака на Близнаци.
ЗНАКЪТ НА ЗАЧАТИЕТО дава обяснение от къде произтичат:
Подвижноста и променливоста на Овена.
Постоянството и спокойствието на Телеца, който има „ царствен, лъвски” произход.
Отношение към факти и дреболии на Близнаците.
Приоритетът на отношенията между хората на Рака.
Драматизмът и тягата към силни усещания на Лъва.
Любовта на Девата към наставления и спазване на законите.
Организаторските способности на Везните.
Бунтарството на Скорпиона.
Безкрайноста на Стрелеца.
Бойният дух и стремежа към съревнование на Козирога.
Творческото начало при Водолеите.
Любопитството на Рибите.
Анализът на знака на зачатие може да подскаже нещо и за анализа на рождения хороскоп. Интересен е фактът, че в първата декада на Лъв, когато е станало зачеването на Адолф Хитлер се намира Венера /изкуство и любов/ и Сатурн /диктат/. Хороскопът на Чарли Чаплин /16.04.1889/ говори, че в хороскопа на зачатието му Слънцето и Венера /изкуство, любов, деца, обич към живота/ са в съвпад в знака на Рак.
3. МЕТОДЪТ НА Д-Р ЙОНАС. През 20 век, благодарение на изследванията на чехословашкия изследовател, гинеколог, доктор по медицина Евгени Йонас получи широко разпространение метода за планиране на бременноста, основан на ЛУННАТА ФАЗА В ХОРОСКОПА НА РАЖДАНЕ И МОМЕНТЪТ НА ЗАЧАТИЕ. Неговите изследвания показват, че зачатието е възможно дори при тези жени, които до тогава са се считали за безплодни.Цялата тайна е в това, че между транзитно Слънце и транзитна Луна трябва да има същия ъгъл, който има в рождения хороскоп. Този метод действа независимо от обичайния менструален цикъл и ден на овулация, който обикновено настъпва някъде по средата на менструалния цикъл. Традиционно се смята, че това са най–добрите дни за забременяване /овулацията/. Ако оприличим женския цикъл с лунния месец, то овулацията трябва да съответства на ПЪЛНОЛУНИЕТО.
След детайлно проучване на метода на Йонас и знания за основата на астрологията виждаме, че да се основаваме само на метода на овулацията не е достатъчно. Но и не всяко повторение на Лунната фаза е благоприятно за зачатие. В случайте, когато транзитни планети са в опозиция с рожденото Слънце се смята, че е неблагоприятно. Според д-р Йонас може да се планира полът на детето според знакът на Зодиака в който се намира Луната в момента на зачатието.Намирането на Луната в мъжки знаци – Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец, Водолей или в женски знаци – Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог, Риби много често предопределят пола на детето.
Методът на д-р Йонас е патентован в Световната Организация за защита на интелектуалната собственост /WIPO в Женева, Швейцария NO. 713239.
4. КЛИНИЧНОТО ТЕСТВАНЕ НА ТОЗИ МЕТОД е било осъществено в средата на 60–те години на 20 век в Братиславската Клиника по Гинекология, където д–р Йонас е съставил индивидуални календари на зачатието на 800 жени, които искали да имат дете от МЪЖКИ ПОЛ. Точноста превишила всички очаквания – 99%. След това изследването било направено за възможноста за зачеване на жизнеспособно потомство при тези двойки при които имало само нежизнеспособни ембриони. В този случай метода дал 98% жизнеспособни деца. През 1969 г. – 1970 г.било проведено още по масово изследване върху 30 000 съпружески двойки от Чехословакия, които не можели да имат деца. Регистрирани са 98% успешни зачатия. След това д-р Йонас тръгнал по света, за да обяснява на лекари и физици своите изследвания.
Сега, практиката на този метод показва, че 85% от жените зачеват в определения срок. 2/3 забременяват през първата година, използвайки специалния календар, а останалата 1/3 през втората година.
Обикновено оплождането на яйцеклетката настъпва в момента на половия акт. Ако яйцеклетката още не е узряла, то нейното оплождане може да стане до 48 часа, дори до 60 часа след това. Това прави около три денонощия до времето на точното повторение на ъгловите аспекти между Луна и Слънце от рождената карта на жената. 12 – 24 часа след точния аспект настъпва и края на фертилния период.
Трябва да се знае, че този календар може да се използва и за предотвратяване на нежелана бременност, като в дните на повторение на наталната фаза на Луната се изключва физическа близост. Именно в тези дни е необходимо въздържание, за да се избегне нежеланата бременност.
5. ВЛИЯНИЕ НА ГЕОГРАФСКОТО ПОЛОЖЕНИЕ ВЪРХУ ЗАЧАТИЕТО. Земята е жив организъм и всяко място от нея притежава неповторима енергетика. Взаимодействието на енергетиката на мястото на Земята и личната енергия на човека, образува такава комбинация, която е способна да противодейства или да помага за зачатието на дете. В случай на трудности със зачатието на практика може да помогне и избора на най – благоприятно географско място. Това място маже да се намери както в границите на града, така и в по–широк мащаб – страната, света. Главният принцип на този метод – определянето на тези планети, домове и техните линии и лъчи, които могат да повлияят благотворно при промяна на географското положение.
6. МЪЖКИ ПЕРИОД НА ФЕРТИЛНОСТ. Шегата за критичните дни при мъжете има своето основание. Франческа Нейш /САЩ/ в своята книга „Лунен цикъл” е публикувала резултатите от своите изследвания, в които е показала влиянието на Лунно – Слънчевата фаза върху активноста на мъжката оплодителна способност. Нейните изследвания са показали, че когато се ПОВТАРЯ ЛУННАТА ФАЗА при мъжете, всички показатели на мъжката сперма са в ред и дори нарастват. Този способ е особено ефективен в тези случаи, когато неспособноста за зачатие се обяснява с недостатъчната активност на сперматозоидите при мъжете. Франческа Нейш препоръчва с лечебна цел да се синхронизират фазите при мъжа и жената. При малочислени или слабо подвижни сперматозоиди половият акт трябва да се извърши до 12 часа, а най добре е 6 – 7 часа преди и след пикът на фертилния период при жената. Това би трябвало да се отчита и при оплождане „ Ин витро”.
7. ВЪЗМОЖНИ ЛИ СА НОВИ ОТКРИТИЯ. Канадски учени са открили интересна способност на женската полова система – овулацията може да става няколко пъти в месеца. Това откритие опровергава традиционното научно положение, което гласи, че женския организъм произвежда само една яйцеклетка за един менструационен цикъл. Пространството за открития в тази област и още много голямо.
8. ЗНАЧИМОСТА НА 5 и 8 ДОМ в хороскопа.Допълнителни фактори, препятстващи бременноста и възможноста за тяхното преодоляване. При анализ на картите на безплодни жени се вижда, че болшинството от тях в 5 дом, отговарящ за децата стои знакът на Козирог или планетата Сатурн, което символизира препятствия и ограничения. Също така, ако планетния управител на 5 дом се намира в неблагоприятно положение, в напрегнати аспекти или е в 12 дом, може да даде сериозни или скрити проблеми.
Добре е да се изследва и хороскопа на лекуващия лекар и дали има съвместимост между него и пациентката. Не би било добре, ако Сатурн на лекаря попада в 5, 6 или 8 дом в наталната карта на жената.
Освен това с цел прогноза за развитие на бременноста е необходимо да се изследват аспектите на планетите към рождената карта /транзити, прогресии, дирекции/ за да се избегнат след успешно зачатие усложнения, спонтанен аборт. За целта не трябва да има движение на зловредни планети, независимо по какъв метод към върха на 8 дом.
9. В СЕМЕЙСТВОТО ИМА АСИМЕТРИЧНИ ФАЗИ НА ЛУНАТА. В този случай има трудности при зачатието. Пример – при мъжа между Слънцето и Луната има 155 градуса и Луната е растяща. При жената между Слънцето и Луната има 155 градуса, но Луната е намаляваща.
10. ВРЕМЕТО НА РАЖДАНЕ съвпада с положението на Луната спрямо линията на хоризонта в хороскопа. /Везните на Хермес/. Този метод не е панацея, но дава добри резултати.
11. ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ БРЕМЕННОСТ. В живота така се получава, че, който иска – не може, а който може, не трябва. Така е и в случаите на бременност и раждане. Много жени преминават през специални курсове за лечение на безплодието. В същото време много други имат съвсем друг проблем – как да се пазят от случайна и нежелана бременност. И в двата случая се използва един и същи календар в който главни участници са Луната и Слънцето. Отдавна е признато, че в зависимост от циклите на Луната се променят физическите свойства на Водата, променя се скороста на химическите реакции.Едно и също вещество се държи по различен начин в зависимост от това, растяща или намаляваща е Луната, новолуние ли е или пълнолуние. Всичко това влияе на способноста на женския организъм да зачене.