7 Октомври 2022
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Диети и Астрология

Изпратил: Румяна Кожухарова


ЗНАКЪТ НА ЛУНАТА ГОВОРИ КАК ДА СЕ ХРАНИМ.

1. ХРАНИТЕЛНА ВЕРИГА.
А. БЕЛТЪЧИНИ– при разграждане стават аминокиселини, които хранят клетката.
ЖИВОТИНСКИ БЕЛТЪЧИНИ – червено месо, дивеч, птици, обработени меса – шунка, салами. ЕЛЕМЕНТ – Огън. Знаците на Лъв, Овен, Стрелец.
РИБИ – раци, калмари. Рак, Скорпион, Риби. Рак – речни Риби, Скорпион – хайвер, сьомга, Риби – океанска риба.
МЛЕЧНИ БЕЛТЪЧИНИ – сирене, мляко, кашкавал – Рак.
РАСТИТЕЛНИ БЕЛТЪЧИНИ, ПРОТЕИНИ – боб, бакла, соя, ядки
Телец, Козирог, Дева. Телец – картофи, Козирог – ядки, фастъци, Дева – овес, пшеница, царевица.
Б.МАЗНИНИ – растителни, животински. Юпитер отговаря за мазнините. Знакът на Стрелец е свързан с черния дроб, обмяната. Жлъчката излива сок и разгражда мазнините.
В.ВЪГЛЕХИДРАТИ – захар, скорбяла, сладки плодове. Знаците на Везни и на Телец и Венера са свързани с въхлехидратната обмяна.
Г. БАЛАСТНИ ВЕЩЕСТВА – нямат хранителна стойност, обвивката на пшеницата – почистват червата, регулират чревния баланс. Целулозата е под влиянието на планетите Меркурий и Сатурн.
Д. МИНЕРАЛИ, СОЛИ, МИКРОЕЛЕМЕНТИ – под влиянието на Сатурн. Хора с проблемни аспекти на Луна и Сатурн – квадратура, опозиция, съвпад имат нарушения в минералния баланс. Липсват им минерали, които са свързани с обмяната.
Е. Витамини – под знака на Меркурий знаците на Близнаци и Дева.

2. КАК ДА СЕ ЯДАТ ПЛОДОВЕТЕ и ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ?

ОГНЕНИТЕ ЗНАЦИ – да ядат плодовете
ВОДНИТЕ ЗНАЦИ - да ядят стъблото, краставици
ЗЕМНИТЕ ЗНАЦИ – да ядат кореноплодни, билки от корените
ВЪЗДУШНИТЕ ЗНАЦИ – да ядат листата, листните салати


ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА

1. Устата – под знака на Телец и Венера. Отговаря за въглехидратната обмяна. Тези, които не обработват добре храната в устата имат проблеми.
2. Хранопровод – под знака на Близнаци и Меркурий. Отговаря за придвижването на храната.
3. Стомах – Рак и Луна. Може да се уголемява и намалява спрямо обема на постъпилата храна. Разгражда белтъчините. Те се разграждат в кисела среда – месото. Марс и Луна в квадратура, опозиция дава проблеми с киселинноста, гастрити, язви.
4. Черен дроб - Стрелец и Юпитер.
5. Жлъчка – Сатурн и Уран. Уран – отделяне на жлъчен сок чрез спазми, нервно-регулаторни действия. Може да причини нарушени процеси на храносмилането, цикличност, стрес. Сатурн – горчивия вкус на жлъчния сок.
6. Задстомашна жлеза – Рак и Луна.
7. Дванадесетопръстник – Дева и Меркурий.
8. Тънки черва – Дева и Меркурий, Нептун / в червата има много бактерии, които са полезни/.
9. Дебело черво – Скорпион и Плутон. Луна в квадратура и опозиция с Плутон дава аномалии, тумори, язви, кисти на дебелото черво.


ЛУНАТА В ЗНАЦИ, УПРАВЛЯВАЩИ ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА

1. ЛУНА В ТЕЛЕЦ – въглехидратна обмяна, да се яде проста, естествена, селска храна без консерванти с ясен и естествен вкус. Пикантната и калорична храна се отразяват зле на храносмилането.Луната е в екзалтация в този знак. Това положение на Луната означава изобилие и позволява известна гастрономия. Стилът на хрланене – може да е и един път на ден, но обилно. Храненето става бавно, внимателно и се усеща вкуса на всяка хапка.Умерена употреба на течности.
2. ЛУНА В РАК – много чувствително храносмилане. Кардиналните знаци изискват допълнителна енергия за преработка на храната. Неподвижните имат устойчиво храносмилане. Променливите знаци изискват по-разнообразно меню.Луната в Рак е в своя собствен знак и е силна. Символизира процесите на преработване на храната в стомаха. За предпочитане са млечно – киселите продукти, зеленчуци, плодове, морски дарове и прясна вода. Домашни трапези и традиционна домашна кухня. Гладуването е вредно.
3. ЛУНА В ДЕВА - могат да имат проблеми с червата. Постна храна с баластни вещества.Този тип хора не приемат излишна храна между храненията и преценяват точно колко, къде и как да приемат.Постни, сухи, немазни продукти. Плодове и зеленчуци в чист вид, хляб с баластни вещества, варена, пасирана храна, която не дразни червата.
4. ЛУНА В СКОРПИОН – отпадъчните продукти са свързани със знака.Луната е в падение в този знак, затова и храненето често пъти е свързано с остри, пикантни или токсични храни. Хранене в екстремна и напрегната ситуация. Може да има проблеми в отделянето. Полезни са разделното хранене и очистителните процедури.
5. ЛУНА ВЪВ ВОДОЛЕЙ – много важен знак, свързан е с хормоналната регулация. Може да предизвика резки аномалии в храненето.Елементи на екзотика, екстравагантност, генномодифицирани продукти. Добре е да се хранят в компания, сред приятели и единомишленици.

АСПЕКТИТЕ НА ЛУНАТА ПОКАЗВАТ КОЛКО Е ИЗДЪРЖЛИВА ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА НА НАТОВАРВАНЕ. Добре е когато Луната е силно и добре аспектирана.


АСТРОПОКАЗАТЕЛИ

ЛУНА В ОГЪН – може да яде топла и гореща храна, готвена, бульони, печени на скара меса.Ако преобладава стихията на Огъня в хороскопа е препоръчително да се хранят най – обилно на обяд и по – малко сутрин и вечер.
ЛУНА ВЪВ ВЪЗДУХ – трябва да яде супи, задушени зеленчуци, сосове, пюрета, пилешко месо, риба, лека и разнообразна храна, сандвичи, подправки от цвят.Добре е да закусват плътно и да не се хранят след залеза на Слънцето. Противопоказен е продължителния глад.
ЛУНА В ЗЕМЯ – хладна храна, зърнени храни, ядки, мюсли, да не яде тестени храни, препечена, хрупкава храна, плодове.Трябва да се хранят три пъти на ден.
ЛУНА ВЪВ ВОДА – вредни са сурови, кисели плодове. Добре е да се яде алкална храна – печени ябълки, ориз, сокове, сочни, водни плодове, млечни храни, целина, естествено ферментирали храни, синьо сирене, кисело зеле.Добре еда се хранят добре в първата половина на деня.

Хармоничните аспекти на Луната дават добро усвояване на храната, добро здраве и адаптация, устойчивост на стрес. Когато Луната е стресирана от напрегнат аспект влияе силно негативно върху храносмилането. Това води до проблеми с обмяната. Важно е хората с какво се хранят, кога се хранят и с кого се хранят. Алергиите и непоносимоста към храните зависи от знака в който се намира Луната.Съвпад на Луната с планета, например с Уран може да даде нервно – хормонален дисбаланс.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ АСТРОПОКАЗАТЕЛИ

1. Асцендента и планетите в 1 – ви дом. Силно се влияят от храни и добавки.
СЛЪНЦЕ – цитросови плодове, банани, лимони – изисква киселинност.
ЛУНА – да не се ядат солени и кисели храни. По – малко и по-често. Да не се пие много вода.
МЕРКУРИЙ – витамини от групата В.
ВЕНЕРА – йод, цинк и мед / като минерал/.
МАРС – желязо
ЮПИТЕР – витамини А, Е – поддържат кожата, очите, зрението, калий, манган.
САТУРН – калции, фосфор, сяра / калциев дефицит /.
НЕПТУН – флуор
ПЛУТОН – селен
УРАН – хром / свързан е с нервната и хормонална регулация.

ЗЛИТЕ ПЛАНЕТИ В ХОРОСКОПА

1. Добре е да се ограничат тези продукти, които са свързани с неблагоприятно поставените планети – в напрегнати аспекти.
2. СЛЪНЦЕ – свързано е със солените продукти, елда, пшеница, слънчоглед, вино, кайсии, всички цитрусови плодове.
3. ЛУНА – отговаря за млякото, млечните продукти, сирене, кашкавал, сметана, краставици, тиква,тиквички, диня, картофи.
4. МЕРКУРИЙ е свързан с всички плодове и зеленчуци със тръпчив вкус. – лимони, грах, кисели краставички.
5. ВЕНЕРА – отговаря за всички сладки на вкус храни – сладкиши, мед, фурми, бонбони, сладки напитки.
6. МАРС – отговаря з амесото, острите храни, лук, люти чушки.
7. ЮПИТЕР е свързан с мазните храни, мазните риби, киселите плодове.
8. САТУРН е свързан с кафето, горчивия шоколад, патладжаните, бобовите, ядките, чушките.
9. УРАН – нарушава хормоналния баланс при неправилно хранене.Необходимост от хранителни добавки.
10. НЕПТУН – отговаря за всички морски продукти.
11. ПЛУТОН – отговаря за чесъна, гъбите, остри и пикантни сосове.

ЛУНА В ЗНАЦИТЕ

1. Луна в Овен – бързо разграждане, може да яде калорична храна. Проблемът е, че се храни припряно, бързо и може да получи парене, газове. Необходима е куртура на храненето.
2. Луна в Телец – изпитва удоволствие от храненето, усещане за вкус на храната, качествена храна, хранят се бавно, обичат да общуват на масата, имат култура на храненето. Проста храна без подправки. Трябва да се въздържат от сладко.
3. Луна в Близнаци – животински протеини, телешко филе, пилешки гърди. Не развиват гастрономия. Твърдо сварени яйца, топли супи, сандвичи, малки закуски. Не обичат тежка храна. Салати сок от грейпфрут, лайка. Вредни са боб и леща. Не трябва да пушат, да се хранят на въздух, на открито, на балкон, двор.
4. Луна в Рак – домашна храна, ориз, хладна храна, разделно хранене – тиквички, краставици, марули, варена тиква, печени плодове, сладолед, айрян, сирене, кашкавал.
5. Луна в Лъв – не понася диети, постене, калорична храна, обича ресторанти, барбекю, печено месо, картофи, царевица, бамя, грах, слънчогледово масло, домати, вино. Да не употребява мазни храни, склонност към холестерол и високо кръвно налягане.
6. Луна в Дева – вегетарианска диета, не трябва да употребява трудносмилаема храна, суровоядство. Пълнозърнест хляб, ядки овесени но сварени, цикория, орехи, зехтин, бяло филе от речна риба, бяло вино. Да избягва млечни храни. Девата страда от запек.
7. Луна във Везни – въглехидратна храна, да закусва сутрин, да се храни в добро настроение. Супи, течни храни, бульони, пилешко месо. Необходимост от много вода за бъбреците, образува камъни в бъбреците. Круши, смокини, пъпеши, разделно хранене, не много калорична храна.
8. Луна в Скорпион – най – трудна. Обича пикантни храни, мазно, люто, праз, чесън, лук, къри, раци, риби. Проблеми в храносмилателната система възникват, когато има емоционално – сексуални проблеми. От там проблеми с кожата, циреи.
9. Луна в Стрелец – бърза обмяна, нямат проблеми. Често хранене пици, сандвичи. Минералът им е силициев окис – кварц. При липса имат проблеми с косата. Проблеми с черния дроб – да не ядат мазни храни.
10. Луна в Козирог – много сложен знак по отношение на хранене, диети. Вяло и бавно храносмилане и метаболизъм. Необходимо е стимулиране. Противопоказно е гладуването, може да развие анорексия, да забрави да яде. Може да има проблеми с минерали и витамини. Неаспектирана Луна – бавна обмяна. Да избягва ферментирали храни.
11. Луна във Водолей – хаотично хранене, задушени храни, зеленчуци, маслини, ананас, пресни сокове, нормално приема алкохола. Добре е за гладолечение.
12. Луна в Риби – морски продукти, йод, водорасли, туршии, сладко – кисела храна, филета, синьо сирене. Да не ядат солена храна, пристрастяват се към цигари и алкохол.


НАРУШЕНИЯ В ХРАНОСМИЛАНЕТО
ПРИ НАПРЕГНАТИ АСПЕКТИ НА ЛУНАТА

1. Луна в опозиция и квадратура с Венера – нарушена въглехидратна обмяна
2. Луна в в съвпад, опозиция и квадратура с Юпитер – напълняване, задържане на течности, не на мазните храни
3. Луна в съвпад, опозиция и квадратура със Сатурн – липса на калции, нарушена обмяна, не се усвоява добре храната, нужни са добълнителни добавки. Най – неприятен аспект за усвояване на храната. Може да даде напълняване.
4. Луна в съвпад, опозиция и квадратура с Нептун – гъбички, бактериални инфекции, алергии, хранителни натравяния, вируси. Да се избягва бял хляб, токсини, алкохол, нишесте, ягоди, малини.
5. Луна всъвпад, квадратура и опозиция на Марс – гастрит, язва, неправилно съчетание на храна.
6. Луна в съвпад, квадрат и опозиция на Меркурий липса на витамини, целулоза.
7. Луна в съвпад, опозиция и квадратура с Уран – проблеми с ензимите, необходимост от хранителни добавки.


ВИТАМИНИ

1. СЛЪНЦЕ – витамин А
Ретинол, каротин. Разтваря се в мазнините. Недостатъка му води до суха кожа, нарушение на зрението. Съдържа се в растненията с оранжев цвят. Особена нужда от него имат знаците на Везни и Водолей където Слънцето е в падение и в заточение.
2. ЛУНА – витамин група В.
Воднорозтворими витамини.Отговарят за работата на нервната система и влияят на обмяната на веществата. Витамините от групата В са най – необходими на Козирог и Скорпион, защото там Луната е в заточение и в падение.
3. МЕРКУРИЙ – витамин С.
Не се натрупва и синтезира в организма. При липсата му се получава скорбут. Влияе добре при дихателни заболявания. Съответства на Меркурий. Най – много от него се нуждаят Стрелец и Риби, където Меркурий е в заточение. При жените нуждата от витамин С е по – голяма отколкото при мъжете.
4. САТУРН – витамин Д
Помага за усвояването на калция. При недостиг се развива рахит, косопад. Съдържа се в млякото, сметаната, жълтъка на яйцето. Най – голяма нужда от него имат Рак, Лъв и Овен.
5. ВЕНЕРА – витамин Е.
Задържа стареенето, влияе на работата на мозъка, нервите, плодовитоста, пази плода при бременност. Съдържа се в радтителните масла. Препоръчва се на знака Дева и Скорпион. При липсата му се развива безплодие.
6. МАРС – витамин К.
Отговаря за кръвотворението. Препоръчва се на знаците Рак, Везни и телец.
7. ЮПИТЕР – витамин Р
Влияе на кръвоносните съдове. Възстановява работата на черния дроб, след отравяне и лъчева болест. Необходим е на Близнаци, Козирог и Дева.