7 Октомври 2022
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Транзити на Нептун през домовете

Изпратил: Румяна Кожухарова

1. Транзит на Нептун през 1–ви дом
Стимулира фантазията и художествените и артистични способности, ясновидството и интуицията. Личното поведение се влияе от подсъзнанието.Действията също са под влиянието на интуицията и психиката. Може да се появи интерес към изкуствата, мистиката, религията, психологията и подсъзнанието.Благоприятен период за артисти, музиканти.Увеличава се съчувствието и разбирането на другите хора. В някои случаи личната дейност е тайнствена и прикрита. На здравето действат психологически фактори.Психосоматични заболявания, неврози, самоизмама, разсеяност, ако Нептун прави напрегнати аспекти с други планети.

2. Транзит на Нептун през 2–ри дом.

Трудно обясними промени по отношение на парите и имуществото. Тайни финансови сделки. Някои хора използват фантазията си за правенето на пари. Могат да започнат дейност свързана с фотография, изкуство, музика, развлечения, психология и работи свързани с болници. Ако Нептун прави напрегнати аспекти при преминаването през 2 дом има липса на реализъм, практичност и дисциплина във финансово отношение. Трябва да се избягват планове за бързо забогатяване, измами и хора в които нямате доверие. Нужен е реализъм във всички бизнес работи.

3. Транзит на Нептун през 3–ти дом

Развива интелектуални интереси към мистика, окултизъм или психология. Може да възникнат тайнствени обстоятелства свързани с братя и сестри, съседи и приятели. Тайно общуване и тайни къси пътувания. Понякога има телепатично общуване. Благоприятно време за писане на поезия. Ако Нептун образува напрегнати аспекти при преминаването си през 3 дом се засилва склонноста към уклончивост и нечестност в общуването. Мисленето става объркано и непрактично. Забрявят се назначени срещи, обърква се пътя и посоката при пътуване и шофиране.

4. Транзит на Нептун през 4–ти дом.

Емоционална чувствителност и променливо настроение. Духовни откровения, мистични преживявания, подсъзнателни спомени. Домът става място за уединение и медитация. Силна емоционална, психологическа и духовна връзка с членове на семейството – баба, дядо.Засилва се психологическата проницателност.
Ако Нептун прави напрегнати аспекти при преминаването си през 4–ти дом възникват психологически проблеми с членове на семейството. Обременителни задължения към немощни, психологически дезориентирани членове на семейството. Проблеми с родител алкохолик. Проблеми с наводнения, изтичане на газ, протекъл покрив.

5. Транзити на Нептун през 5–ти дом

Интуитивни преживявания и вдъхновение свързано с изкуства и творчество. Възможна е идеална любов.Много любовни фантазии. Благоприятно за прояви на художествено и творческо вдъхновение.
Ако преминавайки през 5 дом Нептун прави напрегнати аспекти, човек е подложен на психологическо въздействие във връзка с любов и секс.Възможно е също чувство за самота, разочарования или измама в любовта. Не рядко се случа и нежелана бременност. Има опасност от увличане по наркотици, алкохол, секс и всякакви екстравагантности и самоизмама.Проблем могат да бъдат и отношенията с децата – психологически трудности. Загуби от хазартни игри, финансови спекулации и неразумни влагания на пари.

6. Транзити на Нептун през 6–ти дом.

Интуитивни прозрения във връзка с работа. Проявява се повече творческа фантазия в работата.Благоприятно е за работа свързана с изкуства, развлечения, фотография, психология, болници. Интерес към художествени модни дрехи и украшения.
Ако при транзита на Нептун през 6 дом има напрегнати аспекти върху ефективноста и коефициента на полезно действия влияят психологически проблеми. Възможни са проблеми свързани с безработица, нестабилна работа, фалшиви трудови договори, нестабилни условия за работа.Склонност към психосоматични заболявания. Проблеми с жлезите с вътрешна секреция, хормонални проблеми. Диагностицирането на болестите се затруднява. Чувствителност към медикаменти, наркотици, упойки. Алкохола или успокоителните лекарства имат отрицателен ефект върху здравето и работоспособноста.Човек може да стане небрежен към хигиената, външноста, несресан и с неприятен външен вид. Опити да се избягва отговорност.

7. Транзити на Нептун през 7–ми дом.

Интуитивни прозрения относно психологията на другите хора. По–голяма телепатична връзка, интуитивно съчувствие в отношенията в брака и с партньорите. Желание да се споделят естетически и духовни ценности с близките. Психологически фактори свързани с подсъзнаниеито много силно влияят на отношенията в брака или други важни отношения за добро или за зло. Поведението се влияе от подсъзнанието. Може да се прояви и някаква срамежливост в обществените отношения. Човек става много впечатлителен и лесно се самоизмамава или другите го мамят. Това може да доведе до психологическо отдръпване, бягство от другите. Опасност от измама в брака или други важни отношения.

8. Транзити на Нептун през 8–ми дом.

Засилва се интереса към живота след смърта, реинкарнацията и окултното.При хора с определена нагласа води до дълбоки интуитивни прозрения и мистични преживявания. Хората, които се занимават с управление на чужди пари прилагат повече фантазия и нюх в сделките, данъците, корпоративните пари, застраховките, издръжките, наследствата.
Ако Нептун прави стрес аспекти преминавайки през 8–ми дом, човек става склонен към самоизмама относно бизнеса и финансовите работи. В някои случаи настъпва смърт при тайнствени обстоятелства.

9. Транзити на Нептун през 9–ти ДОМ.

Засилва интереса към религии и философия.Хората получават пророчески прозрения към културата на други народи и религиозен фолкрор, мистичен фолклор. Възможни са дълги пребивавания зад граница с цел духовно и културно обогатяване.
При стрес – аспекти има възможност от въвличане в странни религиозни култове и секти.Неприятни и объркани ситуации зад граница, в чужди страни.

10. Транзити на Нептун през 10–ти дом.

Силно влияние на интуицията в професионалните и политически работи.Въвличане в професионални интриги или секрети.Силна тяга към кариера свързана с изкуство, развлечения, актьорство, фотография, психология или културни, просветни институции,болници.Понякога кариера свързана с окултизъм,мистика.Във всички случаи се използва интуицията и творческата фантазия за повишаване на репутацията.
Ако Нептун прави стрес аспекти е възможен нереалистичен подход към професионални задължения и към успеха изобщо. Много фантазии свързани със слава и богатство. Често пъти има скандали и публично разобличаване на минали нередни постъпки. Загуба на репутация.

11. Транзити на Нептун през 11-ти дом

Приятелство с интуитивни и талантливи хора. Духовно общуване с приятели, ръководство от страна на някаква организация, сдружение с идеална цел.Хуманни цели и задачи. Присъединяване към групи от хора, обединени от обща цел обикновено свързана с парапсихология, окултизъм, медитация, мистика. Преживяват се странни ситуации заедно с приятели и съмишленици.
Когато Нептун преминавайки през 11 дом прави стрес аспекти може човек да се заблуди или да бъде подведен от приятели, групи и организации. Хората с които се общува са невротични или объркани. Неправилно проявена преданост или прояви на симпатия. Неправилни приятелски отношения с нежелано въздействие. Общество на бохеми и хора на които не може да се разчита.

12. Транзити на Нептун през 12–ти дом.

Връщане към миналото, осъзнаване,медитация, идеи, които идват от подсъзнанието.Периода е благоприятен за вътрешно, интуитивно осъзнаване и осъзнаване на скрити таланти и възможности.Силно желание за уединение. Интерес към психология и работата на подсъзнанието. Увеличава се способноста да се проявява състрадание и разбиране на нуждите на другите хора, особено на тези,които имат психологически затруднения. Връзки с болници, приюти, затвори, места за уединение.Може да се появят интуитивни и ясновидски способности.
Когато Нептун преминава през 12 дом и прави стрес аспекти се изкривяват подсъзнателните сигнали. Избягва се всякаква отговорност. Човек става разсеян, фантазьор. Поведението е ирационално, невротично. Увеличава се опасноста от прием на наркотици, алкохол. Човек става най–голям враг сам на себе си.В най–лошия случай е възможно психическо заболяване и приемане в болница.