7 Октомври 2022
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Парите и богатството в Хороскопа

Изпратил: Румяна Кожухарова

Мнението на известни астролози.

Според Каръл Ръшман:
1. Доходите и наследствата се описват от 2–ри и 8–ми дом съответно.
2. Уран, Нептун и Плутон в благоприятен аспект с Венера и или Юпитер могат да донесат богатство.
3. Уран в аспект с Нептун или Венера може да означава неочаквано богатство. Често пъти хората с такава комбинация на подобни аспекти печелят от тото и лотария.
4. Съвпад на Юпитер с Нептун подсказва – пари. Човек с такъв съвпад знае, че го чака богатство и то наистина идва. Вярата и надеждата помагат да се получи това богатство, както и наградата за минали / в предишен живот добри постъпки/.
5. Като естествен управител на 8 дом – Плутон може да донесе богатство.
6. В картата на много мултимилионери може да се види съвпад на Плутон с Юпитер или на Плутон с Венера. /Такъв е хороскопа на Бил Гейтс/
7. Богатство може да донесе и Юпитер в тригон със Сатурн и дори Юпитер в квадрат със Сатурн. Често пъти, когато тези две планети се намират в Рак или Козирог богатството може да дойде във вид на собственост и на недвижимост.
8. Ако астролога забележи в хороскопа на клиента си Слънце във 2 дом и то има няколко аспекта, то този човек обезателно ще печели пари. Тези хора няма да се чувстват удовлетворени и няма да придобият индивидуалност, докато не забогатеят. При Слънце във 2 дом те ще изработват парите си сами. Планетите във 2–ри дом показват активност в печеленето на пари, но и в тяхното харчене.В картите на много милионери Слънцето се намира във 2–ри дом. Тези хора много работят , за да забогатеят. Те имат успех както при благоприятни, така и при неблагоприятни аспекти на Слънцето. Слънце във 2 дом, но без аспекти говори, че човек и повече ограничен в способноста си да прави пари.При транзити и прогресии към Слънцето тези способности се увеличават, защото се активизира способноста за печелене на пари.
9. Още един добър стимул за печелене на пари е Слънце в ъглови домове. Ъгловото Слънце може да прояви себе си открито и за това ще има тласък.Слънце в 1–ви дом ще даде на човека способност самостоятелно да натрупа състояние. Това се отнася за тези, които имат силен характер. Ако такъв човек се съсредоточи върху това, да прави пари, той ще има успех. Слънце в 4–ти дом – съдбата и семейството ще помогнат на този човек да придобие успех. Той може да наследи семейно предприятие, собственост или богатство. Ако Слънцето е в 7–ми дом , успеха ще дойде чрез партньорите, покровители или популярност. Човек със Слънце в 10 дом ще привлече много възможности за да направи кариера.Това е човек с големи амбиции и нужда да властва и да има положение в обществото. За такъв човек нищо не е по – важно от кариерата.
10. 8 – ми дом представлява обединените финанси, акции, данъци застраховки, промишлени обединения, парите на партньора, парите на други хора, инвестициите и парите получени в наследство. Хора с такова положение могат да забогатеят за сметка на инвестиции. Те също така може да се женят за пари и състояние или да го наследят. Жени със Слънце в 8–ми дом получават пари благодарение на мъжа си или на деловия партньор. Нейната карта може да помогне на мъжа да печели пари или богатството ще дойде при него по други пътища.
11. Човек със слаб 5–ти дом /дома на спекулациите/, но силен 8 – ми дом не трябва да прави инвестиции без предварителни консултации.
12. Ако в хороскопа на човека има планети в 27–и, 28–ми, 29–ти градус – такъв човек може да постигне в живота си нещо особено. Има много милионери с планети в 27, 28, 29 градус във всички знаци, но най–много в земни или във водни знаци. Телец или Скорпион в 29 градус дава банкрут.Тези два знака могат да донесат две крайности: или колосално богатство или финансова катастрофа. Планетите в 28, 29 градус на Лъв се приближават до фиксираната неподвижна звезда Регул. Това разположение може да донесе завидно положение, власт и успех.
13. Някои хора са просто големи късметлии.Тези, които имат всякакъв аспект между Венера и Юпитер се отнасят към тази категория.

Други мнения по въпроса за парите в Хороскопа
1. Не е маловажно значението на Сатурн /упорството/ и Марс /активноста/. Те се явяват показатели за това, как човек е способен да печели парите си със своите усилия. Всеки аспект между Марс и Сатурн дава стремеж към преуспяване, активизира амбициите.
2. Позициите на Венера в рождения хороскоп показва каква е способноста на човека да „ привлича” парите. Ако Венера се намира в благоприятен аспект с управителите на паричните домове 2–ри и 8–ми, в по – малка степен 11–ти, или се намира в един от тези домове – това говори за висока способност да се привличат парите. Венера в негативни аспекти с Нептун предразполага към разпиляване на парите. Нептун в благоприятни аспекти с Венера или с Юпитер се явява добър знак за привличане на пари.
3. В много карти на богати и състоятелни хора Сатурн е свързан с 2–ри и 8–ми дом. Аспектът може да бъде не еднозначен – съвпад или квадратура. Тогава Сатурн отива къто допълнение на позитивните аспекти на Венера, Юпитер, Нептун. Сатурн дава реализма и амбициите, мотивира натрупването на пари, устремява към печеленето на още пари. Ако в картата на човек Сатурн е по някакъв начин свързан с 2 – ри дом, можете да бъдете уверени, че той няма да разпилее парите при първия удобен случай. Този човек ще работи напрегнато за умножаване и натрупване на своето богатство.

Как влияят различните планети на начините за придобиване на богатство:

1. САТУРН дава богатство чрез строителство, селско стопанство, растениевъдство, минерали и полезни изкопаеми.Сатурн в добро положениие, силен Сатурн в 4 дом дава богатство чрез наследство на недвижима собственост. Сатурн над хоризонта , в ъглови домове и в добро съчетание с Луната и Юпитер дава добро приспособяване към житейските обстоятелства и възможност за наследство.
2. ЮПИТЕР – най–силно влияе на богатството. Юпитер в добри аспекти с Луната и в ъглови домове и особено в 1–ви дом дава придобивки.Юпитер носи богатство чрез официални и държавни дела, църкви, закони, покровителство и официални и преставителни задължения. Ако Юпитер е лошо аспектиран от светилата и особено ако Луната е в опозиция на Юпитер има причини за бедност и необичайно поведение от страна на собственика на хороскопа.
3. МАРС дава богатство чрез занимания с оръжие, машини, автомобили, тежка промишленост, войнски дела, въоръжаване. Лоши аспекти на светилата към Марс – ще доведе до някаква степен на невървене, мал – шанс, но ако помагат Венера или Юпитер ще има успех в края на краищата независимо от препятствията.
4. МЕРКУРИЙ дава забогатяване чрез занимания с наука и търговия. Меркурий ранен от Уран се явява причина за загуби чрез обществени организации, внезапни катастрофи. Силно поразен Меркурий дава бедност и лишаване от свобода. Меркурий в добри аспекти с Луната дава успех в много начинания.
5. ВЕНЕРА се явява главен сигнификатор на богатствотоАко е добре аспектирана дава добра кариера и други успехи чрез богати приятели и връзки с богати хора, съпруг и съпруга, полза от жени.
6. НАЙ – ДОБРИ ПОКАЗАТЕЛИ ЗА БОГАТСТВОТО СЕ ЯВЯВА СЛЪНЦЕТО, ЛУНАТА и ПАРС ФОРТУНА в ъглови домове, в съвпад с благоприятни неподвижни звезди, в добри аспекти едни към други, всички планети над хоризонта, много планети в ъглови домове, в ъгловите домове повече благоприятни от колкото зловредни планети. Възходящия, Северен Лунен възел също е свързан с късмет. СЛЪНЦЕТО дава богатство чрез придвижване по служба, кариера, звание, подарък. Непоразено Слънце в тригон с Луната също дава богатство.
7. ПРИЗНАЦИ ЗА БЕДНОСТ – поразени светила в падащи домове. Изгорена Луна или в опозиция със Слънцето, особено във 2 – ри дом. Всички планети под хоризонта – много трудности в младоста. Много ретроградни планети, диспозитора на Парс Фортуна поразен, Южен Лунен възел във 2 – ри дом или управителя на 2 – ри дом ретрограден, неблагоприятен, слаб Сатурн и Марс във втори дом. Сатурн и Луна в неблагоприятен аспект се явява достатъчно сериозен показател за бедност.
Богатството и парите в астрологията по С.В.Шестопалов

1. КЪМ ФИНАНСОВИТЕ ПЛАНЕТИ в деловата астрология се отнасят – МАРС, ВЕНЕРА, СЛЪНЦЕ, ЛУНА, ПЛУТОН, ЮПИТЕР и НЕПТУН. Всички тези планети могат да символизират понятията – пари, финанси, материални блага в хороскопа.
2. НЕФИНАНСОВИТЕ ПЛАНЕТИ СА – МЕРКУРИЙ, САТУРН и УРАН. Тяхното положение и аспекти не оказват съществено влияние по въпросите за материалната полза.
3. СЪЩЕСТВУВАТ ПЛАНЕТАРНИ АСПЕКТИ, КОИТО ДАВАТ ФИНАНСОВИ ПРЕИМУЩЕСТВА. Основно като положителни указания се разглеждат хармоничните аспекти.
4. СЛЪНЦЕ и ЛУНА - секстил, тригон, съвпад – дава преимущество пред тези, които нямат аспект. Тези хора са материално благополучни. Практически точно така се разглеждат и хармоничните аспекти на МАРС – ВЕНЕРА, ВЕНЕРА – ЛУНА, ВЕНЕРА – ЮПИТЕР, ЮПИТЕР – ЛУНА, т. е. всички финансови планети една с друга.
5. ВСЕКИ МАЖОРЕН АСПЕКТ НА ЮПИТЕР с ПЛУТОН се нарича „ аспект на милионера”, но ако това е напрегнат аспект може да се очаква след богатството банкрут.
6. ДЛЪЖНИ СМЕ ДА ПОМНИМ, че парите идват при човека не само, защото му върви, но и в резултат на старание. Дори ако човек получи огромно състояние по наследство, той трябва да намери начин да го съхрани. Има аспекти, които помагат да се съхрани състоянието и такива, които подтикват към загубване на състоянието.
7. НАПРЕГНАТИТЕ в този смисъл аспекти се явяват напрегнатите взаимодействия между финансовите планети, тези, които отнемат енергия. Отнемат енергия – Луната, Нептун, Сатурн и Венера. Негативните аспекти между тези планети отнемат парите и енергията на човека. Получава се така, че човек не може да печели и да съхранява това, което има. Може да не е достатъчно здрав, да е мързелив или нещо друго непрекъснато да пречи. Особено неприятни в този смисъл са напрегнатите аспекти на ЛУНА – САТУРН, ЛУНА - ВЕНЕРА, ЛУНА - НЕПТУН.
8. Всички домове в хороскопа могат да бъдат разгледани от гледна точка на финансовата полза.
1–ви дом – лични вещи.
2–ри дом – налични парични средства и движимо имущество, талант, навици, умение да се печелят пари, да се намират средства за съществуване, всичко, което човек купува и продава.
3-ти дом – средства от транспорт и връзки.
4–ти дом – средства от недвижима собственост и акции.
5–ти дом – ценности, ценни акции, борса и цената на недвижимата собственост.
6–ти дом – битова техника, вещи свързани с работата, инструменти, машини, доходи от работа, разходи за слуги и работници, имущество и средства необходими за лечение.
7–ми дом – личните вещи на партньора, съпруга, съпругата.
8–ми дом – парите в банка, кредити, чужди пари и вещи, наличност и движимото имущество на партньора, съпруга, съпругата.
9–ти дом – загуби и придобивки от образование, пътешествия, чужденци.
10–ти дом - може да влияе на доходите свързани с длъжност, репутация, известност, слава.
11–дом – пари от покровители, спонсори, приятели, в резултат на игри, приятна неочакваност или обратното, неочаквани загуби, непредсказуемо фиаско.
12–дом - скрити доходи, допълнителна заработка, халтури или обратното – необясними загуби, афери, мошенничество, тайни, шантаж, скриване на нещо.


Връзките между домовете, които съставят формулата за богатство, способноста да се привличат парите и да се съхранява финансовото състояние. Това е връзката 2–ри и 8–ми дом.
1. 2–ри и 8–ми дом. Наличието на голямо количество връзки между двата дома говари за добро материално благосъстояние на човека. Това е формулата на преуспяващия бизнесмен.
2. Ако това са само хармонични аспекти, този човек може и да не се занимава с бизнес, но някой го поддържа добре. Винаги има някакво лице, което го снабдява с пари. Това са парите на другите хора и много често това е съпруга, съпругата.
3. Само негативните аспекти на 2–ри и 8–ми дом /три и повече връзки в радикса/ показва формулата на ограниченията. Това е хороскоп на човек, който иска, мечтае, жадува за много пари/ може и да го скрива от околните и дори от самия себе си/. Когато възникне ситуация в която той да се облагодетелства няма да се замисли и няма да се съобразява с нравствени принципи. Ако това се случва с планети, които отнемат енергия – Луна, Нептун, Сатурн и Венера то той ще иска, но няма да може и преследването на парите ще му отнеме енергията и здравето . За него ще бъде много тежко.
4. Ако формулата 2–ри – 8–ми дом се формира от планети даващи енергия – Слънце, Юпитер, Марс, Уран и Плутон човека не само ще иска, но и активно ще придобива пари, даже прекалено активно.