7 Октомври 2022
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Прогресии на Слънцето

Изпратил: Румяна Кожухарова

Аспектите на прогресивното Слънце са важни за събитията, които могат да ни се случат. Прогресии със събитиен характер. Слънцето се движи с един градус на година. Могат да се отделят годините с неблагоприятно влияние в един човешки живот. – дисхармоничните аспекти. Слънцето, това е съзнанието и не прави много големи пакости.
1. Прогр. Слънце в съвпад с Луна – проблеми със здравето. Емоционално напрежение, криза, свръхчувствителност. Актуализира семейни проблеми, близки, собствен дом и семейство, съпруг и съпруга. Може да е критичен период в живота, човек се чувства потиснат и инертен. Може да има проблеми и със здравето. Добър период за очисване на тялото с диети и процедури. В дома в който е разположена Луната може да има и благоприятна промяна в делата на този дом. Съзнателна дейност, лична изява, самоутвърждаване. Може да има добро и негативно влияние при съвпад.
2. Прогр. Слънце в секстил и тригон с Луната – силен прогресивен аспект. Хармония и баланс между дух, душа и тяло. Тотална хармонизация на живота. Благоденствие, личен успех, добри отношения с близки, жени, околна среда. Прекрасно здраве, добро състояние на духа, успешна изява. Работите вървят успешно. Човек лесно се подчинява на дисциплина. В хороскопа на мъж женитба с богата или с добър произход жена. Придобивки в семейството. Успех при пътувания, търговия.
3. Прогр. Слънце в квадрат с Луна. – семейни проблеми, разводи – особено в мъжка карта. Една година и половина напрежение. Развод на родители, смяна на дом, неблагоприятно за психиката. Не е щастлив аспект. Много загуби и неприятности. Спорове в семейството, раздели, разриви на отношения. Болести свързани със стомаха или с очите на човека или на детето му. Намалява популярността и уважението.
4. Прогр. Слънце в опозиция на Луна – изважда наяве сериозни проблеми за решаване. Криза, важни промени. Руши старите връзки. Появява се ново обкръжение. Враговете стават активни. Обтягане на отношения, раздели и разочарования. Има възможност за решение. Шанс да излезеш от ситуацията. Затруднения и изпитания. Психическа травма. Може да има и благоприятно влияние, успешна самореализация, може да е и някакъв апогей. Това е един вид пълнолуние.
5. Прогр. Слънце в съвпад с Меркурий – силен интелект, обучение, активизира мисленето. Зависи от силата на Меркурий в рождената карта. Начало на обучение, успех в работата. Контакти с публика, хора, издателска дейност. Събужда ума на детето. Прогресията на Слънце към Меркурий е позитивна прогресия. Дава самостоятелност, мислене и взимане на решения. Успех в пътешествия, образование, публикации, бизнес. При не добре аспектиран Меркурий в рождената карта човек става променлив и непоследователен.
6. Прогр. Слънце в секстил с Меркурий. Благоприятно време за умствена активност, обучение, пътешествия, запознансвва и контакти.
7. Прогр. Слънце в квадрат и опозиция с Меркурий. Трудности с обективното възприемане на действителноста. Отъждествяване на личното АЗ с емоциите. Трудности при общуване, в работната среда, в колектива, със съседи, приятели, деца, членове на семейството. Този аспект е теоретичен, защото за да застане прогр. Слънце в квадратура с Меркурий трябва да бъде на 90 градуса от него, а 90 градуса са 90 години. Дори да извадим от тях 28 години – градусите на които Меркурий отстои от Слънцето максимално, пак ще се получи една късна и неефективна възраст. Да не говорим за опозиция, тя просто е невъзможна в прогресии. Възможен е например полуквадрат – 45 градуса.
8. Прогр. Слънце в съвпад с Венера, секстил с Венера също може да се случи /защото Венера може да се отдалечи от Слънцето до 45 градуса/ – силно влечение, романтични чувства, взаимност, усещане за щастие, благополучие, емоционален комфорт, любов. Силен аспект за изкуство и творчество. Служба, пари, работа. Социален прогрес, успех, добри социални отношения. Успех във финансови и любовни дела, благодарение на собствено обаяние. Отношенията носят ползи. В мъжки хороскоп – поддръжка от страна на другия пол. Усилията са плодотворни. При не добре поставена Венера в рожденната карта – незаконни връзки в това число и любовни. Страда репутацията.
9. Прогр. Слънце в квадрат с Венера е единствения възможен дисхармоничен аспект на двете планети в прогресии. Емоционална травма в живота. Емоционална неудовлетвореност, изневяра от хората, които обичаш. Разочарование във финансови и социални дела. Незначителни ползи от отношения. Склонност към нечистоплътни постъпки. Трудности и неразбиране от срана на жените. Може да пострада от клевети или от закона.
10. Прогр. Слънце в съвпад, квадрат с Марс – тези прогресии дават критични и опасни години, нещастни случаи, нападение, усложнения със здравето. Може да има съдебни проблеми. Отделя се много енергия, хиперактивност. Това са две мъжки планети и при активните хора може да даде борба и успех. За жените е труден период за отношения с мъже. Невъздържаност в желанията и склонност към непремислени действия. Опасни ситуации, остри заболявания, нещастни случаи причинени от огън, оръжие, ухапване от животно. Преживяват се тревоги,спорове, разногласия.
11. Прогр. Слънце в тригон и секстил с Марс – активност, енергия и инициатива, брак при жените. Силен аспект за здравето. Човек не е болен или оздравява. Подобрява се кръвната картина. Стимулира жизнената активност и енергия, предприемчивост, мъжество, инициативаПравилно насочените усилия носят власт, авторитет, положение. Победа над противниците.
12. Прогр. Слънце в съвпад, тригон и секстил с Юпитер – социален успех, успех в обществото, финансово благополучие. Духовно развитие и образование. Тези прогресии освобождовот от проблемите в живота. Решаване на материални проблеми. Близо до МС професионален успех. Близо до ДСЦ - добър брак, щастлив. Добро здраве. Възможности за развитие и постигане на успех. Добър момент за печелене на пари, придобивки, влагане на средства и инвестиции. Отношенията взъникнали по това време са стаибилни и полезни. Човек става могъщ и богат, но остава милосърден и щедър, справедлив.
13. Прогр. Слънце в опозиция и квадратура с Юпитер – задържа се три години – съдебни дела от обществен характер. Надценяване на възможности и сили. Неразумно експлоатиране на силите. Недооценяване на благоприятни възможности. Активност, предприемчивост, самочувствие, експанзия. Разход на средства, финансово неблагоразумие. Неразумно управляване на финансите. Неблагоприятен период за работи свързани със закони, право, юридически лица. Трудно се постига доверие и добра репутация. Противоречия с хората наоколо. Не трябва да се дават пари назаем. Вложените пари не се възвръщат, не носят и печалба. Трябва да се пази социалното положение и репутация и да се избягват излишествата.
14. Прогр. Слънце в съвпад, опозиция и квадрат със Сатурн – проблеми с възрастни хора, бащи, хора от фамилията. Критично за здравето. Маса спънки, усложнения в работата. Проблеми с недвижима собственост, строителство. Обществено дискредитиране, скръб, загуба, провал. Депресия и меланхолия. Опасност от тежки болести. Човек не може да реализира потенциала си. Поставен е в неоправдано положение. Всичко, което човек прави се проверява, тества. Трябва да внимава какво обещава, защото обикновено има големи трудности. Не е добро време за поемане на отговорности. Пренапрягането на силите води и до заболявания. Изострят се хроничните болести. Упадък на духа, потиснатост. Човек става непреклонен, не гъвкав, не иска да прави компромиси. Неблагоприятни условия. Труден аспект за финанси. Много работа за малко пари. Трудности и проблеми. Ако искаш да сменяш работа - не трябва. Прогресивно Слънце в съвпад със Сатурн са едни от най – тежките години в човешкия живот – общо 3 години – здраве, брак, смърт на съпруг, финансови затруднения, работа – навсякъде проблеми. Сатурновите изпитания закаляват, но и зависи в каква възраст се появяват.
15. Прогр. Слънце в тригон и в секстил със Сатурн – стабилизация, начало на работа, ангажименти, отговорности. Възстановяване на здраве, трайно и дългосрочно подобревние. Подобрява отношенията с възрастни хора. Поемане на големи отговорности, ум и твърдост на характера. Добре е за влагане на пари в дългосрочни проекти.
16. Прогр. Слънце в съвпад с Уран – промяна на съзнанието. Разтърсващ аспект. Събитието се помни цял живот. Начало на странни връзки, на пътувания, приключения. Докосваш се до нови неща. Голяма промяна. Период на промени, необикновенни стимули за творческа работа и изобретения. Неочаквани възможности за големи постижения. Понякога човек извършва несвойнствени за него постъпки. Понякога в женски хороскоп е раздяла, развод
17. Прогр. Слънце в тригон и секстил с Уран – подем, инициатива. Живееш при нови условия. Добре е за занимания с наука, нововъведения. Повечето работи и инициативи процъфтяват. Таланти, изобретения, творчество дават плодове. Разширява кръга на общуване. Появяват се нови приятели. Период на озарения и прозрения. Всичко се вижда и преценява по нов и оригинален начин.
18. Прогр. Слънце в квадрат и опозиция с Уран – тотално дестабилизира живота, провал, развод, раздели, внезапни обрати, несигурност. Събития с дестабилизиращ и тревожен характер. Трудно се адаптираш към нови условия. Трудно се приспособяваш и съществуваш в новите условия – финансови и емоционални. Внасяш пари в пирамиди, сътресения, нервно напрежение, сътресения със здравето, нервната система, сърцето, кръвообращението. Теоретично най – трудните години са при квадрат и опозиция на прогр. Слънце с Уран. Смята се, че е по – трудно от квадрата и опозицията със Сатурн. Сериозна проверка на душата за стабилност и правдивост. Внезапни и неочаквани препятствия и разочарования. Нервната система е напрегната, близка до срив. Много разногласия с обкръжението Раздяла с приятели и със семейството. Противоречиви, необмислени разсъждения и постъпки. Загуби в бизнеса. Трябва да се избягват спорове и юридически усложнения. Необходима е по – голяма снизходителност към грешките на другите хора.
19. Прогр. Слънце в съвпад с Нептун – голяма душевна обърканост, хаос в живота, безсилие, Алцхаймер, физически упадък. Любов и пристрастяване, отдаване на нещо, кауза, изолация, ограничения, подмолни и измамни действия, илюзии, фантазии. Аспекта може да стимулира творческата работа. Може да има и сериозно разрушително действие. Крах. Залагаш живота си на карта. Изневери, объркване в брака и безмислени връзки. Опасност от алкохолизъм, наркомания. Вътрешна обърканост, неудовлетвореност, липса на воля
20. Прогр. Слънце в квадратура и опозиция с Нептун – психически заболявания, обезсилва волята, пасивност, обществен компромат, страда доброто име, злепоставяне, дискредитиране, хаос в живота. Обърква делата подвластни на Слънцето. Изтичане на енергия. Вредни навици, пристрастяване, злоупотреба. Опасен период за психически неуравновесените и чувствителни хора. Вътрешен хаос. Труден период.
21. Прогр. Слънце в опозиция на Нептун – развод, разпадане на отношения, разочарования в любовта, емоции при жените, отравяния, проблеми със здравето.
22. Прогр. Слънце в съвпад, квадратура и опозиция с Плутон – срив във здравето, конфликт с властимащи. Конфликт на тема власт, пари, здраве, имунна система. Тежки заболявания, нечия смърт, вдовство. Разрушава неща, които са градени с години. Фундаментални промени. Във всички сфери на живота има оттенък на принуда. Обстоятелствата принуждават човек да се откаже от старото. Добре би било да създаде нещо ново на основата на старото. Енергията на аспекта е много разрушителна особено за здравето. Стрес, криза – действа 3 години – на точния аспект 1 година преди и 1 година след това.
23. Прогр. Слънце в секстил и тригон с Плутон – голяма сила на волята, изобретателност и усилия, духовно, умствено и физическо усъвършенстване. В бизнеса и професионалните работи – лидерска роля. Развиват се способности за интуитивно ясновидство. Изобретателност насочена към подобряване на съществуващите битови условия. Намира се приложение на старите вещи или се изхвърлят. Вътрешен ръст и самоусъвършенстване съпроводено с реална сила и успехи.