7 Октомври 2022
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Прогресии Луна II

Изпратил: Румяна Кожухарова

Аспекти на прогресивната Луна към наталните планети

Луната е фактора, който показва нашите взаимоотношения със средата. Луната е приемаща и отдаваща, приемане и реагиране. При хармонични аспекти на прогр. Луна и наталните планети имаме естествено и хармонично взаимодействие. При дисхармонични аспекти трудности и усложнения със средата.
Аспектите на Луната при движение 12 градуса на денонощие, което е равно на градус и половина на месец при прогресия действа 1 месец и половина преди точния аспект и 1 месец и половина след точния аспект – общо 3 месеца. Например месец юни е 11 градуса в Козирог, месец юли е 12 градуса в Козирог, месец август 13 градуса в Козирог.
Прогресивната Луна – показва освен взаимодействието със средата и какво емоционално състояние доминира. В квадратура с Марс, Уран, в съвпад със Сатурн – неспокойно, тревожно състояние. Повлиява поведението, реакциите, различно от обичайното поведение на човека. Спокойствие или неспокойствие. Влияе върху семейните отношения, различните промени, които правим в живота, премествания. При жените при хармония регулира цикъла, при дисхармония разстройва цикъла. Влияе на жлезите с вътрешна сексреция.
Какво взимаме под внимание при изследване на прогресиите на Луната:
1. преход от знака в знак.
2. преход от дом в дом, на върха на дома отключва проблемите му.
3. Луна в съвпад с Асцендент, Десцендент, Мс, ИС.
4. Луна в съвпад със Сатурн – много важен аспект.
5. Луна в съвпад с Главата и Опашката на Дракона
Прогресивната Луна прави най – многа аспекти в картата. Всеки аспект на прогресивната Луна активира период от време. Всяка планета в аспект с прогр. Луна задвижва всички планети в рождената карта, които са в аспект с въпросната планета. Тълкуването на събитията е в контекста на аспектите – хармония или стрес и напрежение.
1. Прогресивна Луна в съвпад с Главата на Дракона, Северен лунен възел – събитията и измененията в живота ще бъдат актуални през следващите 14 години. Всичко, което правим в двата месеца на точен съвпад е много важно. Няма значение каква е нашата оценка. Съдбата ни помага. Раздялата е положителна. Дори да има негативна оценка, пак е за добро. Оказва влияние за дълъг период от време.
2. Прогресивната Луна в съвпад с Опашката на Дракона, Южен лунен възел. – приключване, загуба, неудача. Срещите, събитията, хората с които се общува са кармични и тежки. Неприятностите имат последици за дълъг период от време. Негативизъм, песимизъм, липса на перспектива. Ограничаване, затваряне. Труден е емоционалния контакт с другите. Страх от провал. Събитията, случили се на съвпад на прогр. Луна с опашката на Дракона имат последици за дълго време. Кармичност и неизбежност.
3. Прогресивна Луна в съвпад с натално Слънце. В кой дом става съвпада, наранено ли е Слънцето в натала. Дисхармонично в 8, 12, 6 дом показва напрегнато време, проблеми със здравето, неразположение. Проблеми в дома, семейство, близки. Силно аспектирано Слънце в 10 дом – успех, слава, известност. В първи дом – здраве, лична изява, силни позиции, сериозна промяна. При съвпад на Луната със Слънцето – емоционални проблеми, комплекси, осъзнаваш какво ти пречи. Контакт на АЗА с ДУШАТА. Сериозна вътрешна промяна, промяна на характера. В 8 дом може да даде пълна трансформация на ценностната система. В положителен вариант може да е брак, раждане на дете, на внуче. Промяна на местожителство. Сериозни събития свързани с карирера и творчество.
4. Прогресивна Луна в секстил и в тригон с нат. Слънце – вътрешен комфорт, добри взаимоотношения. Разцвет на сили и възможности. Здраве и благополучие. Брак и уреждане на семейно положение. Наследство. Чрез прогресия се променя наталната карта – важен момент. Човек се идентифицира със себе си, когато прогр. Луна застане в хармонични аспекти с наталната сигнатура. Постига се хармония в духовната същност на човека, енергиите са хармонични. Също може да бъде брак и раждане на дете.
5. Прогр. Луна в квадрат със Слънцето – събития свързани с проблеми в брака. Боледуване, неразположение, нерешителност, проблем, конфликт със самия себе си. Правиш нещо, което не искаш. Развод, болест.
6. Прогр. Луна в опозиция със Слънцето – някакъв момент на избор, криза, бързо решение, разрив в отношения. В ранните години развод на родителите. Усложнения в брака. Важна промяна и противопоставяне.
7. Прогр. Луна в съвпад с нат. Луна – Лунно завръщане чрез прогресия. Промяна в личния живот, семейството. Всички аспекти на наталната Луна включват и аспектите на прогр. Луна. Понякога има придобивки, решаване на въпроси свързани с наследства и недвижима собственост. Бременност, раждане на дете, брак, любов.
8. Прогр. Луна в квадратура и опозиция с нат. Луна – проблеми със здравето, неспокойствие, грижи. Неуравновесеност, ядове за дребни неща. Нарушено емоционално равновесие. Противопоставяне на интереси. Трудна адаптация, емоционално напрежение. Функционални, физически, психосоматични проблеми. Неудачно време за забременяване. Луна в квадратура с Луна – липса на организираност, хаос, липса на вътрешен порядък. Дразнения от страна на роднини, майка, свекърва, тъща. Промените са нежелателни. Не бива да се бърза. Да не се ускорява хода на събитията. Семейни неприятности, развод, прекъсване на бременност, болест при жените.
9. Луна в секстил и тригон с нат. Луна – благоприятно време за любов, емоции, работа, преместване, задгранично пътуване – благоприятно влияние и върху здравето. Брак, раждане на дете, любов.
10. Прогр. Луна в съвпад с Меркурий – засилва разума, реакциите, изявата на интелект, изпити, интелектуална дейност, пътуване. Може да се прояви и като нервност, неспокойствие, тревожност, опасност от измама, интриги, клюки. Опасност от непочтени приятели. Две тенденции – продуктивен или крайно непродуктивен период, лошо представяне при неблагоприятно поставен Меркурий в рождената карта. Няма ефективност, страда нервната система. Травми на ръце или по време на път – силно безпокойство.
11. Прогр. Луна в тригон и секстил с Меркурий – желателна е промяна на училище, среда, следване, ново обучение. Много се пише при такъв аспект. Когато има и други аспекти, чрез други планети се засилва действието. Например в наталната карта Меркурий е в хармонични аспекти с Уран – тригон, а Прогр. Луна прави секстил с Меркурий – интелектуалната активност нараства много.
12. Прогр. Луна в квадрат и опозиция с Меркурий – спорове, интриги, да не се сменя училище, обучение, следване, бизнес, търговия. Може да пострадаш от нечия нечестност, безпокойство и притеснение. Нарушена е добрата организация и реда в работата. Хаотичност, разпиляност на ума, неефективност и компрометиране. Проблеми с контактите и комуникациите. Всички дела свързани с документи, интервюта, представяне, нови контакти, отношения – не вървят. Забавяне, отлагане и неизпълнени обещания. Сблъсък с мошенници, измама, дискредитиране, конфликти, спорове.
13. Прогр. Луна в съвпад с Венера – любов, благоприятно, спокойно и хармонично време. Луната събужда Венера – любовта, чувствата. Почивка, удоволствия. Раждане на брат или сестра, внук, внучка, дете. Радваме се и получаваме любов от другите. Подаръци и щастливи събития свързани с жени. Бременност при жените. И най – нещастно поставената Венера се събужда от допира с Луната – 3, 9, 12 дом пътувания, роднини, 5 дом – деца, любов, 1 дом – лична изява, добро здраве, радост от решаване на проблеми, положителна емоция. Брак, раждане на дете, внук.
14. Прогр. Луна в секстил и тригон с Венера – реализират се желания, планове и мечти. Хармонизират се лични отношения, любов и симпатия от другите, брак, сантиментална връзка, благоприятни отношения. Благоприятно е за занимания с изкуства и бизнес свързан с изкуства.
15. Прогр. Луна в квадрат и опозиция с Венера – безпорядък в личния живот, компрометиращи връзки, неразбирателство в семейството, проблеми с жени, съблазни. Лекомислие, сексуална разкрепостеност, неприятности с лица от другия пол, прекъсване на бременност. Започване на неподходящи отношения. Проблеми със здравето, женски болести, хормонални смущения. Възможни са финансови задължения. Неудачи в личния живот. Опозицията е неприятен аспект за жените – изчерпване на отношения, неискреност и фалш. Не трябва да се вярва на обяснения в любов – има корист, суета, липса на реализъм. Харчат се много пари, разточителност, неумереност, финансови загуби.
16. Прогр. Луна в съвпад с Марс – свързано е с премеждие, нещастен случай, кръвоизлив, възпаление, аборт, опасност от оръжие, от нападение на животно. Насилие в сексуалните отношения. Отключва пубертета. Когато Луната минава през Марс възприемаме хората враждебно и конфликтно. Общуваме с активни и агресивни хора. Мъже с Марсови професии – военни, спортисти, полицаи. Трудно време за работа. Нямаш мира и спокойствие. Труден аспект за момчета в казармата. Скандали и конфликти в любовта. Семейни спорове, развод, аборт, остро протицаща болест, травма, възпаление. Ако Марс е в Дева, Близнаци и Козирог – агресия и проблеми в работата, Ако Марс е в Овен, Телец и Скорпион –секс, любов, ако Марс е в Стрелец, Риби – катастрофи, ако Марс е в Рак – болест, смърт на майката, ако Марс е в Лъв – опасност при раждане, ако Марс е във Водолей – нерви, сприхавост.
17. Прогр. Луна в опозиция и квадратура с Марс – опасност за здравето и живота на майката, скандал, конфликт, проблеми с жени. В мъжка карта болест на съпругата. Тежък цикъл при жените, кръвоизливи. Засилва желанията, импулсите, страстите. Тласка към неразумни действия, непоправими последици. Опасност за живота.
18. Прогр. Луна в секстил и тригон с Марс - активност, здраве, жизненост на тялото, енергия, решителност. Хазартност, авантюризъм, хазартно отношение към живота, неспокойствие, желание за риск. Брак при жените, раждане на син. Успех в социалната сфера. По – силни финансови възможности. Успехи в спорта, военното дело, бизнеса, предприемачеството.
19. Прогр. Луна в съвпад с Юпитер – бременност, най – силния период да зачене една жена. Плодовитост на двойката. Разширение, придобивки, удовлетворени амбиции. Юпитер над хоризонта – пари, материални неща. Юпитер под хоризонта – по – бедни, но по – духовни. Пътувания, разширения, чужбина и чужденци. Брак, раждане на дете, по – силни финансови възможности.
20. Прогр. Луна в секстил и тригон с Юпитер – нова работа, социална активност, пак бременност при жените, пари за мъжете.
21. Прогр. Луна в квадрат и в опозиция с Юпитер – неблагоразумие, финансови загуби, неудачно пътуване, излъгани надежди, юридически дела, неудачни взаимоотношения, социален неуспех.
22. Прогр. Луна в съвпад със Сатурн – емоционална затормозеност, подтиснатост, самота, изолация, реален проблем с обкръжението. Проблеми в семейството, с родителите и близките. Ситуация на ограничение и болест. Трудно общуване, сръдни, обвинения. Излизат наяве дълбоки страхове, опасения. Трудности с последици.
23. Прогр. Луна в опозиция със Сатурн – всичко отива навътре, вътрешен период. Подтискане на проблемите. Невъзможност да споделиш опасенията си. Може да се развие заболяване. Зацикляне за дълго време. По – трудно се изживява.
24. Прогр. Луна в квадрат със Сатурн – спад на сили. Проблеми с кръвта, анемия. Социални проблеми, уволнение, безработица, дестабилизиране.
25. Прогр. Луна в секстил и тригон със Сатурн – по – голяма устойчивост, уравновесеност в поведение и реакции. Силен самоконтрол. И при хармоничните аспекти пак може да има песимизъм и лека депресия. Добро време за уреждане на въпроси свръзани с недвижима собственост.
26. Прогр. Луна в съвпад с Уран – силно, динамично и интересно време. Промяна в дома. Уран в 11 дом – нови приятели, запознанства, нестандартни отношения. Занимания с техника, компютри, астрология. Човек се откроява и придобива популярност. В 1 – ви дом – капризност, чувствителност, настроения, човек става труден и непонятен за другите. Промени в личноста, характера, личното творчество, във 2 – ри дом – внезапни доходи, лотария, но може и внезапни загуби. Промяна във финансовото положение. Продаваш идеи и интелект, във 4 – ти дом – конфликт в семейството, стресираща ситуация, усложнени отношения. Уран не обича да е спокойно и хармонично. Не обича спокойствието. Той е индивидуалист, в 7 – ми дом – промяна в брака, разногласия, сътресения, неочаквани събития, в 8 – ми дом – премеждия за живота, хирургическа намеса, в 9 – ти дом – дълги пътувания, учене, следване, в 12 – ти дом – пътуване, изолация, болест, нервен срив, внезапни неочаквани събития променят живота, внезапна смърт, фалит.
Контактът на прогр. Луна с Уран – искаш нещо да промениш, лична промяна, вътрешно недоволство, реформи. Понякога ти донася и неприятности – семейни спорове, развод, аборт / Уран е неплодовит/, импулсивност, ексцентричност, непремислени постъпки, конфликти, сплетни, нещастни случаи.
27. Прогр. Луна в квадрат и опозиция с Уран – конфликт с другия пол, нарушава плановете, създава неспокойствие. Нетърпимост по отношение на средата. Спонтанни аборти – Уран е неплодовит.
28. Прогр. Луна в секстил и тригон с Уран – нови приятелства, нови контакти, обучение, популярност, лична изява. Стимулира интелекта, личната, творческата и интелектуална сфера. Нови инициативи. Бърз брак. Всичко става много бързо с голямо емоционално вълнение. Възбуждащо, интересно време на еуфория, подем и на физическа и нервна, психическа енергия. Силно присъствие в социалната сфера, популярност, лидерство. Човек става излъчващ, можещ, силен и печели при всички обстоятелства. Откроява се от другите. Неочаквани промени за добро.
29. Прогр. Луна и Нептун – много си приличат напрегнатите с хармоничните аспекти
30. Прогр. Луна в съвпад с Нептун – болест, неразположение, натравяне, психика, алергии. В най – лошия случай проблеми с вода, удавяне. Сънища, предсказателни предчувствия, интуиция. Засилва влечението към мистика, религия. Засилва вътрешни състояния и преживявания. Човек става сетивен, влюбчив, пасивен и внушаем. Чувстваш, че четеш мислите на хората, сетивност. Загуба на пари, илюзии, липса на здрав смисъл. В лошия вариант измама, разочарования, отравяния, склонност към алкохол и наркотици.
31. Прогр. Луна в секстил и тригон с Нептун – лекота в общуването, въображение, интуиция, наивност, глупост, опианение, самозаблуда, но нямаш проблеми от тези неща. Творческо вдъхновение.
32. Прогр. Луна в квадрат и опозиция с Нептун – натравяния, алергии. Проблематично при слагане на упойки. Опасен аспект за емоционални и любовни отношения.
33. Прогр. Луна в съвпад с Плутон – Тежки психологически състояния, емоционална затормозеност. Излизат наяве дълбоки проблеми свързани с миналото. Обиди, труден период за връзки, за любов. Стрес в работни отношения с жени. Усложнения със здравето, гинекологични, ракови заболявания. Нещастна любов – стрес, самосъжаление, обиди. Насилствено прекъсване на бременност. Голямо затормозяване при съвпад.
34. Прогр. Луна в опозиция с Плутон – емоционално разтоварване. Облегчаване, раздяла с миналото. При опозиция се разделяш с човека, които ти причинява проблеми. Имаш шанс да се освободиш, да приключиш. Луна и Плутон винаги дават болезнени преживявания.
35. Прогр. Луна в квадратура с Плутон – отразява се върху поведението, замисленост, преувеличаване на проблема, твърда емоционална реакция. Истерия, неконтролирани емоции. Омраза към себе си, автоагресия. Поляризация на чувствата – любов и омраза. Екстремност в проявите. Неприятни събития свързани с жени, силни обиди. На живот и смърт отношения.
36. Прогр. Луна в секстил и в тригон с Плутон – настъпват трансформационни, лични процеси. Лична, дълбока промяна. Забравяш обидите, болките по пътя на самоналаиз. Прощаваш, забравяш, всеки да върви по пътя си. Силен аспект за лично израстване. Освобождава човека от натрупани лични неща, емоционален боклук. Засилва волята, личните качества, характера и трансформира емоционалното състояние. Добре е за лечение, защото има голяма вътрешна сила и потенциал. Може да има бременност, раждане, изтърпяване на голямо натоварване, хирургия. Организмът издържа. Градиш си бизнеса – предприемчивост. Плутон е много силен при индустриалците – задължително е да направят нещо мащабно. При жените действа емоционално, при мъжете – бизнес. Усещане за власт, силно желание за надмощие