20 Август 2022
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Прогресивен Меркурий

Изпратил: Румяна Кожухарова

1. АСПЕКТИ на прогресивен Меркурий в наталната и в прогресивната карта. Меркурий действа по силно в прогресивни аспекти с прогресивни планети. Прогресивните планети имат по – дълго прогресивно влияние. Например прогр. Меркурий в квадрат с прогр. Марс може да запази по – дълго влиянието си.
2. АКО ПРОГР. МС И АСЦЕНДЕНТ са в знаците на Дева и Близнаци Меркурий в прогресия ще има голямо влияние. Начин на общуване и социални нагласи. Хармоничните аспекти стимулират интелектуалното представяне, популярност, известност. Нехармоничните аспекти съботират публичните изяви и имиджа. Действат негативно върху кариерата.
3. МЕРКУРИЙ ИГРАЕ КЛЮЧОВА РОЛЯ в хороскопите на водещи в телевизия, радио, политици, партйини лидери.
4. МЕРКУРИЙ В ДИСХАРМОНИЯ – квадрат, опозиция и някои съвпади - непредпазливост, неблагоразумие, самокомпрометиране. Човек не е в състояние да защити интересите си. Клевети, злословия, нападки, коварни и подли хора.
5. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в съвпад с нат. Слънце и прогр. Слънце в съвпад с Меркурий – запазва се дълго време – учене, следване, интелектуална реализация. Силен и мощет аспект за всички дела на Меркурий. Дава творчество и аплодисменти. Дава власт и възможност за изява при започване и смяна на работа.
6. ПРОГР. Меркурий и собствен Меркурий в квадрат и полуквадрат – компрометиращи аспекти, голямо излагане и провал в кариерата. Много грешки, лекомислие. Неудачни промени в работата. Вътрешно неудовлетворение. Спад на интелектуалната активност. Разсеяност.
7. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в съвпад с нат. Меркурий – ако Меркурий от директен стане ретрограден и после пак директен може да направи съвпад с нат. Меркурий, в ретроградна фаза пак може да мине през натален Меркурий – събужда и активира ума. Успешни неща.
8. Когато Меркурий става ретрограден може да отключи проблеми свързани с натален Меркурий. При заекване се освобождаваш от проблема, когато Меркурий е ретрограден в наталната карта и чрез Меркурий, който става директен се прави съвпад с натален Меркурий.
9. Меркурий се движи с около градус на година. Действа 1 година и половина преди и 1 година и половина след точния аспект и градус. Може да е стационерен преди да промени посоката си на движение от директен към ретрограден и обратното от ретрограден към директен. Ако човек се роди с Меркурий в директна фаза и в един момент от живота му планетата се обърне ретроградно, ще има промяна в начина на мислене и комуникация с околните. Ретроградната фаза продължава 21 години. Подходящ период за четене, писане, за писатели, за трупане на знания. Човек е обърнат навътре към себе си, знае повече неща от другите, но не споделя. След като тази фаза отмине настъпва период на отваряне към другите, на споделяне на натрупаното като информация и размисили. Човек става по комуникативен и започва да използва натрупаните интелектуални ресурси.
10. ПРОГР. МЕРКУРИЙ В СЪВПАД, СЕКСТИЛ също може да се случи със СЛЪНЦЕТО. / Меркурий не се отдалечава от Слънцето на повече от 28 градуса в рожената карта. Това е вътрешна планета между Земята и Слънцето/ СЪС СЛЪНЦЕТО – постъпване или окончателно завършване на образователна степен. Успех в литературна и научна работа. Пътувания, запознанства, бизнес, търговия.
11. ПРОГР. МЕРКУРИЙ В КВАДРАТ СЪС СЛЪНЦЕТО. обвинения, измама, неудачни пътувания. Загуба на работа, напускане на училище, университет. Загуби в бизнеса. Труден период за интелектуална работа.
12. ПРОГР. МЕРКУРИЙ В СЪВПАД, СЕКСТИЛ С НАТ. ЛУНА. Благоприятно е за учене, пътувания, решаване на битови въпроси, научна и литературна работа, търговия с бързооборотни стоки, храна, стоки за бита.
13. ПРОГР. МЕРКУРИЙ В КВАДРАТ С НАТ. ЛУНА. Емоциите пречат на мисленето. Разпиляване на умствена енергия в непродуктивни занимания. Прекалено говорене, заекване, трудно изразяване на мисли, обърканост в отношения.
14. ПРОГР. МЕРКУРИЙ В СЪВПАД С ВЕНЕРА – тези планети се застъпват или вървят успоредно. Дава по – добри възможности на ума и творчеството. В банален вариант уравновесеност, интерес към изкуството. Може да даде и любов, авантюра, нови запознанства, нова среда. Приятно пътуване, обясняване в любов на някой. Дава ученическа, студентска любов. Да правиш нещо заедно с някой.
15. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в съвпад с Марс – различни по влияние прояви. Може да имаш проблеми със закона, клевета, интриги. Опасни отношения със силни личности, тревожно време. Страдаш от недискретност и злепоставяне. Коства ти доброто име. Смърт на брат, съученик. Продължителна невралгия на главата.
16. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в квадрат с Марс – ставаш жертва на измама, да пострадаш при пътуване, проблеми с нервната система. Работа свързана с писане, публикации, документи от финансов характер носи напрежение. Спорове, злословия, словесна агресия, грубо говорене, крещене.
17. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в опозиция с Марс – заплаха от съд, обвинения в шпшонаж. Сериозни проблеми с колеги и партньори по работа. Конфликт на интереси. Неблагоразумие. Спорове и кавги.
18. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в секстил и тригон с Марс - продуктивен за работа, силен, активен за умствена работа, спорт, начало на работа, дейност свързана с пътувания. Предприемачески аспект.
19. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в съвпад с Юпитер – благоприятно е за адвокати, юристи. Постижения във висшето образование, изследвания. Всички аспекти на Меркурий и Юпитер дават изменения в ценностната система. Разширява ума и интересите.
20. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в квадрат и опозиция с Юпитер – финансови загуби, проблеми в бизнеса. Конфликт на ниво приоритети. Трудна организация, дълги и трудни пътувания в чужбина.
21. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в секстил и тригон с Юпитер – дава дар слово, лесно защитаваш своето мнение и идея. Ораторски талант. Лесно взимаш изпити и се представяш добре интелектуално. Приятни и ползотворни пътувания в чужбина, връзки с чужденци, международна търговия. Добре е за юристи, хора, които се представят пред публика, политици.
22. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в съвпад със Сатурн – блокира мисленето в ранни години. След 40 години е добре за учене, концентрация. В средата на живота – умствено постижение, престиж, реализация, затвърден и безспорен интелектуален успех. Сатурн прави мисленето концентрирано и задълбочено.
23. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в квадрат и опозиция със Сатурн. Депресия, много отговорности, учене, децата страдат от възрастни хора и амбициозни майки, крайна амбиция, перфекционизъм, трудни изпити. Може да има и провал, недобро представяне. Проблеми със съня. Психически проблеми, песимизъм. Неприятни взаимоотношения със съученици, колеги. Нарушава комуникацията, взаимоотношенията.
24. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в тригон и секстил със Сатурн – завършване на обучение. Не дават пътуване, а трябва да се наблегне на други задачи. Дава добри математически способности, добро справяне с такава материя.
25. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в съвпад с Уран – учи се астрология, отваря човека към живота, контакти, умствено развитие, нови нагласи и интереси. Активен човек, със стимули. Нестандартни решения, учене. Промени в приятелската среда. Пътувания, подем, разширяване на познания и ум.
26. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в тригон и секстил с Уран – просветление, ум като бръснач, аспект на изобретения. Случват се невероятни неща в живота. Мигновен ефект при лечение. Нещата около теб са от друг порядък.
27. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в квадрат и опозиция с Уран – стимулира ума, подем, интереси, но създава нервност и безпокойство. Крайности в поведението, изявата, стремеж да се шокират околните. Резки скъсвания с приятели. Напрежение в приятелските отношения. Ревност, хистерия, грубост, нетолерантност, ултимативен, безкомпромисен тон и поведение. Не влияе лошо на умствената работа и може да даде високи резултати при обучение.
28. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в съвпад, секстил и тригон с Нептун - изключителен аспект за окултизъм, духовни науки. Развива се силна интуиция, развива се въображението. Поезия, непрактичност в материален план, финансови загуби, много гафове в бизнеса.
29. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в квадрат и опозиция с Нептун – пътувания по море, река. Контакта с вода е много силен при този аспект. Емиграция поради непоносимост на климата. Опозицията и квадратурата отслабват ума – умствена вялост, неспособност за продължителни умствени занимания. Лошо е по време на следване. Зависимости от алкохол, цигари, наркотици. Вреди на психиката, навиците, умствените занимания. Начало на заболяване от психическо естество. Крайна ленност. Неприятен аспект за кариерата. Край на кариерата, човек се оттегля. Не желае да участва в събитията. Полудяване, прояви на доверчивост, опасност от измама и злоупотреба от други хора. Трудни взаимоотношения в брака. Провалящо влияние.
30. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в съвпад с Плутон – действа негативно, дава натрапчиви идеи. Крайни желания и прояви. Компрометиране в обществото. Изнудване, заплахи и преследване. Натрапчиви идеи и маниакални състояния, мнителност. Контактите с хората са много проблематични. Смърт на брат и сестра. Пътуване с голям риск. Лошо е да си поръчител при финансови операции и заеми. Параноя и страх от смърта, фобии.
31. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в тригон и в секстил с Плутон – класически аспект за популярност, контакт с масмедии, умствена активност, глобални идеи и начинания. Хора, които измислят стратегии, програми, проекти. Невероятна свежест и будност на ума, активност. Завладяващо присъствие и влияние върху хората.
32. ПРОГР. МЕРКУРИЙ в квадрат и опозиция с Плутон – Саботира публичната изява и имиджа. Влияе негативно върху кариерата. Предизборната кампания на партия или отделна личност е агресивна, непремерени приказки, не добро представяне. Погрешно водена предизборна кампания.