4 Юни 2023
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Прогресии на Марс

Изпратил: Румяна Кожухарова

Марс е важен при хора с Марсови професии военни, секретни служби, форми на бизнес като машиностроене, коли, фабрики, собствено производство, пътища, магистрали, спортисти, хирурзи, зъболекари. Всякаква работа свързана с физическо напрежение. Марс е сигнификатор на първи и осми дом. Разглеждаме управителя на дома. Марс е свързан с енергията на физическото тяло, здравето, хирургията, премеждията, произшествия, операции, опасности. Марс засилва волята на човека при позитивни аспекти в прогресията. Човек става по–устойчив.
АСПЕКТИ НА МАРС С МАРС.
Прогресивен Марс в съвпад с натален Марс – става чрез ретроградно движение на един от двата Марса.
Марс директен при прогресия и Марс ретрограден натален.
Марс ретрограден чрез прогресия и Марс директен – натален.
Когато прогресивен Марс е директен и прави съвпад с наталния Марс, който е ретрограден съвпада става в дома на наталния Марс и дава сили, здраве и активност.
Съвпад на Марс с Марс детето става здраво, ако е било болно.
Прогресивен Марс ретрограден в съвпад с натален Марс – дава травми, неблагоприятни събития, риск.
АСПЕКТИ НА ПРОГР. МАРС със Слънце и Луна.
1. Съвпад на прогресивен Марс със Слънце, Луна е положение, което засяга здравето – инцидент, проблем със зрението.
Квадрат на прогресивен Марс със Слънцето – опасност за живота на родения, тежки взаимоотношения с мъже.
Квадрат на прогресивен Марс с Луната – възпаления, температура, инфекция, тежки взаимоотношения, алкохолизъм.
АСПЕКТИ НА ПРОГР. МАРС с ЛУНА – хиперактивност, сексуалност при съвпад, тригон и секстил – активира чувствата, дава неспокойствие. Отразява се върху секса, желанията, либидото. Добро здраве, жизненост. Ако има гинекологичен проблем се решава по марсов начин - хирургия, агресивно и болезнено.
ПРОГР. МАРС В КВАДРАТ И ОПОЗИЦИЯ С ЛУНАТА – проблеми с майката, жените, конфликти. Сериозни усложнения в дома. Болест на съпругата в мъжки хороскоп.
2. АСПЕКТИ НА ПРОГР. МАРС С МЕРКУРИЙ.
Период на повишена активност, излишна умствена енергия, раздразнителност, грубост, спорове, конфликти, нещастн ислучаи, непремислени постъпки.
ПРОГР. МАРС В КВАДРАТ И ОПОЗИЦИЯ С МЕРКУРИЙ.
Период на словесна агресия, злоба, критика, раздразнителност, разпиляване на енергия в дребни и несъществени дейности и разговори. Слаба сексуална активност, поради липса на концентрация.
ПРОГР. МАРС В ТРИГОН И СЕКСТИЛ С МЕРКУРИЙ.
Активен и бърз ум, съобразителност, предприемчивост, ясни изказвания и идеи, повишени умствени способности. Добре е за занимания със спорт и за пътувания.
3. АСПЕКТИ на ПРОГР. МАРС с Венера
По – благоприятно е аспект на прогр. Венера в съвпад с Марс – любов, хармония, взаимност, финес, взаимн опривличане. Прогресивна Венера в съвпад с прогресивен Марс – хубаво за любовния живот, лична реализация на желания и мечти.
ПРОГР. МАРС в квадрат, опозиция и някои съвпади с Венера – мъчителни взаимоотношения, страсти, ревност, похот, скандали болест, инфекция, прекъсване на бременност, неприятности свръзани с любовни отношения.
ПРОГР. МАРС в секстил и тригон с Венера – много добре за любов, харесване, чувства, забременяване, пеене, тиатър и изкуства. Енергия, чувство за увереност, развлечения, финансови възможности.
4. АСПЕКТИ НА ПРОГР. МАРС с Юпитер.
ПРОГР. МАРС в съвпад, секстил и тригон с ЮПИТЕР. – щедрост, здраве, финанси, пътувания, обучение. Силен аспект за бизнес пътувания. Гордост, достойнство. Силен аспект за печелене на пари. Има и голяма доза авантюризъм. За жените – мъже, любовници, подходящи партньорства. Забележителни постижения. Здраве, мъжки приятелства. Понякога засяга религиозни и духовни въпроси.
ПРОГР. МАРС и ЮПИТЕР в аспект на куинконс е изцяло негативен аспект.
ПРОГР. МАРС в квадрат и опозиция, куинконс с ЮПИТЕР – неадекватност, принуда, много неприятна прогресия. Може да има съдебни проблеми, финансови проблеми, да не получиш лиценз, документи, много спънки. Критичен момент, който изисква внимание и предпазливост. Сериозни загуби. Лишаване от права. Загуба на престиж. Отлага брака при жените. Дискредитиране, злепоставяне, лошо за чест, морал и достойнство. Влияе зле върху здравето, кръвоносната система, черния дроб.
5. ПРОГР. МАРС в съвпад, квадрат и опозиция със Сатурн.
Тежък аспект. Задържа се дълги години. Усложнения в живота. Загуба на близки хора. Гледаме къде е Марс и кой дом управлява. Операция, насилие, премеждие. Трудни и тежки години. Провал на плановете и инициативите, забавяне. Бизнеса не върви. Активизира враговете – явни и тайни. Интриги и злонамерени действия. Най – опасен за здравето аспект. Фатален край и опасност от мъже при жените.
ПРОГР. МАРС в тригон и секстил със Сатурн. Трябва да се тълкува много предпазливо. Човек става много резервиран, страхлив и предпазлив. Време за непосилни отговорности, натовареност. Въпреки, че аспекта е хармоничен пак може да има проблеми. В по – добрия случай човек е по – организиран и по- устойчив.
6. ПРАВИ СЕ КОМБИНАЦИЯ МЕЖДУ ТРАНЗИТИ И ПРОГРЕСИИ. Пример:
Юпитер транзитен в съвпад със Слънце и жената забременява.
Марс прогресивен в квадрат със Сатурн натален и жената помята.
ПО–ВАЖНА Е ПРОГРЕСИВНАТА КАРТИНА. Сериозните събития идват винаги от прогресиите. Хармоничните транзити приспиват и заблуждават или помагат по – лесно да се преживеят лошите прогресии. Добри събития се случват при благоприятни прогресии и благоприятни транзити. Често пъти те вървят заедно.
Първо се гледат прогресиите, а след това транзитите.
КОГАТО ИМАМЕ БЛАГОПРИЯТНО СЪБИТИЕ ЧРЕЗ ПРОГРЕСИЯ ТРАНЗИТА ЩЕ ГО ОТКЛЮЧИ.
КОГАТО ИМАМЕ НЕБЛАГОПРИЯТНО СЪБИТИЕ ЧРЕЗ ПРОГРЕСИЯ ТРАНЗИТА СЪШО ШЕ ГО ОТКЛЮЧИ.
АСПЕКТИ НА ПРОГР. МАРС към УРАН
7. ПРОГР. МАРС в съвпад, квадрат и опозиция на Уран – критично и опасно време.
Опасност, нещастен случай, нервен срив, премеждие, катастрофа. Голямо изпитание и голям екшън. Около 6 месеца е точния аспект, но действа преди и след това – година, две. Когато в транзитната карта имаме аспект Марс с Уран той влиза в синхрон с прогресивната карта. Важно е какво е вложено в рождената карта. Пример:
Универсален Марс е на 25 градуса в Дева и универсален Уран е на 25 градуса в Риби. В същото време прогресивен Марс е на 2 градуса в Овен и в опозиция на прогресивен Уран в 2 градуса във Везни. Имаме прогресия на Марс в опозиция с Уран и в универсалния транзит имаме Марс в опозиция с Уран. Събитието се случва при напрегнат прогресивен аспект и универсалния транзит на небето отключва събитието – произшествие.
Ако е засегната оста 2 – 8 дом – парите в тебе и парите в банката банката може да фалира.
Когато планетите управляващи 2 и 5 дом са в харомничен аспект в прогресии има шанс за сделка, печалба от тото или лотария.
ПРОГР. МАРС в тригон, секстил с УРАН – безразсъдна смелост, големи възможности за лична изява, реализация на планове и надежди, лична инициатива. Успех в рисковани начинания. Голяма промяна в живота. Наследства от приятели, далечни роднини. Връзки с групи, общества, клубове, асоциации. Лидерство, позиция на лидер. Власт, възможности, кариера. Марс и Уран дават стремеж да надскочиш нивото на възможностите и имаш идея за риск и за експеримент.
8. ПРОГР. МАРС И НЕПТУН.
ПРОГР. МАРС в опозиция, квадрат, някои съвпади с Нептун. Не действа добре, обезсилва волята, нужни са повече усилия от обикновено. Обезмисля важни инициативи в живота. Нещата вървят с голямо усилие. Важно е в кой дом се разиграва действието – там има нездравословна ситуация. Човек няма избор и трудно променя статуквото. Проблеми в личния живот, любовта. Ситуация на измама. Не е ясно в какви каши се забърква човек и как се компрометира. Влияе зле върху здравето, психичното и душевно състояние. Липса на вътрешна вяра. По – ниски резултати, нисък енергиен праг. Няма мотивация за действие. Проблеми с лекарства, алкохол, здраве, алергии, хормонални проблеми. Некоректни отношения. Трудно за излекуване състояние. Психосоматични преживявания. Не е добър период за операции, упойки, възможна е грешна диагноза. Нужно е меко, нежно лечение, масажи, водни процедури, психотерапия.
ПРОГР. МАРС в куинконс с Нептун – заболяване, изтичане на енергия. Нереалистични очаквания. Неблагоприятни, измамни отношения с мъже или на мъжете с жени. Компрометиране, човек се излага без да иска.
Мутация, израждане на клетките.
ПРОГР. МАРС в тригон и секстил с Нептун – фантазия, желание за любов, творчество, сексапил, по – хлабав морал, неустойчива воля, доминират страстите и желанията, не съзнаване на мотивацията. Нимфомания. Подобрява здравето, душевната и физическа кондиция.
9. АСПЕКТИ НА ПРОГР. МАРС с ПЛУТОН.
ПРОГР. МАРС в квадрат и опозиция с Плутон – ВНЕЗАПНИ, ЕКСТРЕМНИ ОПЕРАЦИИ. След такъв аспект човек живее втори живот, изпитания, труден момнт за раждане при жените Някаква патология. Когато двете планети са в аспект е много силно свързано с раждането – опасност. ПРИ АСПЕКТИ НА МАРС С ПЛУТОН ВИНАГИ ИМА ХИРУРГИЯ.
ПРОГР. МАРС в тригон и секстил с ПЛУТОН – заеми, казарма, военна кариера, спорт.
ПРОГР. МАРС В ОПОЗЦИЯ С ПЛУТОН – насилие, загуба на свобода, големи проблеми, противопоставяне. Бориш се с явен враг, изнасилване. Страдаш от буйни и неуравновесени мъже, хора.